Бъчварова отсече: Няма официална информация за готвен атентат у нас

Подобно твърдение не било с висока степен на достоверност
Обновена: 30 апр 2015 16:06 | 30 апр 2015 16:04, Красимир Ангелов
49
Бъчварова отсече: Няма официална информация за готвен атентат у нас
Снимка: Булфото

Няма официална информация за заплаха от готвен терористичен акт на територията на България, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя коментира стряскащите публикации в пресата от преди ден, че три държави са предупредили службите ни за сигурност за готвен атентат в София или в друг от големите градове в страната.

Бъчварова посочи, че МВР е преценило, че информацията за евентуална терористична заплаха не е с висока степен на достоверност. "Работим с официална и неофициална информация. Тогава, когато преценим, че трябва да има официално обявяване, го правим. Когато оценяваме риска по друг начин, взимаме мерки, за да не го допуснем. Преценили сме, че такава заплаха не е с висока степен на достоверност", посочи вътрешният министър.

Бъчварова коментира и решението на еврейското училище у нас да не работи днес. По думите й онези, които се занимават със сигурността на училището, имат правомощия да предложат на директора какво да се направи в даден случай.

Още по темата
Румяна Бъчварова коментира и вчерашната акция в сградата на TV7 като увери, че главният секретар на МВР я е информирал за необходимостта от увеличаване на полицаите около сградата. "Бройката им се оказа реално повече, отколкото той знаеше, което е естествено. Те са повикали хора от различни места, които да се включат и така се е случило струпването. Да се намери балансът винаги е по-трудната задача, затова не виждам никаква преднамереност в тяхната активност, насочена срещу медията”, смята МВР шефът, цитирана от "Фокус".

Бъчварова обаче призна, че органите на реда "малко са прекалили"."Аз съм доволна, че успяхме да овладеем ситуацията, защото можеше при неизясняване на обстоятелствата да продължи и всички да се чувстват застрашени", уточни вътрешният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази киф/ла може би очаква терористите да и изпратят официално уведомление за евентуална атака ?
14
2
 
10
 
! Отговори
Жалка държава преди 9 години
Докато напълнилите страната ни терористи готвят атентат, 100 полицая отиват да затварят непослушна телевизия по заръка на Баш Главатарят на Републиката.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ba4varova ne e sa tosi Post jalko e Sa neja tja ne e kompetentno a i 100 Polizai sa kakvo a i spirat rabotata novinite jurnslistite se rastroivai golam zirk gledat go vs Hora v bG a i v 4ujbina kakva e tasi Demokrazia boiko se isloji kato kasa tv7 da si opravat Bakiite 4e pred Doma mu tv7 pravili saschtoto s i sa Kostenbrod im kasa s Tova boiko se isloji i To Po tv7 se iskasa sram
12
1
 
8
 
! Отговори
:( преди 9 години
"Те са повикали хора от различни места, които да се включат и така се е случило струпването"Странно, явно всеки си прави каквото поиска и когато поиска. Аз все си мисля че има някакъв ред и дисциплина, но явно това е най-разпасаната организация.!?
11
1
 
13
 
! Отговори
аа преди 9 години
И това ми било "професионалисти" Няма такова нещо като степен на достоверност когато става дума за заплаха от Терористичен Акт . ДЛЪЖНИ сте да го приемете като реална заплаха и да се провери всичко. Тия си нямат хал хабер от нищо, тръгна ли да пазят държавата, некадърници.
10
4
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
То атентати няма,само дето взривиха...два пъти складовете с реактивни снаряди на военния ни завод,но те не се...броят.
9
2
 
8
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 9 години
ТО ПЪК НА ВАС ЛИЧНО ЩЕ ВИ СЕ ОБАДЯТ КОЙ ДЕН ЩЕ ИМА Терористичен акт В БЪЛГАРИЯ.......ТЕ НЕ ПИТАТ.
8
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държава има и за сведение на всички които усилено се мъчат да ни убедят в противното, няма да успеете. Знаете ли защо хората на запад са доволни???? Защото независимо дали са гласували за правителствата или за опозицията, искат държавата им да върви напред и там никои не плаща на хората да плюят по законно избраните си такива. Колко гласуваха на последните избори и за кого??? Отговорете си на този въпрос и почнете да работите! Копейките които взимате ще свършат.
7
1
 
11
 
! Отговори
Дюнер Секюрити преди 9 години
И Тиквата така рече и след това стана атентат. Сега и Бъчварова отрича, значи гответе се за атентат.
6
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
прави си самореклама---ВИЖТЕ МЕ БОРЯ СЕ С ТЕРОРИЗМА УСПЕШНО
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.. кво можеш да очакваш и не само от нея. Държаваняма, но има говорители
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стягат се за протести :) Те се разпасаха тотално тия, митници ли не бяха, заеми ли не бяха, успяха и единствената телевизия обслужваща др търтей да ударят :)
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много шум за нищо
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въй , тая същинску Виктория Нюланд бре !
1
5
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ако каже че ще има може и да познае,ама и обратното че няма да има пак може да познае,ега ти въпросите

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe