Агнешкото за Гергьовден - до 15 лв. за кг, ако го има

Ще има агнета за Голяма Богородица, успокоява експерт
3 май 2015 17:39,
54
Агнешкото за Гергьовден - до 15 лв. за кг, ако го има
Снимка: архив, Булфото

Цената на агнешкото месо не се е променила и варира от 11.99 - 15.00 лева в търговската мрежа. Това коментира председателят на УС на Националната овцевъдна асоциация Бисер Чилингиров пред агенция "Фокус”.

По думите на Чилингиров агнешкото месо е почти изчерпано в търговската мрежа, което означава, че за 6-ти май месото ще е напълно неоткриваемо.

Чилингиров уточни, че отглеждането на агнето е с леко закъснение заради болестта "син език” и заради по-малката млечност на овцете, която вече е около 50%.

"В Бургас една мандра, която е изкупувала 12 тона мляко на ден, сега изкупува 5 тона на ден и това също влияе на цените на живите агнетата. Както и това, че има фермери, които имат по-големи ферми и програмират оагването. Това означава, че вече търсят големите пазари - Великден, Гергьовден и Коледа”, обясни Чилингиров.

По думите му няма покачване на цената на агнешкото месо в сравнение с предишните години. "Има извиване на фермерите с по-чести обаждания за по-ниски цени, но цената на месото се запазва горе-долу каквато беше за Великден”, допълни Бисер Чилингиров.

Той успокои още, че агнешко месо ще има за Успение на Пресвета Богородица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Гергьовденагнешкомесо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
9
 
! Отговори
овчарчето Калитко преди 8 години
КОЙТО ГЛЕДА ОВЦЕ ....СЕГА Е ВРЕМЕ ДА ПРАВИ ПАРИ!!!100-овце ......дават приблизително 80-агнета .по 150-лвна агне ---това са 12хил.лв. за годината /само от едно агнене /При двукратно агнене в годината ---още толкова приблизително!
20
9
 
15
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 8 години
Като не ви харесва агнешкото няма да го ядете. В месарските магазини и в веригите има от пиле млеко , а при социализЪма продавачите биеха мухи по щандовете . Говорете и пишете каквото си искате сега е в пъти по хубаво от т.н. социализЪм .
19
4
 
14
 
! Отговори
знаеща преди 8 години
Ние днес от едно село до Благоевград си купихме яренце, 5.50лв за кг живо тегло - 20кг за 110 лв. Като му сложихме червеното герданче следобяд и го одрахме излязе 12 килограма чисто месце, плюс още една тава карантийки за дробене. Ако го бяхме купили от магазина по 15 лева, щяхме да платим над 200 лева с карантийката. Весел празник, че още малко черва имаме да обърнем със свекърва ми.
18
6
 
13
 
! Отговори
КРАВАР преди 8 години
....ИМА , ИМААААААА......У БЪЛГАРИЯ ИМА 7-млн. *** *** !Я , как хубаво ги доят ---кой дойде на власт!Народа , дава ,беееееееееееееее.....!ЩОМ , ОЩЕ ДАВА -----ЗНАЧИ ОЩЕ ИМА!ЗНАЧИ -----НЕ СМЕ ЗА ЖАЛЕНЕ ...ХА,ХА,ХАААААААААААААААААААААА.
17
2
 
7
 
! Отговори
преди 8 години
Не знам за коя планета говорят, ама аз живея в голям български град на планетата Земя и агнешко има колкото си пожелаеш.
16
5
 
14
 
! Отговори
ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
КАКВИ "СПЕКУЛАНТИ" ,БЕ ...*** СЕЛСКИ ...??Да не искате да ви продава агнешко некой за "без пари" ......КАТО ЕДНО ВРЕМЕ ОТ ТКЗС-то....за кило ракия и едно "мерси"??!!!!Я, марш на село да си чувате овци и крави!!!Като нема работа у градо --отиваш на село да садиш картофи , мерудия и ...стока да гледаш!ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ---ЧЕ ЗА ВСЕКИ У ГРАДО --ИМА ПО ЕДНО БЮРО С ЧЕКМЕДЖЕ С ПАРИ...ха,ха,хаааааааааааа!?????НЕМА ТАКОВА НЕЩО......НЕМА И ДА ИМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
3
 
15
 
! Отговори
овчаря преди 8 години
Незнам колко агнета има в България,но има със сигурност има 7 милиона овце.......
14
7
 
7
 
! Отговори
АЙДЕ ,БЕ БОЙКО... преди 8 години
....РАЗДАЙ ПО ЕДНО ЯГНЕ НА ВСЕКИ У ТАЯ ДЪРЖАВА ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА.....НАПРАВИ МАЛКО КУРБАН НА КАНАПЧИЙТЕ У ТАЯ ДЪРЖАВА !Дай им по малко възможност да си откраднат нещо и те ,бе Бойко....!!!!!Я , при Тато , как хубаво си краднехме от Държавата ...и си живеехме добре!Хем Държавата и ...заплати даваше ....и премии!"Ах , премии , премии -премии божи ..Разделени в тесен кръг от хора, със червени кожи!!!! "
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тези лъжливи слухове - магазините са фрашкани с агнешко, идете и вижте! Тази миризлива партенка я пусна bTV - нямало, ама имало агнешко, цените не се вдигали, ама хубаво( за спекулантите) било да се вдигнат. Някой пак им плати , за да лови риба в мътните слухове! Така bTV пуска слухове още през зимата, всяка година - има, няма жито, хлябът ТРЯБВАЛО да поскъпне!
12
9
 
7
 
! Отговори
ДАБЕ ,НЕ ГИ Е СРАМ.. преди 8 години
...ДА НЯМА НИ ЕДНО ТКЗС , ОТКЪДЕТО ДА СИ ОТКРАДНЕШ ЕДНА ЯГНЕ ЗА ГЕРГЬОВДЕН....И МАРУЛИ ДА СИ НАБЕРЕШ НА ВОЛЯ.....ПА И КРАСТАВИЦИ ДА СИ НАБЕРЕШ ОТ ТКЗС-сарската градина БЕЗ ПАРИ ....ХА,ХА,ХАААААААА....КАКВО ВРЕМЕ ДОЙДЕ ......ДА СИ ПЛАЩАШ ВСИЧКО И ТО НА ...ПАЗАРНИ ЦЕНИ---УЖАС!!!ЗАЩО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ НИ ВНЕСАТ КИТАЙЦИ .....ТА ДА БАЧКАТ ВМЕСТО НАС, бе...???!!!/А ,ние само да лапаме ...и да управляваме... /
11
6
 
9
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Хората немогат да си купят нищо бре Бойо :) хахахааха Сомалияяя да живее майка Сомалия :) Ся яжте на Бойо шлифера !
10
1
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Вижте 10 коментар ....."за 15 лв ? да си го ядът" ...от там съдете до каква просешка тояга са ви докарали и пак гласувайте за същите които ви направиха обикновените неща ....лукс !
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почти колкото килограм марули
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бай Гошо"да не говорим че Гергьовден и Великдне се честваха тихо, без много шум, не смееш в църкавта да отидеш"Кажи и за бананите, и за бананите кажи, как нямаше банани при бай Тошо и народа чакаше на опашки за банани а сега придемокрацията народа *** яко банани.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам да има случай някой да е умрял ако не е ял агнешко на Гергьовден
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА 15 лв. !?ДА СИ ГО ЯДАТ!
5
12
 
6
 
! Отговори
бай Гошо преди 8 години
До 7Да бе, на мен ли ще ми говориш за Гергьовден и агнешко, по 15 лева живо тегло съм плащал, па нема, у ТКЗС-ат ти пробутват шилешко за агнешко па искат и по 50 кинта да бутнеш сухо.... да не говорим че Гергьовден и Великдне се честваха тихо, без много шум, не смееш в църкавта да отидеш
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
pa moje i bez agne6ko
3
11
 
7
 
! Отговори
бай Гошо преди 8 години
Е поне го има, едно време при бай ти Тошо, почвах да обикалям селата и да търса агне от февруари месец :)
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, ама през комунизъма имаше опашки за банани и портокали, а сега нявсякъде има банани и народа *** банани и порокали.