Нашите воини заслужават повече уважение, призова Миков

"Смирено да си спомним за лишенията и жертвите на българския воин"
6 май 2015 11:04, Елка Василева
47
Нашите воини заслужават повече уважение, призова Миков
Снимка: архив, Булфото

"Когато отдаваме заслужена почит на българските воини за готовността им да демонстрират храбростта и самоотвержеността на своите предци, трябва да признаем, че днес те заслужават повече, отколкото получават от Родината". Това заявява председателят на БСП Михаил Миков по повод на Деня на храбростта и празник на Българската армия - 6 май, цитиран в съобщение на пресцентъра на БСП.

 "Когато говорим колко е важно Българската армия да бъде подсигурена технически и ресурсно, за да изпълнява задълженията си, ми се ще да заявим със същата категоричност, че кадровият военнослужещ трябва да чувства нашето уважение и да разчита на справедлив социален статус, за да изпълнява своя дълг", посочва Миков.

В празничния адрес, публикуван във Facebook, лидерът на левицата поздравява и всички, които празнуват своя имен ден днес.

Днес е Гергьовден - празник с национално, обществено и църковно значение. Честито на онези, които носят името на Св. Георги Победоносец, и на всички останали именици, които празнуват днес, се посочва в публикацията.

 "За нас 6 май е също Ден на храбростта и Българската армия - празник, на който почитаме българските войници и техните командири. Нека смирено си спомним за лишенията и жертвите на българския воин - от Шипченската епопея и битката при Гургулят, до боевете на Драва и всички други сражения, осигурили и подплатили независимостта и достойнството на свободна България", се казва в празничния адрес на Михаил Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
17
 
! Отговори
vlady преди 8 години
До неарменецНеарменец да стане арменски поп е по-лесно, отколкото да се оправи армията ни - достатъчно е да приеме апостолическото православие, да научи каноните му както и арменски език и да кандидатства в Духовна Академия "Кеворкян". След завършването и получава статут на арменски поп.
32
0
 
15
 
! Отговори
неарменец преди 8 години
Ако това е армия,аз съм арменския поп!
31
0
 
15
 
! Отговори
кали станкова преди 8 години
Патриотите на България . Българският войник , защитил с душа и сърце българската чест и знаме . Безпощаден и гериочен подвиг .
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какви военни бе какви пет лева вие луди ли стее абе докога ще се правите на *** бре кой съсипа българската армия Койй
29
1
 
18
 
! Отговори
торта с кечуп преди 8 години
Униформени чиновници
28
0
 
16
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Не ви ли е срам бе, неграмотници? Не си ли правите труда да прочетете написаното или наистина толкова си знаете? Това е срам и позор да напишете: "Нашите воини заслужават..." и то с едри букви в заглавието. Скрийте се веднага смешници неграмотни...
27
1
 
22
 
! Отговори
vlady преди 8 години
До Анонимен 21Георги Димитров е велик български пианист известен с престижните прякори Жоро Мастиката и Жоро Тарабата. От съвременните политици само Луджев както и покойните Лучников и Сталийски се доближават до неговите успехи с чашката. Заслужава паметник с бутилка в ръка.
26
0
 
21
 
! Отговори
vlady преди 8 години
До студентНашите военни са с отлична алкохолна подготовка, могат да уплашат всеки враг. Също са в състояние да нанесат тежки удари на врага с папки както и да използват наличните противотанкови окопи по пътищата.
25
1
 
18
 
! Отговори
1 преди 8 години
Нищо ново под слънцето, българи оплюват българи и всички "коджакафалии" дават акъл.Обикновено, всеки дава това, което няма.Ами ду.айте на спортния тип американски генерали!
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Недейте да обвинявате армията или който и да е в униформа за краха на държавата, в голяма част и народа сам си е виновен, иначе общо взето те толкова си могат, а и те само изпълняват сляпо заповеди на онези с костюмите отгоре без да задават въпроси, който не се води по акъла на *** е аут, нали знаете, на тях умни и разсъждаващи не им трябват, а само с промити мозъци, убедени в каузата, последствията ако засега не са ви ясни, след 10 години ще ви се изяснят повече.
23
2
 
16
 
! Отговори
4epa преди 8 години
MIKOV IMA V PREDVID RUSKITE !!!!!!!!
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нашите воини заслужават повече уважение..." Защо?
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армията не заслужава уважение днес. Тя позволи да съсипят и държавата също уж,че се правят реформи. Армията не спаси България от предателите политици.
20
3
 
27
 
! Отговори
студент преди 8 години
Гледам по телевизията генерали , офицери от САЩ и Западна Европа всичките в спортна форма иначе ги уволняват . Нашите генерали и полковници торби от всякъде. Цял ден пият и се оплакват за пари . За какво ти е такава армия, за бой или за кръчма . Ай сиктир готованци .
19
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САМО ПАРИ НА ВЯТАРА...ВСЯКА *** ОТ МВР И МО Е *** НА ДЪРЖАВАТА
18
1
 
24
 
! Отговори
????? преди 8 години
Воини или войни ?
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков, мракобесна мишка долна, защо заедно със Гея не се обесите от пристъп на съвест? Успешно разстреляхте столетницата, да беше жив Георги Димитров, и той щеше отвратено да гласува против вашето БСП.
16
2
 
35
 
! Отговори
9К51 преди 8 години
Жалка картинка е днешната ни армия /от снимката се вижда/, хора не можещи да си намерят работа, се записват само и само да ползват социалните пакети, които дава държавата! Приемат се много жени, които кибичат по цял ден, намери са му цаката, плашат с жалби за "сексуален тормоз" всеки офицер, който ги накара примерно да разглобят АК-то. Парад без военна техника е като таратор без кисело мляко, гола вода ... това е дереджето на днешната ни армия! Истинския парад ще е на 9 май в Москва!!!
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Погледнете внимателно снимката и много моля някои да ми отговори: В армията,че приемат всякакви то е ясно,ама от кога са започнали и джуджета да вземат?А Миков сигурно вече е паднал под масата!
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
армията да се закрие ,това са търтеи Целта им е евентуално да пазят управляващите от народната благодарност