Проф. Божидар Димитров: Македония ще се разпадне!

Според историкът съседите ни са изкуствен политически проект
Обновена: 12 май 2015 15:39 | 12 май 2015 11:00,
147
Проф. Божидар Димитров: Македония ще се разпадне!
Снимка: Булфото, ахрив

Разпадането на Македония е един от възможните варианти. И това се случва с всички изкуствени политически конструкти. Македония е един абсолютно изкуствен политически проект на комунистическия интернационал от 1934 г., заяви пред Нова телевизия историкът проф. Божидар Димитров във връзка със случващото се в македонския град Куманово.

"В историята изкуствените политически конструкти се разпадат. Виждаме, че се разпада и Украйна, която е 100 процентов аналог на Македония. Македония е абсолютна диктатура, съвсем слабо обагрена с фасадна демокрация", смята историкът.

Проф. Димитров коментира, че вчера е била изнесена информацията, че терористите в Куманово са били наблюдавани от осем месеца.

По думите му, не е ясно защо тогава не са ги ударили по-рано и защо се водят боеве в един толкова гъсто населен район. Според проф. Димитров това е опит на Никола Груевски да спре мощните манифестации, които щели да го свалят и по-рано.

"Така става, когато браниш семейна власт. Там всички министри и началници са първи братовчеди", добави историкът и припомни, че шефът на тайните служби Сашо Мионов е първи братовчед на Груевски.

Историкът сподели прогнозата си за разпад на Македония: "Ако не се вземат в ръце и както препоръча Бойко Борисов, Груевски не подаде оставка, ще се стигне до кървава гражданска война".

Според него в такава гражданска война ще се включат от една страна опозицията, от друга ВМРО."Там съществува етнически конфликт с албанците", категоричен бе проф. Димитров, който пресметна, че една трета от територията на Македония е с албанско население.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
21
 
4
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 9 години
ГРЪЦКАТА АРМИЯ ЩЕ СИ ЗЕМЕ СВОИТЕ ЗЕМИ ОТ СКОПСКИЯ ПАШАЛЪК=FYROM, КАКТО И ОТ И АЛВАНИА.ТУРЦИЯ Е ПРИЯТЕЛ, И ЗЕДНО ЩЕ СИ РАЗДЕЛИМ БАЛКАНИТЕ.
39
5
 
4
 
! Отговори
проф.Компиров преди 9 години
до 48Не вади с голи ръце горещи картофи.Тази газова тръба е точно това.Претенции към Македония имат ,Албанци,Сърби,Гърци,а товаможе да означава повтаряне на историята от миналия век и нова Балканска война ще се намеси естествено Турция и ..................
38
5
 
6
 
! Отговори
от преди 9 години
Ще се окаже ,че сме едностранно толерантни и след време за съжаление , ще има ако не пълна то частична автономия на Княжество България -Турция. И така красиво ще ни го съобщят ,чак ще преливаме от щастие. Ако за нас българите оставят част от севера пак ще е добре
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Танас войводаТанасе, ще ти кажа нещо, което не го пишат по учебниците. Ама го знам, защото рода ми е от бежанци от Беломорска Тракия.Бежанците, които пристигат в България, оставяйки всичките си дом и покъщина и също като при теб случката са яли бой и са подлагани на унижения, накрая България не ги е искала. Голяма част от тях са изпратени в Македония, за да може да направим население на изкуствената държава. И тези хора са се питали "ЗАЩО?!"Обаче нашите управници сляпо слушали Русия.
36
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ също е изкуствен политически проект който ще се разпадне
35
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Македония била изкуствен политически проект,ми то коя държава на планетата не е изкуствено създадена бе професоре ??? Всички държави са изкуствено създадени,не са се образували със раждането на планетата.Ей големи комплексари голямо чудо.Не виждате ли ,че света се моделира всяка секунда
34
1
 
9
 
! Отговори
празни приказки преди 9 години
До До 28Китайците няма как да бъдат изолирани! Почти всичко в Щатите е произведено там... :Д
33
8
 
5
 
! Отговори
демонкрат преди 9 години
"Предозиране: Сидеров разкри, че ЦРУ готви етнически сблъсъци в България"-ТРЯБВА СЛУЖБИТЕ НЕМЕДЛЕНО ДА ПИТАТ ТОЗИ ПЕРХИДРОЛЕН ТАВАРИШЧ ОТ КЪДЕ ИМА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ? И ДАЛИ Е РУСКИ ПРОЕКТ И В СЪСЕДНА МАКЕДОНИЯ.
32
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Добре де, ама нека първо оберем черешите, че знаеш ли какъв глад е тука !?"В Русия е по-голям глад. (Гледайте сега колко много руснаци ще ми сложат отрицателен вот на коментара!)
31
4
 
18
 
! Отговори
Танас войвода преди 9 години
Не съм срешнал македонец да милее за България.Иголеми претенции имаме за нея.Защо?Докато родителите ми насилствено иселяни о северна Добружа/Златна/ и преди това насилствено асимилирани чрез румънски училища идр.Бити и ограбвани . За какво ни са тези големи чутори и усти -македонци, който не признават България за родина.
30
6
 
11
 
! Отговори
zdr преди 9 години
Стига сте приказвали по форумите,отивайте да правите черешови топчета!
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не давайте на такива екземпляри да се изказват по международни въпроси
28
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ами като са изкуствен, защо ги признахте бе?!?!А Косово да не е по-малко изкуствен - и него признахте.Надупихте се на САЩ и признавате каквото ви се нареди."Русначе, не ми пука дали се ядосваш или не! Преди години подарихте българска земя на Сърбия. Даже искахте да отцепите и Пиринска Македония и нея да присъедините. А сега когато САЩ направиха така, че да се отцепи земя от Сърбия (а вие руснаците гледахте безпомощни), това не ви се харесва и затова лаете против САЩ.
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кои са геополитическите приятели на Груевски? Москва и Белград, само те поддържат шуробаджанашкия режим на Груевски. При това положение е ясно че и резултатът в Македония ще бъде същият както в Сирия и Украйна.
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 31:Е да, то е ясно, че са руснаци. Никой друг не хвърля вина само върху САЩ.
25
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На путин му остана вариант за тръбата само през Албания. Ще продава газ на ескимосите само.
24
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ето отново доказателство, че със форума пишат руснаци, а не българи:Ако се говори, че Македония е изкуствена... никой нищо не казва - естествено, нали Русия е далеч от Македония и няма руско население там.Ако обаче се каже нещо, че Украйна не е изкуствена... тогава руснаците реагират остро и слагат отрицателен вот на коментара.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Геополитически, професоре.
22
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
според спарената логика на професурчиту, израел отдавна трябваше да се е разпаднал... тоя нафталинов циркаджия защо непрекъснато го лансират не знам. това е недоразумение в научните среди.
21
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Там където са се намесили САЩ, без кръвопролития не се разминава."Айде пак САЩ са ви виновни. Ако утре някой удари човек на улицата, хората ще кажат "така става, като гледат американски филми". Параноя ви гони с тия САЩ. Русия и тайните и служби имат пръст в тази история с Македония, а не САЩ.