Задават се полицейски протести заради пенсионирането

Министърът се придържал към правителствената позиция
12 май 2015 08:30,
83
Задават се полицейски протести заради пенсионирането
Снимка: архив, Булфото

Синдикатите на МВР заплашиха с протест срещу пенсионната реформа, предупреди председателят на най-големия синдикат Валентин Попов след неформална среща с вътрешния министър Румяна Бъчварова.

По думите му, Бъчварова е променила позицията си и вече не стои зад техните искания, а зад идеите на Министреството на труда и социалната политика.

"Нашето становище е, че можем да започнем от 50 години и тази място да влезе в сила от 3 години гратисен период", обясни пред bTV председателят на СФС-МВР.

От социалното министерство обаче предлагат въвеждане на възраст за пенсиониране - 52 г. и 10 м. от 1 януари 2016 г. и плавно увеличаване с по два месеца годишно до достигане на възраст 55 г.

Изискването за осигурителен стаж е 27 г. В момента няма изискване за възраст. Военните и полицаите се пенсионират при 27 г. стаж, от които 18 в системата.

Предложените променище доведат до невероятна вълна от напускане на служители от сектор "Сигурност", които отговарят на сегашните условия за пенсиониране, ще последват кадрови промени в системата, смятат още от синдикалните и професионалните организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
22
 
! Отговори
Агента преди 9 години
Миналата седмица в Далас - Тексас, 60 годишен полицай застреля двама кандидат терористи, въоръжени с автомати. Като до преди няколко месеца е бил пътен полицай на мотор и е бил преместен на патрулен автомобил. Никой там не е коментирал, че е стар и не става.
8
6
 
28
 
! Отговори
Stealth преди 9 години
Който не му харесва - да се маха! Става уличен полицай на 19-20 години и 27 години основно върти далавери с кварталните ***, като го мързи да излезе дори от патрулката, освен за кафенце и лафче. И какво - на 47 години е ПЕНСИОНЕР, взима 20 работни заплати и държавата (тоест данъкоплатците) го издържа още едно 25-30 години, защото видиш ли - бил ПОЛИЦАЙ. Още по-фрапиращи са им писарушките, само дето не почват на 20, а на 25 години - те по цял ден нищо не правят!
7
5
 
14
 
! Отговори
Сп???нс преди 9 години
Полицията не е само бягане след джапчии , побой над протестиращи , имаш криминалистика и куп други звена където и на сто да си ще си я вършиш работата . хирург на 70 години не може да кара линейката , но това не му пречи да спасява животи.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Броилери с атрофирали мозаци. Цялия престъпен контингент е покровителстван от куките
5
6
 
18
 
! Отговори
Коко преди 9 години
Вместо да залавят престъпниците, те ги пазят за да могат повече да мародерстват. Който ги подкрепя е ясно, че е в играта
4
6
 
28
 
! Отговори
а стига преди 9 години
Търтеи,с малки изключения.
3
8
 
25
 
! Отговори
8 преди 9 години
АМИ ДА НАПУСКАТ-КАНДИДАТИ ЗА КОРУМПИРАНИ ЛЕЖЛЯЦИ ДАЛ БОГ!ДО СЕГА МАЙ ЦЕЛИ ФАМИЛИИ СЕ ПРЕХРАНВАХА В МВР.ЯВНО РАБОТАТА ТАМ Е УЖАААААААААААСНО ТЕЖКА ! НО НЕ СЪМ ЧУЛА ПО-НА ЗАПАД ОТ ТРЪН ДА ТЪРСЯТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ ЗА РАБОТА И НЕ СЪМ ЧУЛА ДО СЕГА НЯКОЙ ПОЛИЦАЙ ДА Е ЕМИГРИРАЛ.ЗАЩО ЛИ?!
2
9
 
32
 
! Отговори
Qwerty преди 9 години
Необразовани хора да получават над средната заплата и да се пенсионират на 45 го няма никъде в нормалните страни.
1
11
 
31
 
! Отговори
Павлин преди 9 години
Стига с това отлагане - да се прави. Като напуснат напуснат - желаещи колкото изкаш. Ако една работа е опасна трябва да вдигнат заплатата а не да те пенсионират на 45г.Тези условия за МВР са от времето на комунизма - тогава те бяха галеници на сътбата, защото пазеха режима. Сега пък пазиха Орешарски :)