Пътници от автобуса с бомбата: Живеем втори живот!

Оплакаха се, че не са им съдействали от нашето консулството в Унгария
Обновена: 18 май 2015 14:05 | 18 май 2015 13:00, Камелия Цветанова
34
Пътници от автобуса с бомбата: Живеем втори живот!
Снимка: Булфото, архив

Прибралите се невредими пътници от автобуса по линията Прага-Варна, в чието багажно отделение беше намерена бомба, се радват, че живеят втори живот.

Самоделното взривно устройство с голяма мощност беше обезвредено от унгарската полиция, а към момента е заподозрян като извършител словак или чех.

Инцидентът стана в събота в късния следобед. Единият от пътниците разказа пред bTV, че след като е бил отворен сакът, вътре е имало туба с часовник и кабели.

Още по темата

Подозрителният пътник, за когото се смята, че е поставил бомбата, се е качил в Братислава. Той слязъл в Бърно и не се върнал.

По думите на пътниците въпросният мъж е на около 25 години, бил е с очила и с шапка с козирка. Не е говорил. Според жена, седяла до него, той е миришел на алкохол.

Хора, пътували в автобуса, разказват още, че властите в Унгария са им обяснили, че живеят втори живот.  От консулството на България не е имало съдействие, казаха още пътниците.

Началникът на автогарата във Варна Веселин Михайлов заяви, че преди месец и половина е имало друг инцидент с автобус на фирмата, който е бил запален.

Управителят на компанията Драгомир Павлова обаче отрече тази информация. Една от хипотезите е, че става въпрос за разчистване на бизнес сметки.

По случая са задействани всички отговорните институции в Чехия, Словакия и Унгария. От Министерство на вътрешните работи обявиха, че очакват официална информация от унгарските власти по случая, която ще бъде предоставена по линия на международното оперативно сътрудничество. Все още няма започната проверка от страна на ГДБОП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХА-ХАХората по света така се отвратиха от *** че чак бомби започнаха да им залагат.БРАВО!Всичко си отива към логичния завършек.
6
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6ofjora na avtobusa e trjabvalo da proveri i ogleda bagaja na vseki patnik, a ne da se klati madurite.....
5
9
 
24
 
! Отговори
Химена преди 9 години
Българите са пълни Овце.Никой не обръща внимание на подозрителни лица и пакети Никой не сигнализира полиция или службите или елементарно поне да уведоми шофьора на превозното с-во..Никой не мисли за собствената си безопасност.Абсолютни телета.Добре ,че не сме в Израел ,чеХамас Ислямски Джихад и Хизбулла ежедневно ще праскат сатентати докато ни избият цялата държава. И хем стана Атентат веднъж и пак свинете в Съд прокуратура,МВР ДАНС БОП и НС само за заплати говорят
4
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
90% процента от нашите консули не са там, за да ви помагат, уважаеми български граждани. Те са там, за да помагат за обслужването на интересите на ония във властта! Те не вълнуват от дреболийки като тази :(
3
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що за *** курс : Прага-Варна и двама щофьори да са си е убиване от път....
2
2
 
27
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
и аз искам да разчистстя и бих започнал с калашник в парламента !
1
1
 
57
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
Тук ми намирисва на конкуренция! След като четох, че преди време са запалили автобус на тази фирма пак в чужбина, сега бомба... Това си е опит за изваждане на тази малка фирмичка от бранша, защото има доста големи форми в България които пътуват в цяла Европа и явно искат да им вземат линиите... Тоя преход не свърши ли....