Търговци: Корупцията от БАБХ не си тръгна с Моллов!

Инспектори рекетирали и млекопроизводители
Обновена: 25 май 2015 21:12 | 25 май 2015 21:11, Камелия Цветанова
22
Търговци: Корупцията от БАБХ не си тръгна с Моллов!
Снимка: Булфото, архив

Смяната на Пламен Моллов като изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) не означава, че корупцията там е спряна, защото много служители на различни нива участват в корупционните схеми.

Още по темата

Около това мнение се обединиха две фирми от хранително-вкусовия бизнес и председателят на Националната асоциация на млекопреработвателите Богдан Борисов.

Аладин Харфан, основател на "Аладин фуудс" ООД , която подаде сигнал срещу Агенцията по храните и лично срещу Моллов за искана "такса спокойствие", рекет и тенденциозни проверки, отново каза, че във фирмата му не е имало нарушения, които да я поставят в графата на високорисковите предприятия.

Фирмата щяла да сложи камери за проследяване на производствения процес в предприятието си, зарече се изпълнителният директор Александър Блажев, цитиран от БТА.

От хранителната фирма са подали сигнал до прокуратурата и настояват освен уволнението му Моллов "да бъде разследван, съден и осъден". Те обявиха, че продължават борбата с корупцията в Агенцията и апелираха към всички засегнати от рекета фирми да ги подкрепят в тази борба.

Аладин Харфан каза, че ще има днес среща с новия изпълнителен директор на БАБХ д-р Дамян Илиев, за да му посочи хората, които извършват рекет. Това били служители от централното управление на БАБХ в София и от регионалната дирекция в Пловдив.

Богдан Борисов посочи, че фирми, членуващи в Националната асоциация на млекопреработвателите в Разград, Шумен, Търговище и Силистра също са се оплакали от такса спокойствие, изисквана им от служители на БАБХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
30
 
21
 
! Отговори
Momo преди 8 години
На запад се затварят фирми, а в България, когато шефа на провинилата се фирма ревне се уволняват директори на агенции за контрол.Евалла! Машалла!Ако е редовен НЯМА за какво да се заядат, но очевидно НЕ Е бил, а онези не са приели предложената сума.Проверки на дръжавните инспектори(каквито и да са те) трябва да бъдат филмирани от влизането им в помещенията ан фирмата до излизането им, както искат да правят с полицаите от КАТ.

Спонсорирани публикации