Плевнелиев призова да помним Ботевия път

Огънят да бъде съхранен за поколенията, пожела президентът
153
Плевнелиев призова да помним Ботевия път
Снимка: Булфото, архив

Осъзнатата саможертва на Христо Ботев и неговите четници издигна високо знамето на българската свобода, заяви президентът Росен Плевнелиев, който участва в тържествата във Враца по повод на 139-годишнината от подвига на Христо Ботев и на празника на града.

Държавният глава призова винаги да помним доблестта, патриотизма и саможертвата на знайните и незнайни българи, благодарение на които България се нареди сред свободните и прогресивни нации на Европа.

"Днес даваме отговор пред себе си и пред дедите ни дали сме готови да поемем по Ботевия път, да дадем всичко от себе си, дори и живота си, за род и родина", заяви президентът Плевнелиев.

Държавният глава посочи, че Ботевият огън трябва да бъде съхранен и предаден на бъдещите поколения, за да са те достойни и справедливи стопани на българската земя.

Във Враца президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие строя на представителните части на Българската армия, на студенти и на ученици.

На тържествената заря проверка в град Враца присъстваха министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, народни представители и членове на Европейския парламент, представители на изпълнителната и на местните власти, дипломатически представители и хиляди граждани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"благодарение на които България се нареди сред свободните и прогресивни нации на Европа."Ама разбира се, че Ботев се е борил за интеграция в ЕС, а не срещу турското робство... Някой съмнявал ли се е в това?
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ботев ако стане да го види,направо ще се гръмне с метлата!