Десет дни полицаи ще живeят в палатка до парламента

Направиха си и дървен навес като на границата с Турция
Обновена: 14 юни 2015 14:22 | 14 юни 2015 11:06, Камелия Цветанова
122
Десет дни полицаи ще живeят в палатка до парламента
Снимка: Булфото

Шатра до паметника на Цар Освободител пред сградата на Народното събрание издигнаха сутринта протестиращите служители от сектор "Сигурност".

Още по темата
В третия ден на протеста срещу готвени промени в Кодекса за социално осигуряване, отнасящи се до плавно повишаване на възрастта за пенсиониране, срещу надхвърлянето на норматива за извънреден труд, командировките на българско-турската граница и структурни промени в МВР, те, по думите им, са вдигнали символично дървено съоръжение като тези, които полицаите по границата правят, за да се предпазват от лошото време.

Преминахме към друга фаза - постоянно присъствие през светлата част на денонощието на 10-15 колеги пред парламента, обясни председателят на УС на СФСМВР Валентин Попов, цитиран от БТА.

Той добави, че обмислят и възможността за подписка в подкрепа на техните искания.

Засега шатрата и символичното гранично заграждение ще останат пред НС 10 дни, за колкото е разрешението от Столичната община (СО).

Ако през това време не се стигне до решение на поставените проблеми, протестите ще продължат, ще се иска и ново разрешение от СО, посочи Попов.

Начинът, по който би трябвало да се разрешават проблемите, е диалог, търсене на варианти, каза председателят на СФСМВР.

Синдикатите в системата, по думите му, са били изключително оскъдно информирани за някои от готвените неща.

Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов коменитра пред Дарик радио, че според него в МВР няма нормативен хаос, а още по-малко проблем с комуникацията. По време на вчерашните протести, полицаи и пожарникари поискаха няколко оставки, сред които и тази на Ципов.

Според него настоящото ръководство на МВР прави всичко възможно, но се съобразява и с рамките на приетия държавен бюджет. Ципов категорично отрече и информацията, че се правят опити за закриване на спасителната дейност в пожарната.

„Откакто настоящото правителство встъпи в своите функции, винаги сме се срещали с представители на всички синдикати. Правим всичко необходимо и възможно, което обаче е в рамките на приетия държавен бюджет.

Предприехме инициатива за назначаване на 200 гранични полицаи в двете регионални дирекции, свързани с охраната на турската граница и се надявам в рамките на няколко седмици да приключат тези конкурси и надяваме се и до края на годината поне на териториите на областите Хасково и Ямбол да бъде завършено или поне да е на финален етап завършването на възпрепятстващото съоръжение", каза Ципов.

Той посочи, че синдикатите са били запознати с всички тези действия от страна на министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 45Много злоба и плитко мислене .Относно това дали са жалки или са мишки може много да се спори . Нека Бъчварова издаде заповед да се сринат гетата и тогава ще ги видиш дали са мишки , само че това мойто момче няма да стане никога .
38
2
 
7
 
! Отговори
Успех! преди 8 години
Не видях на протестите нито един катаджия или митничар. Не видях и от тези, които работят като пазванти при мутрите. Значи, може протестът да е основателен. Подкрепям ги.
37
6
 
8
 
! Отговори
мда преди 8 години
Поведението на служителите на Министерство на вътрешните работи е в разрез със законите и националната сигурност! Не само са за уволнение а са за затвора с недопустимото си поведение. Макар че досега не е имало и едно нещо в милата ни родина което да е било както трябва има граници които не трябва да се преминават. Тези хора с поведението си граничат с национално предателство и следва да се третират като такива а не като агрономи дошли за пръв път на протест в столицата.
36
4
 
9
 
! Отговори
Внимание преди 8 години
Полицаите в Италия се пребориха за исканията си по много оригинален и ефикасен начин. Обявиха ден "Х" за излизане в болнични на всички служители. Няма стачки, няма протести. Повярвайте, на третият ден държавата ще блокира. И няма нищо незаконно. Всеки има някаква болежка, която може да се активира в определен момент. Така че, управниците да не мислят, че протестите са беззъби.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ACAB!
34
5
 
9
 
! Отговори
прав преди 8 години
Граждани,не злобейте ами започнете да си търсите правата.Полицайте не са ви виновни за нищо,при тях всичко се прави с заповед от ръководството.А ръководството над него има политически кабинет.Имате сидикати действайте.Противопоставянето не води до нищо добро.Както са казали римляните-"Разделяй и владей."
33
2
 
7
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Основното предимство на безродниците ,че умело вмъкват в обществото противопоставяне на отделни социални групи !До ГУРБЕТЧИЯ а ти ходил ли си някога на строителен обект? Вече 100% от строителството е обвързано с висшите перачи на пари , главни архитекти и доброжелателни банкери , в други страни това се нарича още организирана престъпност !
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЛИПСВА ИМ САМО БЕЛИЯ АВТОБУС.
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ПО ЦЯЛ ДЕН БЕЗДЕЙСТВАТ -ПО ДОБРЕ В ПАЛАТКА ОТКОЛКОТО ДА ХАБЯТ БЕНЗИН С КОЛИТЕ.КАРИКАТУПНИ ГЕРОИ.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 37Още един мишок ;))))
29
6
 
9
 
! Отговори
Тролове, преди 8 години
Не скачайте срещу хората, които се борят за по-добри условия на труд и по-добро заплащане. Скачайте срещу яловите ни и некомпетентни управници, които не могат да намерят начини да пълнят хазната и се чудят само откъде да режат. Със заеми от по 16 милиарда може да ни управлява и магарето на Настрадин Ходжа. Не скачахме по площадите, за да разпродадат и разграбят България няколкостотин души. Официалните синдикати са на държавна хранилка. Останаха независими само тези в сектора сигурност. Кодексът на труда от 1989 г. е променет 423 пъти и все в ущърб на работниците и служителите.
28
6
 
8
 
! Отговори
ми заповядай преди 8 години
До Сър ПичукЩо не се пробваш , а само седиш и се чудиш !?!?!?Май си поредната форумна мишка ...
27
5
 
18
 
! Отговори
бай Цеко преди 8 години
Затова ние нормалните хора ще се пенсионираме на по 100 години, за да могат ченгетата, дето ги хрантутим да се пенсионират на по 50... НЕ ИМ ПОДКРЕПЯМ ПРОТЕСТА!!!
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стана ясно, че ченгетата се командват от ***. Всички тези червени *** трябва да се изстържат от от МВР и армията, само тогава тази държава ще заработи по европейски.
25
6
 
10
 
! Отговори
АМАН! преди 8 години
А, БЕ, КЪДЕ Е БИБИТКО? НА ЛУКС И АВАНТА В АЗЪРБАЙДЖАН. ДРЕМЕ МУ НА ПОЖАРНИКАРЯ ЗА ПОЛИЦАИТЕ. А НА МАЛОУМНАТА МИНИСТЪРКА РУМЯНА ЕДИ КОЯ СИ СЪЩО НЕ И ДРЕМЕ ЗА ПОДЧИНЕНИТЕ Й. ТИЯ ГЕРБЕРСКИ УПРАВНИЦИ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ САМО ОТ ДАЛАВЕРАТА И ОСРЕБРЯВАНЕ НА ПРЕСТОЯ СИ ВЪВ ВЛАСТТА. НЕ ГИ ЛИ Е СРАМ, ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ СИ КЪРПЯТ УНИФОРМИТЕ, ДОКАТО БОКО КРАДЕ КАТО АСФАЛТИРА НЕКАДЪРНО КЪДЕТО ТРЯБВА И НЕ ТРЯБВА РОДИНАТА.
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бибитко май забрави как беше изритан от властта !?!? Тогава не яде дървото защото същите тези полицаи го пазеха , а дали като дойдат високите сметки за ток през зимата / нали го вдигат пак /ще го пазят пак !?!? А може би ,като излезе народа по улиците ,полицаите просто ще се дръпнат за да може хората да изразят любовта си към политиците ..
23
3
 
13
 
! Отговори
Румен Михайлов преди 8 години
Имате оръжие - използвайте го! Избийте до крак депутатите и министрите!В противен случай никога няма да имаме шанса да живеем в подредена, европейска страна.
22
0
 
10
 
! Отговори
гггггггг преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯСнощи разговарях с човек като тях. Той ми каза, че принципно само тези които не са на работа могат да протестират или са в отпуск. Но не мога да твърдя, че това е така на 100%. Не съм минавал край протеста, но полицай с униформа май няма.
21
8
 
27
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ НА ПОЛИЦАИТЕ ВМЕСТО ДА ПРОТЕСТИРАТ 10 ДЕНА ,ДА ОТИДАТ НА НЯКОЙ СТРОИТЕЛЕН ОБЕКТ И ДА РАБОТЯТ 10 ДЕНА ЗА ДА РАЗБЕРАТ КАК СЕ ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ ! И БЕЗ ТОВА СА ДОСТАТЪЧНО НЕГРАМОТНИ ,ТАКА ЧЕ НЕ Е ЛОШО ДА ПОРАБОТЯТ 10 ДЕНА НА НЯКОЙ СТРОЕЖ ! ВИЖДАМ ,ЧЕ ИМ Е " МНОГО ТЕЖКО " ДА КАРАТ ПАТРУЛНАТА КОЛА ДО НЯКОЕ БАРЧЕ И ДА ПИЯТ КАФЕ !
20
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия мизерници като пазиха Станишев и Орешарски се виде на кой са слуги сега Станишев ги организира да бутат правителството