Как един българин придоби остров и стана княз?

Владимир Баланов от година има княжество и кани умни хора за граждани
17 юни 2015 15:48,
81
Как един българин придоби остров и стана княз?
Снимка: Нова тв

Владимир Баланов е бизнесмен, а отскоро е и княз в собственото си княжество – остров Нова Атлантида в Тихия океан.

Островът на Баланов е с площ 27 000 кв. км и се е образувал преди две и половина години след най-голямото вулканично изригване в света за последните 1000 години. Той е изцяло изграден от монолитна скала.

След образуването си, новият остров остава ничия територия. Затова сънародникът ни решава да намери пътя, по който да си го купи. И така от 22 май миналата година островът се превръща в реална държава. От една година, по силата на международното право, Баланов е собственик на острова, заедно с 200 мили от ареала около него. Това автоматично му дава право да добива и използва природните богатства от въпросната територия.

Баланов разказва пред Нова тв, че за да добие острова не заплатил никаква сума за него, а е плащал само за експедицията, за да достигне до него, тъй като той се намира много навътре в океана, на 16 000 километра от България.

Приключенецът споделя още, че когато дадено парче земя не е собственост на никой, за да стане обособена територия то трябва да бъде припознато от дадена държава. Затова Баланов решава, че това парче земя трябва да бъде българско.

Но България решава да не го приеме, тъй като приемането на територия е труден процес, който изисква смяна на конституцията и свикване на Велико народно събрание. Именно поради този отказ Баланов се решава да създаде нова държава. И си търси граждани, които засега са 130 души.

А да изготвят план за икономическо развитие на Нова Атлантида Баланов търси съдействие от членовете на "Менса" по цял свят. Затова и предложил на всички интелектуалци, които могат и желаят, да станат поданици на неговото княжество.

"Искам Нова Атлантида да стане държавата на умните хора", категоричен е той.

Сред официалните жители на острова вече и председателят на "Менса – България" Христо Радков. Той обясни, че в недрата на океана около острова може да има залежи на нефт и газ. Освен това, там плувал много планктон, от който също се произвежда петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
14
 
! Отговори
Рамзес преди 8 години
Не сте прави! За т.нар. журналистки, избрани по физически качества, а не по умствени способности, това е остров. И господинът, който твърди, че го е придобил (само дето не е ясно от кого), е княз. Следователно, островът е княжество. Ако утре реши, може да се провъзгласи и за император или фараон! Въпросът е, ако островът един ден изчезне, какво става с княза и неговите поданици!?
17
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО НА БЪЛГАРИНА !!!!!!!!!!! ОПРЕДЕЛЕНИ БЪЛГАРИ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-УМНИТЕ НА СВЕТА НА ФОНА НА ПРЕДИМНО ПРОСТИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ГЛАСУВАЩ ЗА БУДА!!!ЕДИНСТВЕНИЯ НЕДОСТАТЪК Е, ЧЕ ОСТРОВА Е ПЛАВАЩ!!!!
16
2
 
6
 
! Отговори
драги мераклии, преди 8 години
Умрем да съм княз! И на осанка го докарвам. Можете да ме наричате ме просто: "Ваше височество"!
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
перфектното място за тия номадите!
14
1
 
56
 
! Отговори
географ преди 8 години
Новината не е толкова нова. "Островът" всъщност е плаващо тяло от шуплив/порест материал, с дебелина няколко метра, без връзка със земната ***. Такива образувания възникват и изчесват доста често. Няма вода, не е пригоден за никакви форми на живот. И понеже не е припознат от никоя държава, няма и статут на остров, т.е. на част от земната повърхност. Можеш да създадеш държава със същия успех и на гумен дюшек в международни води. :)))
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропуска се факта че въпросния "остров" не е остров, а плаваща пемза, която постоянно мени местонахождението си, напрактика там неможе да се построи и развива нищо
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хубаво е все още няма гета
11
4
 
15
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Намерил къде да търси умници.
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Jalko, 4e Balgaria ne go e priela. Da e jiv i zdrav i da ima mnogo podanici!Da dokara prast, da posadi zelen4uci i cvetia. Da postroi hoteli i konserven kombinat za riba, da pre4istva morskata voda v sladkovodna. I da promeni imeto na ostrova - primerno "Bulgaria Pacific". Ili "Tiha Bulgaria" (Nali e v Tihia Okean)
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте да го видим този остров?! А на този член на менса само нефт и газ са му в главата. Вместо да помисли, как да създадат почва и растителност върху острова..
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тролчетата не можаха да не окалят пейзажа веднага!
6
11
 
5
 
! Отговори
путлер Първи преди 8 години
Веднага ще му пратя един взвод интелектуалци.
5
2
 
31
 
! Отговори
Буахахха преди 8 години
Предложил на нашите управници да го припознаят ,хахааха, ако им беше казал, че идва в комплект с много фондове по различни ?-програми, тогава друго щяха да му отговорят
4
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това по кой критерий го обявихте за остров ?
3
25
 
14
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 8 години
Тихо,тихо Mr. Балабанов !Да не чуе Путин,че веднага ще прати зелените човечета.
2
4
 
53
 
! Отговори
Дид преди 8 години
Сигурно е супер добра идея България да отказва да приобщи територия приблизително равна на 1/4 от настоящата и територия заради бюрокрация...
1
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** пича ...