Родилка се молила с часове за упойка преди да... издъхне

От Втора градска болница мълчат за случая, разследват
23 юни 2015 09:15,
102
Родилка се молила с часове за упойка преди да... издъхне
Снимка: архив, Булфото

Бизките на 32-годишната Илияна Цветанова, която умира на 16 април часове, след като ражда дъщеря си Мария, питат през сълзи: "Как е възможно – да има смърт, а да няма причина за това?".

Младата жена постъпва за раждане във Втора градска болница. След като на бял свят се появява бебето, състоянието й се влошава - получава кръвоизлив, а лекарите не успяват да я спасят.

Майката на Илияна споделя през сълзи пред Нова телевизия: "Каза ми: "Раждането беше тежко, накрая вече им се молех: "Моля ви се, сложете ми някаква упойка. Не се издържа вече".

Илияна се обадила на съпруга си Иво и му казала, че ще я сложат на системи, защото й станало лошо. Повече не се чули.

Когато младият мъж отишъл да види съпругата си, лекарите го спрели в коридора: "Получи кръвоизлив, два пъти я отваряме, не знаем какво се случва. Коремът й продължава да се пълни с кръв". Ама как не знаете, бе хора?", недоумява полуделият от болка мъж.

Д-р Мария Чорбева от АГ отделението във Втора градска болница казва уклончиво за случая: "Направено е вътрешно разследване, но не можем да установим причината за смъртта".

От какво е починала Илияна, ще покаже аутопсията. Докато чакат резултатите, близките са жалват на институциите, но отговор отникъде няма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така ще и сложат упойка. Тя струва пари, а родилката не си е платила. Нашите доктори са преди всичко търговци.
6
3
 
44
 
! Отговори
vinetu преди 8 години
Само се надявам с тези живодери да се отнесат така както те са се отнесли с горката жена!Ще им е повече от достатъчно!
5
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отишъл си е един живот, едно дете ще израстне без майчинска прегръдка...Малко уважение ни трябва.
4
0
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да прости младата майка !
3
7
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма част от малкото останали доктори в България заслужават да копаят селски тоалетни до живот. Просто са животни, нищо повече. Жалко за вложените в тях пари.Бог да я прости жената. На никога не пожелавам дори да си представя тяхната болка.
2
9
 
85
 
! Отговори
no name преди 8 години
Аре стига бе, до кога ще *** като мухи родилки и бебета? В кой век живеем? Толкова ли некадърни доктори останаха в тази "държава". че не могат да се справят с едно раждане в напълно оборудвана болница - нещо, което едно време се е правило в домашни условия от акушерки? Щом се затрудняват с това и с лекота губят пациенти, не ми се мисли по-сложните опарации с каква успеваемост са..... Съболезнования на семейството....
1
109
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак докторите виновни. Ти не си гледаш здравето, не се интересуваш, не ходиш на консултации и прегледи, не си правиш редовни изследвания а като се обърка нещо - доктора виновен.На доктора не му пука за тебе. Той е там да свърши 1 работа и да вземе едни пари. Ако може да помогне - може. Единственният начин да го накараш да му пука за тебе е ако има лично отношение. Ще има лично ако му дадеш пари. Той не ти е длъжен.Плати си допълнително изследвания, допълнително хонорар и няма да ти мре детето