За 45 бона: НС купува тръби, бойлер и ... биде

Парламентът се стяга за ремонт, депутатите – за ваканция
27 юли 2015 12:58,
16
За 45 бона: НС купува тръби, бойлер и ... биде
Снимка: архив Булфото

Лятото ще е време за ремонт и в парламента. Народното събрание е обявило обществена поръчка за закупуването на строителни материали, консумативи и над 600 артикула като латекс, цимент, брави, паркет, бойлери и  плочки.

Още по темата

Прогнозната стойност на покупката е 45 000 лева, става ясно от обявлението, публикувано миналата седмица. От него става видно, че покупката се прави за "поддръжка и ремонт на сгради, помещения, машини и съоръжения на Народното събрание".

От обявата не става ясно дали ремонтът ще е само в работните сгради на Народното събрание или ще засегне и ведомствените апартаменти на депутатите.

От приложенията към поръчката се вижда обаче, че обитателите на парламентарните помещения ще се радват на нови плочки – гранитогрес, фаянс и теракот, а паркетът ще е дъбов и ламиниран.

Предвидени са и нови тръби за топла и студена вода, комплект за монтаж на бойлер, на мивка, комплект аксесоари за баня. В списъка фигурира и покупка на "порцеланово биде".

Сред артикулите са и казанчета, огледала, брави, сифони и др.

Депутатите ще работят до петък, а след това излизат в традиционно дългата си лятна ваканция. Тя ще трае цял месец и ще приключи на 1 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
А *** те всяко лято правят ремонти и се харчат милиони. Е нали 16 милиарда трябва да се изхарчат за изгъзици а не да се направят реформите в страната. И после очакваме нещо по-добро. Ама те тия хора са без свян, безочливи, нахални и крадливи. Коя ли е фирмата изпълнител и дали е имало търг за обществена поръчка. Нали там са богоизбраните с маниери, възпитание, култура може ли за една година да съсипят всичко.
11
1
 
11
 
! Отговори
До Плавник преди 8 години
Да прав/а си!. реално погледнато 45000лв. са нищо за освежаващ ремонт на такава голяма сграда. Като имаш предвид, че на двустаен апартамент ремонта би ти излязъл 5-10 хил., със среден клас материали и свестни майстори. От заглавието излиза, че само бидето и бойлера за 45000, а в статията пише нещо съвсем различно. Журналясти ***...
10
1
 
9
 
! Отговори
ларж преди 8 години
Да затворят парламента,а депутатите да ги затворят,в панделата нека им направят луксозни бидета,поле да знаем за кого се подмиват.
9
1
 
10
 
! Отговори
стефчо преди 8 години
докато не обесим 10 на жълтите павета,и все по-скъпи ще стават ремонтите!
8
0
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 години
Знам за кой е бидето!Рядко ходи в парламента , но винаги е добре ***.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО-ЕВТИНО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ДА ГО ЗАТВОРИТЕ
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО-ЕВТИНО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ДА ГО ЗАТВОРИТЕ
5
1
 
4
 
! Отговори
бла бла преди 8 години
Ега ги стегнат на въжето !!!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ибрикът е къде по-евтин от бидето.И по-компактен,ама нали сме в Европа.....Добре е от фонтана на бидето да стърчи нещо дебело и твърдо което ще опреснава паметта на депутата още на момента.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво им е биде?! тия на работа ли са тръгнали или от много навеждане требе яко подмиване?
2
1
 
7
 
! Отговори
за по-евтино преди 8 години
опс...сложете...
1
1
 
14
 
! Отговори
за по-евтино преди 8 години
Абе служете им един ибрик,те и без това всички се омешаха с ДПС