Мъж преби дете с пръчка... за едната синя слива

Той счупи пръчката в главата ми, разказва 9-годишният Рачо
Обновена: 30 юли 2015 11:07 | 30 юли 2015 10:00,
212
Мъж преби дете с пръчка... за едната синя слива
Снимка: bTV

Мъж преби с пръчка 9-годишно дете, защото си позволило да си набере сини сливи от улично дърво. Случката се разиграва пред къщата на самотен човек.

Малкият Рачо се прибирал със свои приятели и пред къщата на побойника децата виждат узряла синя слива и ябълка. Решават да си откъснат, но за беда ги вижда Петър Газов.

Самотникът излиза и започва да ги налага с тояга. Другите момчета отнасят по някой удар, но 9-годишният Рачо е пребит.

"Той счупи пръчката в главата ми. Налагаше ме навсякъде. Виках за помощ, но никой не ми помогна. Откъснах само една слива, бях заедно с мой приятел", разказа Рачо пред bTV.

Възрастният мъж, употребил необяснимата агресия, отрече да е налагал с пръчка малкото дете, въпреки че побоят е заснет от случайни минувачи. За самотния мъж повечето съседи предпочитат да не говорят.

Въпреки, че детето е от ромски произход, съседите са потресени от жестокостта.

"Навсякъде го би, по лицето, краката... А детето плаче и се моли да не го бие. А той му вика: Ставай, ще те убия! Ужас беше!", разказва възрастна жена, станала неволен свидетел на случката.

Валери Радев и дъщеря му виждат побоя и веднага сигнализират в полицията. Мъжът не успява да дочака униформените и тръгва да търси изплашеното дете. Намира бащата на Рачо и му предлага да го закара с колата си до Спешното, за да прегледат момчето.

"Заведохме го в болницата, дадоха му успокоително Много е стресиран, една нощ не е спал", казва майката на пребитото дете.

"На момента, ако го бях намерил, щях да го пребия аз. Законът ако не предприеме нещо, аз ще пусна жалба“, разказва бащата на битото дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
10
 
! Отговори
Не. преди 8 години
Много пристрастно написана статия. Това не е журнализъм.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това къде се е случило?
39
4
 
17
 
! Отговори
Скука преди 8 години
Някакво дете пипало джанките на някой си там и той го понабил.Голяма новина.Няма що.
38
7
 
14
 
! Отговори
Защо преди 8 години
Въпреки, че детето е от ромски произход, съседите са потресени от жестокостта. ????Не разбирам ?! Ромският произход означава ли детето не го е боляло при боя ?????
37
0
 
20
 
! Отговори
Петър преди 8 години
До xaxИ ние ядяхме, и нас ни биеха като ни хванат. Почти през седмица дядо ми промиваше *** от солта с която стреляха по нас. Тогава това беше разпространено, пушки заредени със сол, как боли майкоооо. На никой не му хрумваше да се оплаква в полицията. Беше ясно, че е нередно да береш чужди плодове и правейки го поемаш риск. Някак си приемахме за нормално да ни накажат когато ни хванат да вършим нещо нередно. Сега малко ме е срам като си спомня :)
36
1
 
12
 
! Отговори
художника преди 8 години
Като бях дете, комшията до нас имаше много хубава череша в двора и ние редовно се катерехме да се наядем. Един ден комшията ни усети, всички се измъкнаха през един отвор в оградата, а аз като най-малък останах вътре. Гониме се около къщата, в един момент поглеждам назад да го видя къде е и бух ... в септичната яма. Човека се уплаши, извади ме, а аз тека и рева. Дядо ми поливаше градината, не ме пуска вътре, а отдалече с маркуча със студената вода. Ееех... детски времена.
35
13
 
6
 
! Отговори
Емил преди 8 години
С бой се възпитава единствено робска психика както и овцеНо то май и това е целта на българското възпитание
34
8
 
9
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
До бмп........но това е едно дете за Бога!
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко плодове сме брали от дърветата като деца - и колко бойчец покрай това също :)Човек трябва да знае от малък, че посегне ли на нещо чуждо без да е попитал и получил разрешение то може да му се случи случка и да си понесе наказанието. Само че това се учи в семейството. Преди време когато си направил беля ... може да си отнесъл боя на момента може и да не си но вечерта като са те изпели на родители те ти "наместят кокалите" без да те питат ти виновен ли си или не ей така превантивно.
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимениди да живееш там.....*** идиотщината.....всеки в тая *** държава раздава правосъдие сам.....няма оправия
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Из цяла България покрай пътищата е пълно с джанки, ябълки и др. и никой не ги бере поне за ракия или компот, а само мрънкат че нямат пари.
30
1
 
13
 
! Отговори
xax преди 8 години
Като малък колко от колко чужди череши и сливи съм ял, не е истина. Както и са яли от нашите черници и вишни, например. Но това винаги ми се е струвало в реда на нещата и много се учудих дядо като ми направи забележка, че не било културно. Очевидно в моето село отношенията са били други, а и говоря за началото на 90-те - хората бяха други, по-сплотени и все още спокойни.
29
12
 
8
 
! Отговори
Вразумете се хора ! преди 8 години
Сливите от уличното дърво дъртака ги е пазел за себе си. Преди години на село на улицата имаше 4 дървета- орех, слива и две круши. Един от съседите имаше партиен билет, работеше като партиен бирник в съвета и се беше самоснабдил с правомощия над тези дърветаНито един от съседите минавайки по улицата не смееше да събере падналите по земята орехи или плодове. Всички знаеха че жената на партийния си прави сладко за зимата от тези дървета. Несправедливостта не е от днес. Да го издебнат и пребият
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Берат, берат... От малки са научени! Като пораснат, ще си берат и от пенсиите на бабите и от всичката реколта по дворове и поля.
27
6
 
12
 
! Отговори
fdsg преди 8 години
Мен също са ме били за откраднати джанки. Да не спекулираме сега , това е нещо нормално. Само дето явно искат да му съчувстваме на. Айде стига, боя изгражда
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво толкова в някои държави за подобно нещо направо стелят и няма да те пита никой кой си що си.
25
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Не се знае точно какъв е случаят в подробности.Да не се хващаме само на това, което ни е поднесено в статията.Защото ако си обиран непрекъснато, накрая ти писва.А може и старикът да е изперкал и да е агресивен.Така че нека не се правят крайни изказвания.Едно е ясно - масово децата сега са оставени без надзор и възпитание.Кражбите станаха "масов спорт".
24
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бааа, пичуийе, бая сте са сдухали май...Аз не съм се прибирал в България от около 4 години, но явно доста неща са се променили към по-лошо. То голяма радост, че има пребито дете, било то и *, голямо чудо. Тракат ви съчмите нещо май... Българи, ай не ставайте * а?!
23
5
 
36
 
! Отговори
българин преди 8 години
Няма смисъл да се карате. Всичко е ясно. Поредната манипулативна статия, при това сложена за водеща, с едничката цел да провокира, за да пишем и цъкаме + и - , като в същото време се угодничи на ромската доктрина...Валерия ***, като типичен платен журналист, представя само гледната точка на едната страна/ромската/ и удобно пресъздава ситуацията по калъп...Пенсионерът е наричан самотник и побойник. е наричано - малкия Рачо. Дървото било пред къщата, намек , че е обществено...
22
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шук става въпрос за дърво което е на улицата , дърво което не е в негова собственост. Проверете дали долния дъртак не е имал партийна книжка някога !Този човек да бъде осъден на затвор и да плати обещетение на родителите. Само така ще се научи когато посяга на човек извън имота си!!