Борисов обеща половин "Хемус", но за целия мандат

Участъкът Белокопитово - Каспичан ни струва 66 млн. лева
Обновена: 3 авг 2015 16:04 | 3 авг 2015 15:57, Веселина Йорданова
141
Борисов обеща половин "Хемус", но за целия мандат
Снимка: Facebook

Поне половината от АМ "Хемус" ще бъде построена в рамките на този мандат, обеща премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на участъка Белокопитово – Каспичан от аутобана.

Според премиера без "Хемус" Северна България е загубена и затова ще бъдат положени максимални усилия магистралата да бъде изградена изцяло. "Събрахме повече пари от контрабандистите, някои от тях реагират остро, но няма да ни откажат, защото това, което правим, е много видимо", заяви Борисов.

Премиерът не пропусна да отбележи, че ако не беше "експериментът Орешарски", строежът на АМ "Хемус" щеше да бъде в по-напреднал стадий.

"Сега новият участък струва 66 млн.лв., а с толкова щяхме да сме финансирали много по-голям участък. Цялата магистрала "Тракия" струва на българите 55 млн. евро, защото е с кофинансиране от ЕС. Тук правим участък на АМ "Хемус" със 100% изцяло държавни пари", разясни той.

Във Facebook пък министър-председателят обясни, че с изграждането на отсечката от Белокопитово до Каспичан ще се облекчи чувствително трафикът по направленията София - Варна и Варна - Русе.

По думите му транзитният и локалният транспорт от днес се изнасят извън близките населени места и така осезаемо ще се подобрят условията за безопасност и живот на местното население.

В участъка са изградени общо 11 съоръжения, сред които е най-големият пътен възел в североизточна България "Белокопитово", който е с разгъната дължина от 10 км. Откриването на новия участък е празник за региона, тъй като значително се улеснява достъпът до големите градове, което ще даде отражение на заетостта и икономическото развитие, смята премиерът.

Проектът е реализиран по програма "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура" и е изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 66 млн. лв.

Макар и само 5 км, дългоочакваният участък от АМ "Хемус" е важна част от цялата магистрала, заяви министърът на регионалното и благоустройството Лиляна Павлова при пускането на новата отсечка в експлоатация.

"Надявам се пътен възел "Белокопитово" да "отпуши" развитието на "Хемус" и да постави началото на доизграждането на оставащите 250 км от нея", заяви Павлова. Необходимата за това сума е над 1,9 млрд. лв., информира тя.

"Това не трябва да ни обезкуражава, това ни амбицира да работим усилено и да продължим всички дейности, с които сме се заели, за да може тези средства да бъдат осигурени през следващите години", заяви регионалният министър.

Тя съобщи, че най-късно до ноември се очаква да бъде избран изпълнителят на първия етап от проекта за доизграждане на "Хемус" в участъка от Ябланица до разклона Плевен/Ловеч с дължина 60 км.

Новият магистрален участък беше осветен с вода от Базиликата в Плиска, за да няма катастрофи и произшествия по него.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, което е построил Тодор Живков, бате Бойко не може да го боядиса.
56
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИ какво е построил Тато ти? Панелни гета, заводи без пречиствателни станции и няколко километра лошокачествена магистрала?
55
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАЗ ГОДИНА ПОЛУМАГИСТРАЛИ А ДОГОДИНА ЦЕЛИ. А ТАТО ВИКАШЕ. ТАЗ ГОДИНА ПОЛУПРОВОДНИЦИ ДОГОДИНА ЦЕЛИ. САМО ЧЕ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТИКВАТА И ТАТО Е МНОООГО ГОЛЯМА. ТОВА КОЕТО ПОСТРОИ ТАТО ЗА НАРОДА ТАЗИ ТИКВА НЕ МОЖЕ И НА МАЛКИЯТ МУ ПРЪСТ ДА СТЪПИ. НО ПЪК ЗА СМЕТКА НА ТОВА РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР. КАКТО СЕ ПЕЕ В ЕДНА ПЕСЕН ОТ ДРУГАРИТЕ НА ТИКВАТА. НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР ОТ ТУК ДО КРАЯТ НА СВЕТА.
54
4
 
14
 
! Отговори
До работник-строител преди 8 години
В Голема грешка си дюлгерино.Бойко си е неше момче,проверено комунистче.Нищо ,че той режи лентите.Важното е ,че наши фирми ви строят на петорни цени ,а вие овцете блеете.Е даваме и на Бойко неговите си проценти.Няма човека да кара само на филии с мас с това високо кръвно.Спести и той няколко милиарда от закуски.Пак да гласувате за него ,че с него най-добре си краднем
53
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама и Лилето на снимката кърти мивките.Само три реда цици.Блазе му на Бойко.Ние простосмъртните имаме жени само с един ред цици
52
20
 
15
 
! Отговори
работник-строител преди 8 години
Голяма мъка другари просто ще получите топлинен удар от злоба . Народа благославя Б. Борисов и винаги ще гласува за ГЕРБ . Вижте какво е направил за няколко години . Построи се Метрото в София , Магистрали навсякъде , пътища навсякъде , пречиствателни станции навсякъде , спортни зали и много видими неща за хората . Браво на ГЕРБ имат още един мандат от нас -честните българи , а на БСП чао .
51
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей този Орешарски голям злодей. За една година управление спря всички проекти на Бойко. На всичкото отгоре изтеглил заем от 1 милиард лева, как не го е срам? Бойко трябваше да тегли 16 милиарда, за да му плаща лихвите.
50
3
 
11
 
! Отговори
grek преди 8 години
ДА ДА ДА знаех си че Винету ще се обади ДАААААААА. Какво бе човек какво толкова ти повлия от тая книга че си толкова психически неадекватен......Еи ти патиланчо малък знам те аз тебе. Някаква шизофренен абсолютизъм има тук...........
49
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Винету Я като си толкова отворен и знаеш кажи как ще направиш десен завой на това строително безумие. А иначе нищо не ти пречи да лижеш подметките на Винету/нали ти е патрон/ .То *** си е тъпо.
48
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червените рапони които плюят Бойко са много заблудени. Какво им предлага тяхната БСП - пак див капитализъм. Нали са социалисти - защо не се борят за смяна на системата, одържавяване на средствата за производство и справедливо разпределение на благата. Не! Няма такова нещо в програмата им. БСП не е БСП. БСП е за капитализъм, трябва да се нарича БКП - Българска Капиталистическа Партия, само че обещава да подхвърля трохи и социални на най-бедните.
47
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм от БСП , ама "Здравейте циркаджии" много ми харесва!5км по 13.2млн.лв/км са точно 66млн.Или ако е широка 36м/такъв е стандарта, макар че при герб и 32м са достатъчни/ , излиза ни само по 300-400лв на кв.м.
46
4
 
20
 
! Отговори
Грую преди 8 години
"Най-големият" пътен възел кърти с тъпотата си. Пробайте да слезете от София към Русе - спирате, изчаквате, газ да се включите, пак спирате, остър обратен, спирате да изчакате трафика, газ да се включите към Русе.
45
18
 
12
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Да ва *** в червените рапони, как веднъж не казахюте за нещо, направено от друг, че е добро. Поне от кумова срама, а само плюнки, плюнки. Затова Бойко пак ще ви смачка фасона и ще му дишате праха на поредните избори, а вие ще се гледате със зачервени лица като смачкани домати.
44
8
 
7
 
! Отговори
Доцент преди 8 години
Напълно подкрепям уважаемия господин Професор. Интелигентните хора виждат реалността.
43
8
 
17
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До ПрофесорЕдно време Бате Бойко отказа да си даде червения партиен билет и напусна пожарната. На такава постъпка е способен само човек, закърмен от малък с идеите на комунизма, така че не ни занимавай с Борисов, моля!
42
18
 
11
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Няма да се занимавам с комунисти и да отговарям. Всеки нормален човек вижда делата на Борисов.
41
9
 
20
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
До професора:Ти или си психично болен чоевк или ис от скоро в тази галактика.Какво да размаже,бе ***.Тоя освен да си съсипе държават и народа не виждам какво може друго .Кажи ми икономически постижеиня ли има или какво?Ако работещите от гърция се върнат,ние ше фалираме не Гърция.Един пирон не се произвежда вече в България-тоя "давай размажи ги".................Ти не си добре.
40
10
 
14
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Вече ще гласувам за Герб .....този народ не заслужава нищо добро !
39
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помним, помним предишния му мандат. Тогава по изборите откриваше магистрали и пътища на всеки километър.За този участък ни проглуши ушите Боко, заради изборите, тоест може и него да го открива 5 пъти. (все пак, цели 5 км е дълъг).Помним също така, че нито едно пътно съоръжение, което гради по време на мандатите си, не беше изработено като хората и веднага дадоха дефекти тези обекти, нищо че не бяха никак евтини. Сега сигурно ще е същото.Голяма пушилка и насреща - нищо удовлетворително-
38
8
 
16
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
За пет километра (без малко), построени за 5 години, петима министри.Да не говорим за изхарчените НАШИ ПАРИ.А пък последвалия цирк със "светената" вода трябва да бъде записан в рекордите на Гинес.За върховен идиотизъм.На който са способни само тройното ченге БД и агента Буда.Боже, отде се пръкнаха тия?