Българи на плаж в Румъния – безплатна сянка, евтина бира

Най-предпочитани са плажовете след Мангалия и при курорта Мамая
Обновена: 3 авг 2015 14:02 | 3 авг 2015 12:13,
89
Българи на плаж в Румъния – безплатна сянка, евтина бира
Снимка: Reuters, архив

Не малко българи отскачат на плаж в Румъния заради по-ниските цени, като най-предпочитани са плажовете след Мангалия и при курорта Мамая след Констанца, съобщава "Стандарт".

Освен от добрите пътища българите се удивляват и от значително по-евтините възможности за почивка. Едно от нещата, което най-вече привлича нашенеца, е фактът, че в Румъния е както в Гърция - плажът не се плаща, тоест не ти искат пари за чадър и шезлонг.

Оказва се обаче, че сянката не е съвсем безплатна, защото ползването й е срещу поръчка на нещо от бара. Цените обаче са народни – наливната бира излиза 2 лв. Толкова е и безалкохолното, а кафето е левче.

Според данни на румънската статистика за миналата година продължителността на ваканцията на румънците е била между 5 и 7 нощувки. Цената за седмица в тризвезден или четиризвезден хотел е около 250-300 евро.

Средно 30 евро на ден харчат туристите в най-големия румънски черноморски курорт Мамая. Почивката тук излиза 400-500 евро на човек за 6-7 дни, което означава, че семейният отдих е с цена от около 1000 евро.

Така може да се каже, че 500 000 туристи, които посещават известния румънски курорт, като ползват услуги на туроператори, харчат 200-250 млн. евро за сезона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
43
 
! Отговори
Иларион преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯЗначи аз ако си резеврам през немски туроператор ще ми е по евтино в България отколкото ако си запазя хотел от Пловдив. Това е така! Нашите са кожодери и за това идвайки от Германия ти е по евтино, но за живеещите в България е по-скъпо и за това бягаме в Гърция, а вече и в Румъния на почивка.
35
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахах! Преди месец ходих в Мамая и стъпвайки на плажа - ау! Че то има един пръст пясък, отдолу е камъняк и без шезлонг е абсурд да легнеш - ще се наръбиш! А за евтино - хич не е евтино по кръчмите! Тук проблемът ни е да се справим с тъпите ненаняли се концесионери - иначе си е добре!
34
32
 
17
 
! Отговори
пуста цепиница в гла преди 8 години
кой ги пуска непрекъснато тия драсканици оплюващи България и къде е властта да навре на кучето в *** тия вестници и сайтове публикуващи тия простотии , каква е тая кифла Мария Нестерова , навярно някоя дърта *** мома , на която оная и работа е хванала паяжина и си избива нервните пристъпи
33
5
 
25
 
! Отговори
Иларион Макариополск преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯдрън, дрън... за тия пари в България няма да ти обърнат внимание! Двойна стая на Златни в 4 звезди ти е 1800 лева за седмица с включени закуска и вечеря - разбирай салам кучешка радост, претоплена манджа и изгнили плодове. Плащаш по 8 лева чадър, 8 лева за шезлонг, 2 лева за шалте - 18 лева за едното нищо. Всеки ден при това ако искаш сянка.Ай малко се ориентирай с гурбета и бери портокали и маслини там където ги береш и не се опитвай да се изказваш без да си бил и видял на място!
32
5
 
26
 
! Отговори
Светослав Тертер преди 8 години
До ШопРумънци паркират пред "5 зведните хотели на Албена" - Няма такива!!! Добруджа ти е 4 звезди! Но как да е. Румънците паркират там, защото плащат по 6 лева за вход на бариерата. И представи си - тези 6 лева ти важат за 24 часа, но ако не напускаш комплекса!!! Ако влезеш и излезеш от Албена пак плащаш 6 лева.. Демек ако излизаш 10 пъти, ще платиш 60 лева! Сметай! В Румъния не плащаш и синя зона в почивните дни! А пред хотелите в Мамая е безплатно!
31
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"На моренце в България" - това някаква безвкусна шегичка ли е?
30
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха, ха, ха! Да фалират нашите алчни мутри дано! А, тук надули цените все едно не става дума са Бетонения рай, а най-малкото за Сен Тропе! 5 лв, чадър, 5 лв шезлонг... за гадната храна няма и да говоря... ще имат да взимат!
29
6
 
7
 
! Отговори
Бате Гошо преди 8 години
Ама много си падам по безплатните работи, ще знаете !Ако има и безплатни каки, още утре стегам багажа !
28
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
40, шоп, през 1985-86 колите пред хотел Добрудж в Албена бяха от Бентлита нагоре. В курортите ни идваха западняци от горния слой на средната им класа. Идваха с колите си. Сега в Албена има само наср.ани румънци с дачии на олинклузив:))
27
15
 
10
 
! Отговори
капитана преди 8 години
До ШопОди сей лук около Искъра и яж черва,туристите са наш проблем,а не на софийската ***!
26
5
 
60
 
! Отговори
Гери преди 8 години
Ходих на море в БГ тази година-Черноморец, Созопол, Смокиня и Каваци и Дюни. Красиви, големи плажове, повечето от които са МРЪСНИ и рядко ги чистят, с малки зони за свободно поставяне на чадър! Таксите за чадър и шезлонг са безумно високи за нашия стандарт! обслужване по заведенията-много рядко е на добро ниво!Единствения див и спокоен плаж-дивите дюни на Дюни, кметът на Созопол Рейзи беше оградил пътя (!!!)да събира такси паркинг! БЕЗУМИЕ!!!СЪСИПВАТ КРАСИВАТА ПРИРОДА СЪС СЕЛСКИ МАНТАЛИТЕТ!!
25
5
 
38
 
! Отговори
Емилия преди 8 години
Румъния е с много по-голямо население и разчита основно на своите си туристи. Българите са им само в плюс, а все повече ходят. Пълно е и през двата моста на Дунава и през Дуранкулак. Имат какво да предложат. Няма я тая алчност, както при нашите хотелиери и ресторантьори. За това ние ще загиваме туризма, а те ще са във възход. Още повече, че умеят да усвояват евро средства и не си подливат вода като нашите ***.
24
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли и реклама на българиа еър да има? Примерно Софиа-Букурещ 200 лв. Иначе само да се плюе по нашето черноморие и да се хвали РУМЪНСКОТО (Смях) не виждам смисъл.
23
1
 
31
 
! Отговори
Иво преди 8 години
До свинаряЗащото са три пъти повече от нас и курортите им са малко със соц. обстановка. Ей сега се върнах от Румъния (не съм бил на море, ходих да разглеждам замъци) и си говорих с няколко румънци - предпочитат да ходят на юг поради гореизброените причини. А имай предвид, че колкото идват при нас, 5 пъти повече отиват в Гърция и Турция. Качват се на новата Дачия (купена значително по-евтино, отколкото при нас), или на Рено-то (ако са по-заможни) и газ на юг! :)
22
7
 
21
 
! Отговори
Светослав Тертер преди 8 години
И колко румънци пък идват в България? Да, влизат у нас, но транзит, за Гърция и Турция! Само от близките села идват до Албена и Златните, щото им е близо и малко да кажат, че са в чужбина - нищо повече. На плажа си носят лук, хляб и диня. Не ползват нашите прехвалени олинклузиви, нито натруфените ни хотели. Ако отседнат някъде то е на бунгала и квартири.
21
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До do 239 милиона туристи???Отде изкара 9 мил. ***, дет идват на нашето черноморие?
20
4
 
29
 
! Отговори
Енчев преди 8 години
Факт е, че румънците не взимат пари за чадър и шезлонг, както правят нашите мутроподобни концесионери!
19
5
 
21
 
! Отговори
Добричлия преди 8 години
В пъти по-евтино, по-спокойно и много по-разумно е да се почива на море в Румъния. Аз ходя всяка събота и неделя със семейството на плаж и съм много доволен от румънския туризъм!
18
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да. Навсякъде май е по достъпно само при нас действа седерастки бизнес, " прецакай другия за да си добре".
17
7
 
39
 
! Отговори
гост преди 8 години
Отдавна не съм ходила по българското черноморие и това, което чета тук ме смайва. Никъде по света няма плажове на концесия. Никой не ти иска пари за това че ще си сложиш хавлията или плажен стол някъде по пясъка. Общината е тази, която се грижи за почистването на плажната ивица. Едно време и в България беше така. Едно време курортите ни се посещаваха предимно от западни туристи. Говоря за Златните и Слънчев бряг. И плажове хубави и обслужване добро! А сега? Като чета по форумите - нямаме курорти