Калфин обеща заетост за кандидат-пенсионери

Целта на програмата - повече хора над 50 г. на пазара на труда
22
Калфин обеща заетост за кандидат-пенсионери
Снимка: архив, БТА

Социалното министерство разработва програма за заетост, насочена към хората в предпенсионна възраст, обяви министър Ивайло Калфин по време на среща със служителите на структурите към министерството от област Разград.

Целта е да направим ефективна програма, която да предоставя устойчива заетост и да провокира интереса на хората. Много е важно така да я направим, че тя да не е проформа, а чрез нея да включим колкото се може повече хора над 50 години на пазара на труда, заяви Калфин, цитиран от пресцентъра на МТСП.

По време на разговора той призова за предложения, свързани с ефективността на програмата за заетост за хората в предпенсионна възраст.

"За мен е важно да се вземе предвид опита на колегите по места, когато разработваме програмата. Спецификите на отделните райони са от съществено значение и трябва да бъдат отчетени, тъй като и хората, за които правим тази програма, очакваме да са от цялата страна, не само от няколко най-големи градове в България“, коментира още министърът.

По време на срещата той се запозна и с особеностите при реализирането на младежките програми в област Разград, която е сред областите с рекордно ниска младежка безработица.

Предизвикателството обаче е насочено към активното включване на пазара на труда на т. нар. "демотивирани млади".

За целта в Регионалното бюро по труда вече има действаща система за активно откриване на младежи, убеждаването им и вписването им в Бюрата по труда, където да им бъдат предложени подходящи работа или професионални обучения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Колев преди 8 години
"Калфин обеща заетост за кандидат-пенсионери". Обещал. Абе сбъркан лаладжия, осигуриете работа на младите, че да не бягат от България. Ама най-лесно е да се дават обещания, като че ли все още има кой да ви вярва, особено пък на обещания, дадени от политик, че и комунист на всичкото отгоре.
12
2
 
6
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
А къде ще осигури заетост като масово фирмите фалират при управлението на ГЕРБ
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Taka..a za tezi 35, 40 ..koga
10
1
 
9
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Първите *** в София са били на мястото на днешната община.... Сегашните са се преместили на Дондуков 1 и 2... Няма как да обещава заетост при неработеща икономика
9
1
 
11
 
! Отговори
Бай Добри. преди 8 години
Най - добре е танковете да дойдат, ама не американските.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***
7
1
 
4
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Някъде четох, че щели да откриват клиника за изнасилени мъже... Явно я подготвят за Калфин...
6
1
 
11
 
! Отговори
депутата преди 8 години
Аз като политик може да бачкам до 80г...Добро предложение има Калфин. Младите ще работят на запад и там ще хранят пенсионерите, а нашите стари ще работят до гроб.....заели работните места за младите.
5
1
 
10
 
! Отговори
ПроКлетникът преди 8 години
Това еврейско *** съвсем скоро ще бъде оземлено!
4
1
 
11
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
Мъже и жени-възраст-65години.Мъже-стаж-40год.Жени-стаж-37год.Аз съм на 50год.и имам 30год.стаж.Съпруга ми е 55год. и има 35год.стаж.Таааа,кога трябва да се пенсионираме?Все нови програми правите,ама да са във вреда за хората.Увеличете заплатите и така ще се плащат по-големи осигуровки.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всщ. сега има доста хора над 50 години, които са заети. Само вижте персонала в детските градини, училищата, поликлиниките и болниците, продавачките по магазините за хранителни стоки, администрацията и пр. Определено се набива на очи липсата на млади хора.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този лъжи та се къса.
1
2
 
15
 
! Отговори
58 годишен преди 8 години
Ах, Калфин. Не лъжи, като Ципрас. За мен програма няма да направиш. Обърни внимание на по младите. Аз мойто съм си го изработил. Само ще похарчиш излишни пари. За мен не се грижи.