Армията дава рамо на МВР по границите с Гърция и с Македония

Причината е бежанската вълна и сложната обстановка в съседните държави
12
Армията дава рамо на МВР по границите с Гърция и с Македония
Снимка: БТА, архив

Българската армия ще подпомогне МВР в охраната на границата.

От Министерството на отбраната съобщиха, че във връзка с усложнената обстановка в съседните държави и бежанската вълна ще предложат мерки, за да може заедно с МВР да подсигурят държавната граница.

Още по темата
Сухопътните войски ще актуализират плановете си, за да проведат съвместни мероприятия с Гранична полиция.

Между двете институции текат разговори за изясняване на конкретните задачи.

По-рано днес в МВР се проведе заседание по проблемите с бежанците, в което участваха премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов.

След приключването му вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи, че няма увеличение на миграционния натиск върху страната ни.

Процесите, които се развиват в съседните ни държави, са изключително активирани в последно време. Те предприемат различен по тип мерки. Нашата оценка към момента е, че не съществува увеличаване на миграционния натиск към страната ни извън този, който обичайно следим. Това не означава, че ние можем към този момент да не планираме провеждането на определени превантивни мерки, които да ни направят по-сигурни и да гарантираме на гражданите спокойствие и сигурност, коментира тя.

Като допълнителна мярка тя изтъкна, че ще се обсъждат съвместни действия с армията за по-добрата превенция по нашата граница с Гърция и основно с Македония.

Местата за настаняване на бежанци у нас са запълнени до 68%, а бежанската вълна се е увеличила над два пъти спрямо същия период на миналата година, отчете пък шефът на Агенцията за бежанците Никола Казаков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
20
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Другарки и другари, дами и господа, помните ли пролетарските поети. Септември ще бъде Май, човешкия живот безконечен възход....Е, спретнаха ни една арабска пролет другарите империалисти. Сега от този бежански поток Европа треска я тресе,но ще го отнесем ние по периферията и пак Германия. Мотора и изкупителната жертва. Нещо като сърцето дето го товарим прекомерно, да видим колко може да издържи. Силата на Европа и слабостта на Америка са право пропорционални.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А границата с Турция за нея не се споменава?
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди малко имаше интервю с "бежанци" по една телевизия и онези си го казаха. "Българите си пазят границата най добре почти е невъзможно да се мине. Имат бодлива тел, кучета и термо визионни камери. Когото хванат го връщат обратно. За това минаваме от тук през Македония." Сигурно и други са го гледали, май ГП работи здраво.
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанците като видяха какво е положението в нашата страна и започнаха да ни заобикалят, направете си сметка колко сме зле.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
streliai na meso.
1
3
 
25
 
! Отговори
Хан Наполеон преди 8 години
Наместо да пази границите с Македония,нека отиде на място и да помогне на нашите братя да прогонят неканените натрапници.