Провокации на събора на русофилите в България

Форумът събра близо 12 хиляди души
5 сеп 2015 16:56, Елка Василева
327
Провокации на събора на русофилите в България
Снимка: архив, Reuters

Група от инициатива "България за мир" се опита да стъпче знамето на Европа по време на провеждащия се край язовир "Копринка" 12-и събор на русофилите в България.

Опит да свали европейското знаме, издигнато на един от пилоните край трибуната на събора, направи и старозагорец, който бе спрян от полицията.

Тези два инцидента, както и скандирания от симпатизанти на партия Атака срещу политици от управляващата партия и от БСП, помрачиха настроението на традиционната среща на приятелите на Русия край язовир "Копринка".

Форумът събра близо 12 хиляди души, представители на клубовете на Национално движение "Русофили" и на приятелите на Русия в България, работили и учили в Коми и в страните от бившата ОНД.

Европа без Русия не може, но не сме съгласни 2-3 страни от Европейския съюз да диктуват отношенията в него, заяви в словото си от трибуната Александър Малинов, председател на Национално движение "Русофили", организатор на събора.

Приветствие към участниците в срещата отправи и председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната група за приятелство с Русия Красимир Велчев, според когото "политиците са в дълг към хората, защото им пречат да се обичат и да живеят заедно" и призова да не се подчинява историята на политиката.

Председателят на БСП Михаил Миков също изпрати поздрав към участниците в събора. Приветствие към русофилите отправи и кметът на община Казанлък, домакин на събитието - Галина Стоянова. Тя говори за Казанлък и района като пример, в който добрите отношения между двата народа - българският и руският, намират израз в развитието на местната икономика поколения наред. Днешният пример за това добро партньорство, според кмета на Казанлък, са добрите връзки между града на розите и побратимения руски град Толиати.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
5
 
! Отговори
инж.Иван Дунчев преди 8 години
Тайното оръжие на Българите в СССР,което обърна хода на Втората световна война и спаси Русия.И което ще я спаси сега пак.
19
5
 
8
 
! Отговори
етоо преди 8 години
До българинпич, спомен от коми : 1 руснак в компания с 10 българи - "братя славяни"; 1 българин среща десет руснака - "пошел нах, сукин турка" ... точка.
18
19
 
17
 
! Отговори
ss преди 8 години
яко руски *** има явно, направо газ пикаят
17
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Членството на България в ЕС не доне се нищо добро - масово опростачаване на хорат, промиване на мозъци, превръщане в затъпели консуматори за които най-важното нещо в живота им е смартфонът.Преди се живеше по-добре, по-спокойно и стандартът на хората беше по-висок.Имаше работа за всички, нямаше мутри, СОТ-ове, охранители и решетки по прозорците.Образованието и здравеопазването бяха безплатни и достъпни за всички.Хората се поздравяваха, а не се гледаха като темерути по улиците.
16
11
 
4
 
! Отговори
онз преди 8 години
дали ще е прайд парад или събор на русофилите, разлика няма. някакви люде гордо набиват в очите ни предразсъдъците си , и изпитват доволство от постигнатите резултати. по същия принцип по западна европа реват за джамии и бурки. 5 минути слава, хоно за колегите че поне 2 дена ще има да списват интервюта..а през това време примерно , се изчерпват запасите на кръвна банка. но, сборяните това не ги интересува.
15
16
 
11
 
! Отговори
българин преди 8 години
аз съм учил и живял в коми и други части на ссср, но това движение и тези събори ме отвращават. пълно е с ***, които блядеят до мозъка на костите си, руска попса, имперски флагове и псевдопатриоти. отврат
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевIMASH PRAVO NELEGALNITE BALGARSKI EMIGRANTI V CUGBINA SA NAISTINA GOLIAMI OTREPKI,KRADZI,MOSHENNIZI I PROSIAZI.V EVROPA KATO CUIAT CE SI BALGARIN VEDNAGA STRELIAT NA MESO
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Правилно! Да развяваш парцала на ЕС на събор определящ се, като русофилски, си и просто шизофрения!!!!
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
@ 19Та, вие като каква определяте БСП!Какви стъпки е предприела за да бъде оценена, като русофилска в последните 15 години!???
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VSICKO RUSKO OBICAM,TACA I MILEIA-RUSOFIL DA SE NARICAM PARVA RADOST E ZA MENE.
10
0
 
11
 
! Отговори
Христо преди 8 години
Николай Малинов, а не Александър Малинов!!!??? Срамно невежество!
9
0
 
3
 
! Отговори
GP преди 8 години
Аха,рака намалял!
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАз не разбрах какво прави на събора Председателят на БСП!???...Ми недей да разбираш бе! Кой те кара да разбираш? А и на никой не му пука дали разбира или не разбираш.
7
21
 
10
 
! Отговори
Бандера юнген преди 8 години
12 хиляди?Една нощ ще ни стигне!
6
14
 
28
 
! Отговори
българин преди 8 години
Платени "драскачи",русофили са не само тези ,които бяха на събора.Русофилите у нас са милиони.
5
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ФАШАГИ ЩЕ ВИ ГАЗИ РУСКАТА МЕЧКА, СМЕШНИЦИ
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не разбрах какво прави на събора Председателят на БСП!???Онова същество Вегенин, не беше ли от тяхната партия!??? Не беше ли той Министър на МВнР и в тази си роля не ходили по Майдана да раздава пирожките на Нуланд!???
3
10
 
15
 
! Отговори
дядо Ванго преди 8 години
Таз година край Копринка,догодина във!
2
24
 
18
 
! Отговори
1997 преди 8 години
И понеже има спорове колко са русифилите в Натовска България,това сборище дава ясен отговор за платената и неплатена.
1
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NADIGAT SE FASHISTITE V BALGARIA.SVETLATA KOMUNISTICESKA IDEA E IDEALAT ZA BALGARSKATA MLADEG.NA KRAK O PARII PREZRENI,NA KRAK O ROBI NA TRUDA.