Шефът на ВВС хвърли оставка

Мотивите на ген. Румен Радев не са ясни
Обновена: 1 окт 2015 12:40 | 1 окт 2015 12:29, Веселина Йорданова
85
Шефът на ВВС хвърли оставка
Ген. Радев. Снимка: ВВС

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев е подал оставка.

От ВВС не уточниха мотивите, като посочиха, че те са описани в рапорта, който вече е в Министерството на отбраната, съобщи БТА.

Още по темата
По неофициална информация те са свързани с непоследователна политика за стабилизиране на бойната авиация.

Оставката на генерал-майор Радев идва след поредица неясноти около бъдещето на ВВС.

След решението на правителството Полша да ремонтира руските МиГ-29, стана известно, че тя няма лиценз за извършване на такива дейности, за което наскоро бе получено писмо в ресорната парламентарна комисия от руската страна.

Същевременно вчера от Министерството на отбраната бяха анонсирани готвени законови промени, които ще позволят съвместна охрана на въздушното ни пространаство с партньори от НАТО, а покупката на нов боен самолет се оказа с хоризонт до 2018 година.

По-рано днес БСП настоя за оставката на министъра на отбраната Николай Ненчев, като сред мотивите бе посочена и невъзможността България да охранява сама въздушното си пространство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ВВСРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв генерал е банкянският ???
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато купуваш чуждо оборудване е нормално чужда фирма да извършва сериозен ремонт или обновяване/подмяна на системи. Абсолютно същото важи и за трошляците 3-та употреба, които се гласяха да закупят. За текущата поддържка са нужни части и обучен персонал. Персонал може и да има, но части няма кой да произведе. Заслугата е на родните политици за последните 25 години.
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива хора са нужни на БА, а не като останалите страхливци службогонци, чакащи единствено само заплатите и нещо ако падне допълнително. Докато не дойде времето на генерали като генерал Радев, армията ще дълбае дъното.
52
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ne generala triabva da si podade ostavkata,a Nenchev. na nas ni triabvat kadarni voenni,i niamame polza te da si otivat. triabva Nenchev da podade ostavka.
51
1
 
22
 
! Отговори
Сержант преди 8 години
Това е човек с достойнство. Къде е достойнството на другите генерали и командири. Не им ли писна да ги правят на маймуни.
50
1
 
17
 
! Отговори
d преди 8 години
Еи ПАТИЛАНЦИ, не го знам по бай Тошо каква носталгия го гони, но има редица факти. Не знам какъв бешесалама и какво е имало за ядене но е факт, че и той не обичаше руснаците, а Горбачов мразешенай-много него от всички останали затова и по-рано същите тези руснаци убиха дъщеря му.Той умееше най-добре да ги юрка. За два самолета със сливенски праскови и череши те му пращахадве ескадрили самолети. За един позлатен калашник на Муамар оня му даде цял петролен кладенец в Либия, а сега какво кой от тез уръфляци знае цаката на Обама, на Путин, на Меркел, на Оланд, на Юнкер.КОЙ????
49
3
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ne e sramno da si podadesh ostavkata,ako osaznaesh,che ne si za tazi rabota.po-losho e ,ako nahalstvash da ostanesh.Nenchev,v imeto na Balgaria,podai si ostavkata.ne chakai naroda da te sadi !
48
0
 
27
 
! Отговори
Хо преди 8 години
Генерал Радев е от малцината,които открито заявиха, че Миг-29 е добър самолет,но в края на своя жизнен ресурс и отдавна е настъпил момента за неговата подмяна с нов и модерен заместник отговарящ на стандартите на НАТО!Харесвате не харесвате това е обективното мнение на един безупречен български АС,който каква е реалността в родните ВВС.
47
0
 
40
 
! Отговори
??? преди 8 години
*** Българино, взеха ни флота,взеха ни авиацията,взеха ни армията,взеха ни тока,взеха ни водата,взеха ни златото,постепенно и земята! Какво още ти трябва?!? Бъди сигурен, рано или късно и джоба ти ще скъсат! Какво още ти трябва?!?
46
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, че са ясни мотивите, защото шефът му е *утка.
45
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То как се работи под управлението на военен министър - реформиран аграр, присадил си коса малко преди пенсиониране и малко след окончателното изкуфяване и премиер - една мутра навлекла генералска униформа върху затлъстялото си туловище?
44
6
 
11
 
! Отговори
Воленист преди 8 години
Като дойде Болен на власт руснаците ще дадат "без пари" самолети, танкове и нефт. А ся! Заплати по 5000 лв. ядене и пиене на корем.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ген. Радев в действие:vbox7/play:76da7ee4f1
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ремонта на самолетите е бизнес, ако русите предлагат по-ниска цена в следствие на появилата се конкуренция или конкуренцията сваля още цените или русите печелят. Какво има да се умува, ако на партньорите от ФАЩ се появят условия да икономисат или направят някой долар как биха постъпили?
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Земеделецът от МО-то също да си хвърля оставката, а самото МО да се закрие. От кого ще ни отбранява, като нямаме армия, а и пък нали сме в НАТО, те ще ни отбраняват.
40
3
 
42
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
И аз на негово място бих си подал оставката ...да съм командващ на 1 самолет евентуално ако дойде 2018 година ....това не само е срам за чина му и за Република България ...ами и за целия народ ! Уж имаше там 16 Миг-а и САЩ забраняват да ги дадем на Русия за ремонт ...."По добре без самолети от колкото някаква си Русия да ги ремонтира" . До тука ли я докарахме бе господа управляващи *** на империята на злото САЩ ? Чужди самолети да пазели родината ни ....преди НАТО имахме 230 бойно самолета !
39
4
 
29
 
! Отговори
Стокхолмски синдром преди 8 години
Лоша работа, лоша...Пак гласувайте за ГЕРБ без да сте прочели програмата им!
38
2
 
18
 
! Отговори
голю босев преди 8 години
Излишно е да ремонтираме стари МИГове. Новото поколение самолети са далеч по ефективни, но скъпи. Нямаме пари нито за нови модерни самолети, нито за самолетоносачи. Парите за тях са откраднати и бетонирани по черноморието. Беззащитни сме и такива ще останем докато всичко се сраде от другарите.
37
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шефът на ВВС хвърли оставкаМотивите на ген. Румен Радев не са ясниЕ, как да не са ясни?!?Продажното ни управление на държавата закрива военната авиация.Той става шеф на нищото.Приятелските натовски самолети от Турция ще ни пазят небето. (Дано да не стане като в Кипър, където чудесно опазиха небето на кипърците).Казали са хората - който не храни своята армия, ще храни чужда.Нашите НАТО дупедавци ще хранят НАТО.Няма нужда от наши военни и армия.
36
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформатор е сегашният земеделец, министър на отбраната - реформата му е чужди самолети да ни пазят...