Тялото на Момчил мумифицирано, до него имало 2 телефона

Въпросителните около смъртта на студента се увеличават
Обновена: 7 окт 2015 07:04 | 7 окт 2015 07:00, Анисия Иванова
44
Тялото на Момчил мумифицирано, до него имало 2 телефона
Снимка: Facebook

Въпросителните около смъртта на пловдивския студент Момчил Семерджиев се увеличават, след като се разбра, че у него са открити два телефона.

“В момента изясняваме дали са негови”, заяви говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев. Братът на мъртвия младеж - Явор, твърдеше досега, че той е имал у себе си един апарат. Друг, който си купил от САЩ, бил оставил вкъщи. Преди две седмици обаче съдът даде разрешение на полицията за достъп до трафичните данни на три номера. Разследващите отказват да уточнят кой ги е използвал и какво е установено от разпечатките, пише 24 "часа".

Все още не е ясно кога близките ще могат да приберат тялото на Момчил, за да го погребат. В подобни заплетени случаи прокуратурата издава разрешение.

Разследващите очакват заключението на тройната медицинска експертиза за причините за смъртта на Момчил, както и резултатите от пробите за алкохол, наркотици и упойващи медикаменти. Остава загадка защо младежът е отишъл посреднощ на Младежкия хълм и дали е бил там сам. Семейството му е категорично, че не би си сложил край на живота.

Досъдебното производство, което Районната прокуратура образува за склоняване към самоубийство, най-вероятно ще се проточи, тъй като в пловдивските лаборатории не са в състояние да направят химическата експертиза. Причината е, че от трупа на мъртвия студент не могат да се вземат кръв и урина. Тялото е престояло 16 дни в подножието на 30-метрова скала на Младежкия хълм и е мумифицирано. Единствено в Института по криминалистика в София можели да извършат изследванията. Там обаче заключенията се бавели с месеци, твърдят пловдивски съдебни медици.

Аутопсията показа, че Момчил е получил множество счупвания при падането отвисоко. Тялото му бе намерено на 4 октомври в 19, 28 ч от две момчета, които се разхождали из Младежкия хълм. До лобното му място се стига по стръмна пътека, а от върха няма видимост към подножието на скалата. Според разследващите затова и толкова време Момчил не е бил открит.

Заради ужасяващата находка пловдивчани вече се страхуват да обикалят из Джендем тепе, секнали са и разпивките на компании на върха, разказаха работници от общинската фирма “Градини и паркове”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите ще намерят някой алкохолик или наркоман,който не помни какво е правил на тази дата и ще разкрият престъплението защото има обществен интерес.Помнете ми думите!
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дълбоки и искрени съболезнования на родителите и близките. Дай Бог да намерят покой и нов смисъл!Поклон пред паметта на момчето.Изтръпвам пред мисълта, че това е може би поредният насила отнет млад човешки живот...
20
5
 
30
 
! Отговори
бай преди 8 години
шапка им свалям на американците по такива случай - всичко се заснема с камера от откриването на трупа, събиране на доказателства, аутопсия, разпити и най вече делата в съда и се предават по телевизията - няма скрито покрито от начало до крайпросто е върховна демокрациятук 10 дена чакат да им разпише някои прокурор/съдия за да вземат разпечатки от разговорите, като там са същите процедури но се прави за няколко часаняма кво да се лъжем нищо няма да се установи всички знаят че не е самоубийств
19
0
 
17
 
! Отговори
До 26 преди 8 години
Наистина е съмнително да е скочил сам, но полицията няма как в момента да не шикалкави, те нямат и право да обясняват всичко, пише си го в НПК.
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момчето е бутнато, повече от ясно, а полицията както обикновено шикалкави.....
17
0
 
28
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Първите думи ,които един чужденец ще научи у нас са "не може" и "не става".На по късен етап "сега кво праим"
16
6
 
35
 
! Отговори
все пак преди 8 години
.... до вчера писаха, че тялото е разложено, днес пък е мумифицирано... правите ли разлика между двете състояния... мумифицирането, без човешка намеса за обработване на тялото е почти невъзможно в открита среда...
15
2
 
43
 
! Отговори
маг преди 8 години
Как неможе да се направят експертизи в пловдив.25 год кво дремете 50000 полиция и милярд и нещо бюджет.***.
14
19
 
38
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
АЗ СЪМ БЪЛГАРИН И НЕ ОБИЧАМ ДА СЛУШАМ И ЧЕТА ТУРСКИ ЕЗИК В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК Е ОФИЦИАЛЕН АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ. ВСИЧКО ИМА ОТНОШЕНИЕ ПО ВЪПРОСА. ТУРСКИТЕ НЕПРИЯТНИ НАИМЕНОВАНИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ.
13
1
 
44
 
! Отговори
Българче преди 8 години
Бог да прости Момчил! Според мен е изключено да се е самоубил, защо да го прави на такова място, на което може да не бъде открит с месеци, без да оставя предсмъртно писмо или каквото и да било!?
12
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Внимавайте къде и с кого "разпивате". За 20 лв. ще ви затрият.
11
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четох доста аматьорски изказвания. По разпечатките от телефоните ще се види с кого е разговарял и в колко часа. Това обаче не доказва нищо. Извършителят /ако е имало такъв/ може да е напълно непознат човек, който разбира се няма да знае мобилния номер на жертвата. За мен безспорен е един факт - не може човек, който е бил спасител, да си посегне сам. Това е пълна глупост и подобни тези са опит да се избяга от решението.
10
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КУКЛОВОД"Джендем тепе" се нарича и това му е името от повече от 100 години. Да, турска дума е, но нима в българския език не е пълно с турски думи? Заяждаш се за неща, които в случая нямат значение и отношение.
9
17
 
58
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
МОМЧЕТО Е БУТНАТО ВСИЧКИ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ВОДЯТ ДО УБИЙСТВО ТОЧКА НАМЕРЕТЕ КОЙ ,ПО РАЗПЕЧАТКИТЕ И ТЕЛЕФОНИТЕ РАЗГОВОРИ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЙ. А ИНАЧЕ МНОГО ИНТЕРЕСНО БЪЛГАРСКО НАИМЕНОВАНИЕ ДЖАНДЕМ ТЕПЕ Я ГО ПРЕВЕДЕТЕ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ТУРСКИ НАВСЯКЪДЕ ТУРСКИ НАИМЕНОВАНИЯ СРАМ И ПОЗОР ДВА БЪРЗИ ПРИМЕРА ХАИНБОАЗ КАКВО ЗНАЧИ? И ВРЪХ МУСААЛЛАХ КЪДЕТО СТЕ ГО СЪКРАТИЛИ НА МУСАЛА. СРАМ И ПОЗОР ПОЗОР ПОЗР БЪЛГАРИ???
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато повече хора осъзнаят кои са големите виновници, кои са истинските причини за всичко, което ни се случва, и предприемат необходимите действия, може и да подредим живота си!Само под коментара на ХА-ХА-ХА 53-*** търсят под вола теле! Не че не е истина. Но това е следствие, а не причина за жалкото ни живеене.Няма надежда за зомбирани и немислещи!
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и аз съм съгласасе с коментара на номер 6 раследващите казват че са намерели докумети ителефоните до тук за пари не се споменава че са намерени не е възможно както казва номер 6да е нямал няккакви пари в себе си следователно някои го е ограбил и след това го е хвърлил в пропаста
6
2
 
43
 
! Отговори
пореден преди 8 години
Отишло си е момчето здраво право...черен корбан за семейство близки и приятели...тежко им след неговата кончина то живот ли е след това да го живеят...отеха и мир в последната прегръдка на майката земя дано намери
5
0
 
38
 
! Отговори
защо преди 8 години
До Анонимен 7Да, прав сте.Но би следвало да се обърнете към медиите, които раздухват, и то не само този случай.Ако няма поместена статия, няма да има и коментари.А всяко чудо е за 3 дни - ще се изпишат безброй статии и ... нищо ново и конкретно и случаят ще потъне в забвение.Жалко за момчето, каквато и да е причината.Жалко и за близките му, които ще носят тази болка до края на живота си.
4
1
 
109
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги съм се чудил щеше ли да има разлика, ако нямаше никаква полиция и никакви разследвания в България. Аз до сега не си спомням някое убийство да е доказано категорично, дори едно. Или не се знае кой е, или ако са го открили, е много съмнително дали е той.Имам познати с откраднати телефони и лаптопи. И полицията е отказала да разследва с довода, че това са твърде дребни престъпления. Ама като гледам и едрите толкова ги разкриват.Освен д ате глобяват за колан, друго не знам какво вършат.
3
0
 
29
 
! Отговори
nik преди 8 години
До Анониментепето винаги си е било опасно,сега е дом на нарккомани и ***.охрана не съм виждал да има.ти ми кажи за филмите.