Можем да приемем още 3600 мигранти! А искаме ли ги?

Притокът е предимно от афганистански мъже, общежитията им – напълно готови
29 окт 2015 19:09,
106
Можем да приемем още 3600 мигранти! А искаме ли ги?
Снимка: архив Булфото

По-малко от 1500 бежанци са настанени в България, но могат да се приемат още 3600 души, обяви Никола Казаков, председател на Държавната агенция за бежанците.

По думите му агенцията е подготвена за настъпващия зимен сезон. Осигурени са гориво, средства за издръжка на настанените хора, лекарства и медицинска помощ.

Според Казаков настоящата тенденция е у нас да пристигат млади мъже от Афганистан.

"До преди месец това бяха Сирия, Ирак, Афганистан. В последния месец започна навлизане на млади мъже от Афганистан – цели групи – по 20, по 40, по 60 души. Това е тенденцията към момента", обясни Казаков пред "Фокус".

По думите му агенцията успява да отсее бежанците от икономическите мигранти.

"Към края на месец септември на база 12 000 молби за закрила имаме 43% предоставено убежище. Това значи, че агенцията успява да отсее икономическите мигранти от търсещите закрила. Това е един наистина сложен процес, тъй като всяка една бежанска история се разглежда строго индивидуално", каза Казакова.

Той допълни, че хората, които идват от държави, в които не се водят военни действия, са икономически мигранти.

"Афганистан не е обявена за държава с военни действия, независимо, че в някои райони има настъпление на талибаните. Чужденците, които идват от тази държава, са икономически мигранти", уточни председателят на ДАБ.

Той допълни, че държавните граници трябва да се охраняват добре и българските граничари се справят със задачите си. Според Казаков мигрантите не проявяват по-силен интерес към България от обичайното, защото традиционно се насочват към по-богати страни от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какви ги бълва тоя лудият ? има ли представа от афг ме тия продават само наркотици и са с ножове , тоя няма , ама въобще няма УМ В ГЛАВАТ !
31
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е да се затворят границите , макар, че бизнесът на Боко, ще секне ! България не е транзитна зона, а приемна зона. До кога ще ви ментосват Б.Б. и управниците?Сърдете се на премиера си, ане на преводачката му. До сега ви е казвал точно обратното, от това какво иска ЕС. Имал е изгода и бизнес, но всичко се разкри и трябва да секне кранчето му.
30
1
 
47
 
! Отговори
7 преди 8 години
Докато демонстративно не депортират няколко хиляди обратно в Афганистан, няма да спрат да идват. Това може да излезе скъпо, но ще има безценен възпиращ ефект
29
2
 
40
 
! Отговори
маги страли преди 8 години
Затова строим магистрали. За да могат бежанците свободно да си минават през милата ни татковина!
28
8
 
31
 
! Отговори
в Слънчев бряг преди 8 години
Германия отпуска по 670 евро (1340 лева) на всеки бежанец. С тези пари 300 000 бежанци спокойно могат да бъдат настанени в Слънчев бряг! Спасяваме и туристическия сезон!
27
0
 
57
 
! Отговори
681 преди 8 години
Г*дни неща*стници!!! А възрастните хора ... Българите живеят с по около 180 лв. на месец! То е ясно, че няма да получите правосъдие приживе! Но дано Бог ви съди според делата ви!!!
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Палиии!
25
3
 
37
 
! Отговори
Добре дошли! преди 8 години
Добре дошли в България, драги бежанци! В Слънчев Бряг има 600 000 легла, 250 000 от тях незаети. Там можете да отседнете и да си починете от перипетиите по пътя!
24
1
 
33
 
! Отговори
Не, за Обама да са преди 8 години
Не, не ги искаме, да си ги вземе Обама, който принуди хора да емигрират и между тях мигрират и неговите хора от ИДИЛ.
23
0
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Давайте, давайте, колкото може повече!И внимавайте - осигурете им комфортен живот, те заради това са дошли!Осигурете има достатъчно отопление, та да не мръзнат горките!Те не са като нас - ние сме свикнали да студуваме, но нас никой не ни съжалява.Трябва да им осигурите топло облекло, топли завивки, сигурно отопление, калорична храна.Ние ще им плащаме издръжката, можете да ни стрижете колкото си искате. Ние сме свикнали да мълчим, да студуваме и гладуваме. Но те не са!!!Този свят е полудял!
22
1
 
35
 
! Отговори
biko bo преди 8 години
Може да ни гостуват, но при условие че се насочат към Драгалевци, Симеоново и Банкя и се постараят да ощастливят красивите и подържани съпруги, дъщери и други от женски пол, които са роднини... на нашият славен полит елит
21
0
 
23
 
! Отговори
жива казарма преди 8 години
"Общежитията им напълно готови" ще ги приемат по взводове и ще ги обучават индивидуално ,а задачите ще им се поставят персонално .
20
0
 
34
 
! Отговори
Баба Гуси преди 8 години
Това афганистанците мъже са много страхливи и нежни. Жените им търпят ужаса в Афганистан а мъжете оставят жени и деца и бягат насам.
19
0
 
33
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
,,Можем да приемем..." Ами приемете ги,но си ги вземете у вас.
18
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо в Банкя ги водете
17
1
 
26
 
! Отговори
уши, нос, гърло преди 8 години
"Може, много, повече може.Създадения вакум по малките градове и селата, трябва да се запълне.".................................................Първо трябва да се запълнЕ вакума между ушите ти и после да даваш мнения."
16
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Афганистански мъже???? И защо? С каква цел? Жени ли си търсят???? Нямат ли си родина, къде са им семействата? Става наистина ужасно подозрително! Това не са са бежанци, тогава какви са???? Воини на Аллах? Спящи клетки.
15
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може, много, "повече може". Създадения вакум по малките градове и селата, трябва да се запълне.
14
0
 
44
 
! Отговори
толераст преди 8 години
Абе, канибали от всички страни, заповядайте!Ще ви дадем "помощи" 5 пъти по-високи от минималната пенсия. Нищо че пенсинерите са работили по 40 години.
13
8
 
15
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Малко са 3 000. Трябват ни поне 3 милиона. Генофонда трябва да се обогатява.

Спонсорирани публикации