Полицаите не се умориха, пак блокираха центъра на София

Униформените в страната също затвориха булеварди
Обновена: 4 ное 2015 19:55 | 4 ное 2015 18:32, Камелия Цветанова
376
Полицаите не се умориха, пак блокираха центъра на София
Снимка: БТА

Въпреки че днес лично премиерът Бойко Борисов направи компромис и стана ясно, че само новоназначените полицаи ще имат намалени с досегашните социални придобивки, служителите на реда спазиха заканата си и блокираха центъра на София в час пик.

Още по темата
Около 300 униформени спряха движението в посока "Младост" на Орлов мост.

Блокираха и движението по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в посока Военна академия.

Вчера полицаите отново блокираха движението в центъра на столицата в пиковите часове, което провокира гнева на софиянци, на които се наложи да чакат с часове, за да се приберат след работа.

Освен центъра, униформените, които не са съгласни с орязване на част от социалните им придобивки,  блокираха кръстовището от бул. "Цар Борис Трети“, ул. "„Тодор Каблешков“ и бул. "Овча купел".

В страната картината не беше по-различна.

Във Варна стотици служители на МВР, Министерство на правосъдието и на Министерството на отбраната застанаха на пешеходната пътека на кръстовището на булевардите "Владислав Варненчик” и "Република” на изхода на Варна в посока магистрала "Хемус”.

Десетки леки и товарни автомобили попаднаха в задръстване.

В Пазарджик протестиращите блокираха част от кръговото кръстовище на изхода на града в посока Пловдив.

Така се образува километрична колона от блокирани коли.

Полицаите се разположиха на групи от по 50 души в различни части на кръговото кръстовище и на практика никой не можеше да мине оттам.

В Бургас пък полицаите си спретнаха флашмоб на една от централните улици в града "Христо Ботев”. Те пресичаха бавно булеварда и очаквано имаше колона чакащи коли.

Около 19, 30 ч. протестите в цялата страна бяха прекратени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още по темата: протестПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo na bG Polizia samo taka ne otstapjite kade e bG narod da islese s polizaite sa da ima efekt stiga Robstvo ot Mutri mutresi kradzi Korompirani milioneri sabodi se balgarino Jorj gan4ev nai velikia kskto i siderov balgari koito obu4at bG
221
3
 
2
 
! Отговори
ДО 292 преди 8 години
НЯМА КОЙ да се навие да върши работата за 800 лв. ПРОГРАМИСТИТЕ взимат хиляди. никой не работи за слава. Както го изкарва Горанов "Вие за 10 пенсии ли сте?". Вместо да се увеличат заплатите, те ги намалят.
220
0
 
2
 
! Отговори
do 282 преди 8 години
Добре, и аз съм на мнение, че ИМА МНОГО ПРОФЕСИИ, които заслужават КОМПЕНСАЦИИ. Това на са ПРИВИЛЕГИИ. Точно КОМПЕНСАЦИИ, за развалено здраве, недоспиване и т.н. (ЛЕКАРИ, МИНЬОРИ, ВОДОЛАЗИ, ПАРАШУТИСТИ). Факта, че цивилните взимат МАЛКО, не означава, че МВР и МО взимат МНОГО. всичко е относително. Айнщаийн. От реформите са засегнати ДАНС, НРС, НСО, армия, полиция, ДАТО и т.н, затвори, митничари, граничар. ЦЕЛИЯ СЕКОТР СИГУРНОСТ
219
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз мога да навия един компътърен програмист да рабоит в МВР за 800 лева на месец и ще свърши по-добра работа от половината ви хора.......
218
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди няколко дни видяхме сигурността на държавата - Сайтовете на две министерства едно - ното на МВр, другото на МВнР, плюс СДВР, ЦИК и Грао блокираха в два недели след харески атаки . При 90 000 души полицаи и огромен контингент от ДАНс , икномическа полиция и т. - те не могат да се справят с няколок хакера. Ами ако ни беше нападнал ИДИЛ?в последните 5 години в МВР се изсипаха 5,5 МИЛИАРДА. За какво като няма сигурност?
217
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От ИПОН! в МВР!
216
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво искате от една държава в която бившият вътрешен министър е една МУТРА.
215
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
години наред се правеха внушения че трябав да има силно МВР, че прокуратората и съдът ви пречат, че че трябва МВР, да се контролира от самото МВР. Закрихте дознанието, въпреки многото критики че товае грешка. получихет абсолютната - власт - ето видя се вие сте едни мутри, едни бандити. Познавам много хора,отворили магазин и спхлашвани, че ако не дадат 50 процента печалаб на Герб, ще дойде МВР и ще им намерят я наркотици я нещо друго, дори да нямат нищо....
214
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 286 - МОЛЯ! Дознанието бе закрито, Следствието е към МВР, Прокоратурата бе изцяло подчинена на ЦЕЦКО ЦВЕТАНОВ въпреки че това е една страхотан грешка.....МВР разполааг със страхотан власт, видяхме при Цветанов как ГДБОП разбиваше къщи на съвсем невинни хора като Краси АВрамов, а през това време престъпниците бягаха, видяхме недекватните действия на Лазаров - 6 души да не могат да се справят със сам човек и да се налага неговото убийство, видяхме как България бе осъдена за Чакъра.....
213
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
погледнеет Италия! погледнете Румъния - през ден арестуват политици. какво сем ние - гетото. Дори през 90-те бяхме по-добре. Вярно имаше бандити, но имаше и морал, Днес бандитите са се окопали във властта, за какво МВР говорим?къде са братя Галеви?
212
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колок Олигарси има заловени за последните 15 години - изключвам един Майкъл Капутцин, който дори не бе на върха на пирамидата и един Цветелин кънчев, когото Първанов го пусна?Защо хора като Овчаров, Костов, Софиянски, Вежди Рашидов енергийните ни министри в последните години, Станишев и Антоан Николов си се ражзхождат на свобода? погледнете Румъния бе хора!
211
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много глупости се пишат тук, особено защо полицаите не са свършили различни неща. Кой управлява полицията, кой дава нареждания за да действа? Прокуратура и следствие. Кой успа и занули прокуратурата? Тикваров защото не е за съд а за разстрел. Полицията действа по заповед, тя е част от изпълнителната власт, функция на държавата. Хората не знаят, че от 2005 има заповед към мин????гяните да се подхожда по друг начин. Защо не ги бият питате, защото не им дават. Иначе ще ги смажат за 2 часа.
210
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то половинаат държава - си исключение на някоолостотин хиляди дууши - работи на ТЕРЕН. на Терен не значи да те стрелят, а да работиш оперативно на място, сред живите хора.За един историк да ходи на терен е да ходи да разпитва по селата........от 400 души в БАН и ощеокол 4000 по университетите половината ще излят на ТЕРЕН. Айде да не вкарваем понятието ТЕРЕН, че много хора ще изпищят че не получават заплати и наполовина на МВР.
209
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 280 - абе те и археолозите са на ТЕРЕН ама не взимат 20 заплати.и миньорите са на ТЕРЕН ама не взимат 20 заплатиосвен това Лекарите спасяват човешки животи, но също не взимат 20 заплати. По закон лекарят също няма право да протестира. Ами ако утре лекарят каже - аз няма да оперирам смъртно ранения полицай, освен ако веднага не получа 20 заплати? ОСвен това и лекарите са на терен - гета, без никой да ги охранява но не реват за 20 заплати...
208
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vse edno: *** ли си или да? Да се прибереш мъртъв значи в дървен костюм. Аха? Просветна ли? Колкото до минусите, дреме ми. Никога няма да се оправим, докато плюем и ругаем другите.
207
0
 
6
 
! Отговори
Скърбящ по БГ преди 8 години
Тиква и неговата пасмина мразят народа.
206
1
 
3
 
! Отговори
д0 284 преди 8 години
полицаите и военните, КОИТО СА НА ТЕРЕН. разбираш ли, приятелю. А не лелката, която ти взима паричките на гишето и ти подава заявление в общината.
205
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКо сега Сидеров извика атакаджиите на контрапротест аз идвам да чупя глави на заптиета- Не ми харесав Сидеров, но тия мазни ***, които по вреемто на Станишев ни убеждаваха, че върху главите ни се лее кетчуп, сега да ме прощават - заслужават една хубаав тупалка.
204
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От полиицята се предполага да пази закона, а ето че го нарушава - от Времето на лайд Джорд -1928 г ЛЕКАРИ, УЧИТЕЛИ, ПОЛИЦАИ (и всички държавни служители), ХОРАТА ОТ ТРАНСПОРАТА НЯМАТ ПРАВО НА СТАЧКИ! ТАКА Е ВЪВ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ!
203
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
миньорите да не би да не им е опасна работата в сравнение с полицията? въобещ не съм чул миньор да има толкова привилегии!Това - Първо!Второ ПОЛИЦАИТЕ СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИН СЛУЖИТЕЛИ ДЯНКОВ ОРЯЗА ЗАПЛАТИТЕ И ПРИВИЛЕГИИТЕ ОСВЕН НА АРМИЯТА И МВР - НЕРАВНОПОСТАВЕНОСТ.