Вселенският патриарх Вартоломей на посещение у нас

Визитата му ще продължи до 10-и, дават му и "Стара планина"
6 ное 2015 13:37,
7
Вселенският патриарх Вартоломей на посещение у нас
Снимка: Reuters, архив

По покана на патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на Българска православна църква утре на официално посещение в България ще пристигне Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей, съобщават от Църквата.

Официалната програма на Вселенския патриарх обаче ще започне на 8 ноември.

Посещението на патриарх Вартоломей у нас ще продължи до 10 ноември, като той ще бъде придружаван от Драмския митрополит Павел и от Адрианополския митрополит Амфилохий.

Официалната програма на Вселенския патриарх започва на 8 ноември от 9.30 часа със Съборна света литургия в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", която ще бъде възглавена от патриарх Вартоломей и от патриарх Неофит.

От 12.30 часа на 8 ноември започва срещата-благослов на Вселенския патриарх Вартоломей и на българския патриарх Неофит с деца на загинали служители от системата на МВР и с талантливи младежи в салона на гранд-хотел "София".

На 9 ноември от 10.00 часа на академична церемония в Големия салон на БАН на Вселенския патриарх Вартоломей ще му бъде присъдено почетното научно звание "Доктор хонорис кауза".

Същия ден в в Гербовата зала на президентството държавният глава Росен Плевнелиев ще връчи на Вселенския патриарх орден "Стара планина" - първа степен.

На 9 ноември в 18.00 часа патриарх Вартоломей ще даде брифинг за за представители на български и чуждестранни медии в зала "София" на гранд- хотел "София".

На 10 ноември в 8.30 часа в Министерския съвет ще се състои среща между Вселенския патриарх Вартоломей и премиера Бойко Борисов.

В 10.00 часа същия ден започва поклонническото посещение на Вселенския патриарх Вартоломей и на патриарх Неофит в Троянския ставропигиален манастир "Успение Богородично". Там двата патриарси ще извършат молитвено възпоменание на гроба на блаженопочиналия и приснопаметен български патриарх Максим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
пешо преди 8 години
въз основата на какво са му дали титли и ордени на изкукалото старче? нещо добро направил ли е за нас, та да го награждаваме чак?
4
0
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Копи-пейст: "Вселенският патриарх иска богослужение на гръцки по Черноморието ни? По неофициална информация той ще поиска и премахването на паметника на Антим I от българската църква Свети Константин и Елена" в Одрин, а също българската църква да се откаже от използването на някои титли."
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За неуките и неинформираните да уточня, че това е главата на църквата, която ние православните българи трябва да почитаме. Той няма нищо общо с католическия папа, на когото мнозина от вас поради незнание и плиткоумие се кланят.
2
1
 
1
 
! Отговори
wow преди 8 години
"Вселенски"?! Сериозно?! Това от Делта Кентавър дали знаят, че си имат патриарх?
1
2
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
да не забравят и да го направят почетен жител на тутракан!