БНР свали предаването на Петър Волгин

Ръководството си пази поста, скочи водещият на "Деконструкция"
Обновена: 21 дек 2015 19:51 | 21 дек 2015 17:37, Камелия Цветанова
477
БНР свали предаването на Петър Волгин
Снимка: Булфото, архив

Предаването "Деконструкция" вече няма да звучи в ефира на БНР. Решението за това е взето от Управителния съвет на общественото радио след акт на СЕМ.

В мотивите е посочено, че водещият Петър Волгин допуска в предаването едностранчиво представяне на фактите, има липса на обективност и многообразие на гледните точки, като при коментари изгражда позиции без да допуска опоненти по темата.

"Това е ограничаване на свободата на словото и налагане на цензура, като се отнема възможността на слушателите да изказват свое мнение", уточнява ръководството на БНР.

Според Управителния съвет в предаването няма плурализъм на гледните точки при отразяване на различни убеждения и идеи, а Волгин продължава системно да толерира и да насърчава подобно поведение, нарушаващо разпоредбите на Закона за радиото и телевизията.

Петър Волгин не закъсня с отговора си.

"Не се сърдя на хората там. Те си пазят постовете, а пазенето на постове минава през отстраняването на всеки, който не е удобен на властимащите. В медийния сектор нещата се развиват така - властта разпорежда на СЕМ какво да направи, СЕМ козирува и нарежда на БНР какво да направи, БНР козирува и изпълнява нарежданията. Проблемът на всичките тези хора е, че не могат да мислят самостоятелно", написа той в социалната мрежа Facebook.

Според него обаче всеки управляващ, който посегне на медиа, слага край на кариерата си, а "лакеите на управляващите ги чака същата съдба".

"Изобщо екипът на "Деконструкция" е убеден, че битката едва сега започва и че "победа будет за нами", твърди Волгин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


477
Още по темата: БНРСЕМПетър Волгин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
2
 
4
 
! Отговори
Росен Президентов преди 8 години
Царя дойде ,но тогава имаше среда.Сега няма никаква среда.Атака е под чертата ,БСП стои с 15 % ,ДПС се сви до 5 .......
189
7
 
31
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
дългата ръка на американският посланник в бг просто задеиства МАРИОНЕТКИТЕ СИ срещу свободното слово в подопечната му КОЛОНИЯ
188
1
 
5
 
! Отговори
да преди 8 години
Сега обаче царя не в Мадрид и си гледа внуците .
187
5
 
31
 
! Отговори
2001 година!!! преди 8 години
Помните ли разгрома на програма Хоризонт през 2001 година? По заповед на Костов, тогава премиер. На Волгин няма да му е за пръв път политическото уволнение и цензура на свободното слово. А през януари същите хора от СЕМ и шефовете на радиото се лигавеха "Аз съм Шарли!" Да им повярвам ли? Що ли?
186
4
 
22
 
! Отговори
2001 година!!! преди 8 години
Нищо ново под слънцето! В края на Иван Костовото управление, целият екип на програма Хоризонт беше уволнен. А новините се четяха от журналисти и говорители на програма Христо Ботев. Които нямаха необходимия опит точно за новинарска дейност. И ставаха големи грешки и гафове. Все пак Христо Ботев е програма за култура и изкуства предимно.Трябваше да дойде царя за да бъде възстановен екипът на Хоризонт. Караме я по същия начин вече 15 години. А уж при демокрацията няма цензура, само при тоталитар
185
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е тоя???Сериозно питам.
184
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който говори против властта - това ще му се случи ! ,,Преклонена главичка- сабя не сече'' - любимата поговорка на робите !
183
2
 
21
 
! Отговори
Радан Кънев преди 8 години
Аз уволних Волгин .Каза ,че сме психо десни и това преля чашата .
182
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петър Волгин ще води ли чети като Панайот Хитов .
181
0
 
8
 
! Отговори
Аристотел преди 8 години
Аз пък учих Александър Велики първо да почита поетите .Той никога не забрави това ,например в Тива .Изравни го със земята ,но спаси поета на града .
180
2
 
23
 
! Отговори
66 преди 8 години
България е една голяма диктатура .А нашите медии как предоставят информацията ?!многостранно ли?!да еа и скапаната държава .ИСКАМ РЕВОЛЮЦИЯ
179
6
 
26
 
! Отговори
Караджов преди 8 години
Щом се разправиха с него по такъв нагъл и безцеремонен начин, значи е говорил истината! От години той предупреждаваше за опасността да се върнем към комунизъм, поднесен ни в гланцираната опаковка "евро-атлантически ценности". Хората които управляваха тогава и днес са едни и същи. Разликата е, че едните получаваха финансиране по линия на Коминтерна, а сегашните от "Америка за България".
178
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волгин, жалък плъх говорещ на руски, не ми се изживявай като Политковская ;)
177
3
 
18
 
! Отговори
българина преди 8 години
нормално бнр са турци, ще заместят програмата с програма " исляма и пътят към аллах през българските трупове"
176
0
 
4
 
! Отговори
Zip преди 8 години
Bnt i bnr oste ne ste gi sakratili?!:-):-):-):-) faida nikakva,a harchat kato za olimpiada!:-):-):-)
175
9
 
8
 
! Отговори
Радослав Лозанов преди 8 години
И НАТО и ЕС ще ги има ,но Волгин няма вече да води предаване в БНР.
174
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Деконструкция общо взето ставаше, като имаш едно наум, че е про-руски настроен винаги плюе западния свят. Предимството беше, че от време на време канеше доста нестандартни гости и човек можеше да получи информация под масата (доколко истинска - все пак има и интернет).Обаче включването на една бойна кака с оплюването на съвременния свят и след това един фъфлещ водещ, говорейки за бог и оплювайки всички определено идваше в МНООГО повече.Да си жив и здрав Волгин. Бегай у Алфа. Там ша тъ земът.
173
0
 
6
 
! Отговори
Ахмет Местан преди 8 години
Съюз от държави не е държава докато всяка от тия държави членува и в пакт за колективна отбрана с други държави не членки на ЕС .Сори ,но това е извода.ЕС е нищо ,То е все едно щата Мейн да членува в БРИКС. Я се светни .
172
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уволнявани ами това е нищо тоя и тия като него заслужават много повече . Като за начало билет за сибир ще е много добре
171
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Змаята хапе най-силно, когато умира.Герберастите усетиха, че са пътници и се развихриха.