Първи сме по дял на населението, живеещо като... роби

Зад нас са държави като Албания, Македония и Босна и Херцеговина
21 дек 2015 19:07,
225
Първи сме по дял на населението, живеещо като... роби
Снимка: Reuters. архив

България е на първо място в Европа по процент на населението, което живее в робски условия, сочи докладът "Индекс на робството" за 2014 г. на фондация "Walk Free".

Според констатираното от доклада 0,38% или 27 600 души от населението на страната ни живее при условия на модерно робство. След нас се нареждат Чехия, Унгария, Сърбия, Словакия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Литва, Албания, Македония, Словения, Естония, Кипър и Черна гора с по 0,36% от населението.

Според доклада икономическата криза и политиките на икономии са факторите, довели до увеличаване на броя българи, които са потърсили препитанието си в чужбина.

България се намира на 30 място в Европа в класацията за действията на държавата в борбата с робството. От фондацията отбелязват, че правителството ни е въвело мерки, с които да отговори на съвременното робство.

"Има доказателства, че някои държавни политики могат да криминализират практики, свързани с робството", отбелязват от организацията.

През 2014 година страната в региона с най-висок брой на хора в условия на съвременно робство е била Турция - над 190 хил. души. Отбелязва се и продължаващата тенденция принуждаването на деца да сключват бракове, както и трудова и сексуална експлоатация на непълнолетни.

Именно там имат и най-ниска чувствителност по темите на човешките права и дискриминацията. След Турция се нарежда Албания и Босна по същите показатели.

В Полша също е отбелязан висок дял на жертвите на робство, отчасти заради експлоатацията на евтината работна ръка от източноевропейските съседки на Полша в рамките на страната.

Според доклада през 2014 година общо 566 200 души в Европа са живеели в робство, което е 1,6% от населението на континента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
0
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Анонимен 185Това е статистика за България, не разбра ли! 2014-та в Германия са дошли 1,5 мигранти, голяма част от които след месеци я напускат. Остават само такива на социални помощи. Точка!
157
0
 
3
 
! Отговори
Kapan za mishki преди 8 години
МВФ,Билденберг Group и МОСАД са карциномни образувания на големия тумор наречен ЦИОНИЗЪМ.Популацията на мишки(твари) от вида като Рочилд,Рокфелер,Шимон Перес и Нетаняхоу ще бъде коригирана от санепистанция.
156
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без кървава декомунизация и премахване на кремълските кадри нещата няма да потръгнат.
155
1
 
6
 
! Отговори
Nyrnberg преди 8 години
Световната статистика сочи,че там ,където е стъпил ционист или ***,там трева не никне.От Хазария,мишките са се развъдили и плъзнали по Англия,Германия,цяла Европа и най вече в САЩ.Вижте за пример само,че енергетиката в България,индустрията,телекомуникацията,банковото дело(лихварството) е във владение на ционистични твари.Създадоха си достойни български роби(гои),по схема на Талмуда.Но това ще се промени,поради простата причина,че мишките не могат да владеят над хората.
154
1
 
4
 
! Отговори
70 години преди 8 години
КГБ в тази прокълната " държава " ! Като резултат- вече я няма !!! УРАААААААААААА ..... Роби сме ние, а НКВД-КГБарите- мултиМИЛИАРДЕРИ !!!!
153
1
 
15
 
! Отговори
РОБ С МЕЧТИ преди 8 години
За съжаление робството е в душите и сърцата на много хора (ниска главица, сабя не посича). За съжаление ДЪРЖАВАТА ни е изкупена -всички големи производствени мощности + стратегическата инфраструктура (Електро и ВиК производство и преносна мрежа), вече и ЗЕМЯТА ни. И разбира се, безмилостно се източва. ЕТО ТОВА Е СЪВРЕМЕННОТО РОБСТВО. Няма ми в високите технологии и автомобилостроенето например, където маржовете на печалбата са високи и вече никои няма да ни го позволи. Освен РУСИЯ може би...
152
1
 
10
 
! Отговори
. преди 8 години
Много правилна статия.Само едно твърдение е невярно и то не е на автора й. Това:"...че правителството ни е въвело мерки, с които да отговори на съвременното робство."Нито е въвело такива мерки, понеже не му изнася, нито се кани да въведе- пак по същата причина. Точно то е причината за това наше незавидно водачество. То генерира бедност, мизерия и, в крайна степен, статут на роби на почти всички живеещи на територията, наименована Република България.
151
2
 
8
 
! Отговори
Империята пада... преди 8 години
Мамата е***** на тази прекрасна държава. Не съм комунист нито либерал нито демократ, не ме интересуват тези определения. Ще ви кажа само едно соцялната несправедливост е предпоставка за големи катаклизми много ще плачете но дали няма да е твърде късно.
150
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не видях да пише за най-робската държава - Русия.
149
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо ново под Слънцето от Рим насам. Просперитетът и успехът в личен план отново се градят на основа чуждия труд, но през последните 100-на години надобряхме във витиеватото слово и в умението си удобно да пропускаме истинските имена на нещата около нас.
148
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фирмата, направила това проучване е всъщност руски сайт.Цялата работа е измама, да накара четящите да тъгуват за едно време, щото сега живеели като роби.Изредените държави са бивши комунистически.
147
35
 
8
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
Ще го търсите турското "робство", кога бай Ганякис живееше във варосана двуетажна къща с обширен двор, чардаци с грозде, хамбарите пълни, децата сити, нивата изорана и засята, стадата на паша!
146
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДБЗащото така си постлахме ,каквито ни (О)правниците,такава ни (О)правията
145
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руснаците са още по зле там са роби от поколения
144
6
 
20
 
! Отговори
EP преди 8 години
До до 168Ако живееш в държава в Западна Европа, трябва да имаш доста пари, за да си позволиш да живееш в квартал, където съседите ти да не са от друг етнос - престъпници, ***, наркопласьори, и така нататък. Изключение може би правят Дания и Норвегия, до някаква степен. Германия, Белгия, Франция, Англия - навсякъде ще имаш такива съседи, ако не си поне средна класа. За да бъдеш средна класа, трябва да имаш много добра работа. За да имаш много добра работа, ти трябват връзки :)
143
4
 
2
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Слугите на дявола яхве са бездуховни същества, ***. Направени са да го виждат и това ги огорчава. Владеенето на света е нищо, те притежават парите, правителствата и армиите, но това не ги храни - искат да няма бели хора! Да ги няма тези които са от Бога! И в мизерията, безправието тяхното превъзходство вбесява диваците. Дивакът съществува само от това което вижда, а то му е обидно.
142
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненормално е да интегрираш едни хора а да гониш тези които дават най много на държавата!
141
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живее ми се бе хора и ако някои ми пречи независимо кой е няма да го търпя само защото така трябвало според някои.
140
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да те глобят ,че си спрял пред гаража си а когато друг е спрял пред гаража ти и не може да излезеш да кажат ,че не може да пратят хора в момента!
139
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В САЩ не живеят всички под един покрив бели и черни не като в филмите та тук се опитват да ги интегрират розовите помежду ни .