Патриарх Неофит се обърна към гладните и обезверените

Това бе посланието му на Светата литургия
25 дек 2015 13:44, Петя Славова
59
Патриарх Неофит се обърна към гладните и обезверените
Снимка: БТА

 В усилните времена, в които продължава да живее нашият свят и днес повече от две хилядолетия след откриването на великата тайна на благочестието, всички ние имаме още по-голяма нужда да се завръщаме всеки ден и всеки миг от своя живот към раждащия се днес Богомладенец, та укрепени от вярата си в Него и в Неговата неизменна божествена подкрепа, да черпим още и още от даром предоставените ни в Неговата света Църква благодатни сили, които единствени могат да ни помагат и да ни укрепват в нашата всекидневна борба.

Това се казва в патриаршеското и синодално Рождественско послание, огласено на Светата литургия за Рождество Христово, отслужена от патриарх Неофит в храма "Св. Александър Невски", пише БТА.

И, укрепени от тази вяра и от нашата надежда, да насочим своята любов към Бога и нашите ближни: към гладните, жадните и странниците (Мат. 25:35), към обезверените и обезнадеждените, та да заслужим благословението на Отца и да се окажем верни Христови ученици и достойни наследници на Неговото царство, призовават в посланието Негово светейшество и митрополитите на БПЦ.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей това е наглост....със златния кръст се обръща към гладните и обезверените.....повръща ми се от "свети хора"
1
2
 
10
 
! Отговори
ояден владика преди 8 години
Празнодумец поне по една чорба да им бяхте раздали ,ама не вие сте свикнали само да прибирате не ви ли е срам от шефа ви ,че вижда всичко това.