Комплекс на екс! Простак ли е българинът?

За Бай Ганьо, за дебелашкия ни хумор и любовта Гришо-Никол
13 яну 2016 17:22,
177
Комплекс на екс! Простак ли е българинът?
Снимка: Facebook

Простаци ли сме? Или Бай Ганьо 2016? Защо повече от 100 години след публикуването на първия текст на Алеко за този емблематичен образ, продължаваме да носим все същите негативни черти и да си създаваме лош имидж по света?

Още по темата

Снимка на певицата Никол Шерцингер във Facebook скара българите тези дни. Двете групи си разменят взаимни нападки – едните наричат другите простаци, а вторите отвръщат, че певицата сама си е виновна, като публикува полуголи снимки. Разбира се, в историята има важно българско участие заради пикантните разкрития отпреди седмица, че Никол е новата любима на Григор Димитров.

"Първата ни реакция винаги е по-дебелашка. Винаги сме реагирали първично. За съжаление сме по-бедни в съзнанието си", смята Радина Цанева, експерт по езика на тялото.

По думите й българите имат по-дебелашко чувство за хумор и напоследък се върви към изпростяване на нацията.

Анкета

Комплексиран ли е българинът?

Според нея Никол Шерцингер не е очаквала да попадне в нашия свят, където народопсихологията ни е съвсем различна.

Според поета Добромир Банев българският хумор е прекален и лично на него му идва в повече.

"Хуморът ни става все по-дебелашки и все по-чалгарски. На по-възрастните бих казал да препрочетат Алеко, на младите да го прочетат", препоръча той в ефира на предаването "ДНЕС" по Bulgaria ON AIR.

По думите му по-интелигентните хора, които имат потенциал, се капсулират в собствени малки общества, където не допускат външни фактори. "Когато тези хора са заедно, нямат дори времето да обръщат внимание на простотията", заключи Банев.

Надина Цанева е на мнение, че българинът е комплексиран и не сме научени да се хвалим.

"Това е България - на кръстопът. Кой не е минал, той не ни е комплексирал под една или друга форма", коментира Цанева и припомни, че "в ада казана на българите никой не го пази, защото българите сами се донабутват, ако някой изпълзи нагоре".

Според водещата на предаването "ДЕСЕТ" Ирина Белчева коментарите под снимката на Шерцингер не означават, че хората са простаци в реалния живот.

"Хора откриха сензация и намериха начин да си поиграят с нея. Всеки се опитва да привлече вниманието по някакъв начин. Онлайн пространството е анонимно и всеки си позволява да говори неща, които не би казал в реалния свят. По-скоро става дума за друга аномалия - онлайн простотия", заключи тя.

Според нея трябва да се гледа на нещата от забавната страна, защото в крайна сметка никой не е направил на никого нещо лошо.

Ирина Белчева допълни и че разгласяването на връзката на Григор и Никол е голяма безплатна реклама. Тя отбеляза, че никоя от спортните прояви на тенисиста не е привлякла такова внимание, каквото коя е жената до него.

"От една страна трябва да се чувства изненадан, но трябва да се замисли върху спорта, а не толкова с кого излиза в момента", каза още Ирина Белчева.

Във видеото на предаването "ДНЕС" вижте най-просташките навици, от които всеки трябва да се отърве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хамилтън е с 90 млн лири стерлинги,между другото много интересен пич и май той е таргетът на каката,иска да си го върне.Четах едно старо нейно интервю,в което се прехласва от умението на Люис да готви и как тя една пържола не можела да опече-същият номер!
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То някой ден може и мъж да роди,ама не вервам,каката го е закъсала,бе жено!
81
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво искате от Григор-момчето е на 24 години,а каките припадат по него!Тази последната е зарязала най-богатия британски спортист и най-бърз пилот от Формула 1 заради Гришо.Трябва да се гордеете,ей!
80
3
 
3
 
! Отговори
сс преди 8 години
Като слушам нашите жени и особено списвачката срещу "мда" се сещам за Мария Антоанета.Разбрахте ли защо накрая на мъжете им писва и свалят краля и кралицата и им отсичат главиците .
79
2
 
6
 
! Отговори
boiko borisov преди 8 години
sushtoto moga da kaza za zenite PULNA PARODIA NA ZENI
78
3
 
19
 
! Отговори
Един преди 8 години
90 % от бг мъжете са типажи разпределени в 4 вида .Понеже светът днес е на мафията те биват така поставени .Политически мутри тип Бойко .Шоу мутри, Слави .Турчина с пари Доган и простака с научна степен - Божидар.Това са 4 те типа ,които се възпроизвеждат и които харесват нашите жени .Тук ,красотата ,уважението ,възпитанието - нямат значение.Важна е парата.
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На времето НЛО пееха за българките-"най-хубави,най-евтини,най-леки".Нещо да се е променило?Може пък да се е променило-като ги гледам по улицата малко мязат на тежкотоварни возила с яки глезени и още по-яки шасита,ако пък са слаби са тунинговани като тайландски травестити.
76
1
 
10
 
! Отговори
Васил Нейчев преди 8 години
Израз на простотия и малограмотност е да се етикетизира голяма група от хора на базата на собствени (ограничени) наблюдения. Нещо, което, обаче се практикува широко чрез модерните кутурна антропология, социология и пр. ***логии и ***стики. Такива едни модерно звучащи спИциалности, на които се хвърлят кi$ли като този морален и естетически навигатор- Василия Пуйчева.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
световните класации/за привлекателни жени/ отчитат бг жените .Никоя световна класация /от която и да е страна -не отчита бг мъжете -освен по престъпления разбира се /там се водят статистики не класации обаче -кражби,кражби кражби -на всичко и нвсякъде байГаньо е първенец ...
74
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ще кажеш за семейство Гущерови?!-у бавци,фини и образовани,хайде стига!Вече съвсем нормални мои познати ЗРЕЛИ ЖЕНИ С ДЕЦА си слагат импланти в гърдите за да не им отмъкне некое селянче мъжете.Естествено,че жените са виновни!Мъжете са лесни за манипулиране.
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИЗВОДИБГмъжът е *** мутра ,*** балкански субект ,който краде разпространява наркотици ,краде дебитни карти ,краде коли -не учи и не работи .Чужденките не желаят да имат нищо общо с бегейци.Балакнските субекти са нежелани,Виспания -крадат коли.Вгермания -сам овземат социал.Всаш -източват дебитни и кредитни карти /колко българи хвана ФБРзнаеш л и:)Вканада -също.Бг мъжът е в дъното на социалната стълбица ,навсякъде ,единици успяват
72
5
 
3
 
! Отговори
до 86 преди 8 години
това че ти си *** -си е за теб :) личи си отдалече.и да се изприщиш да пишеш инфо ''за жените'' -оставаш си на същото положение-нежелан от тях :).Мъжете с хубаво тяло,образование и пари са харесвани и желани.Дебелаци ,простац и бедняци -НИКЪДЕ не вървят.Пиши за която искаш националноист /поне нещо да правишв свободното с и време.
71
4
 
6
 
! Отговори
ИЗВОДИ преди 8 години
БГ жената е с отрицателен смисъл в Германия,Австрия,САЩ,Италия..................Няма да ми стигне мястото да напиша и останалите държави където ни е посрамила тази вавилонска блудница.С уникалните претенции и никакви възможности .Най -"красивата" жена всъщност- една обикновена мутреса от прехода към нищото .ДОРИ НАИВНОТО Й ПЛАЧЕНЕ НА ЧУЖДИТЕ ГРОБИЩА В КЬОЛН ИЗДАВА КОМПЛЕКСА И ЗА МАЛОЦЕННОСТ .А ТУК В бг УДИВИТЕЛНА ЗЛОБА ЗАРАДИ ЗЛОБАТА .....бЪДЕЩЕТО РАЗДЕЛЕНИЕ ТУК ЩЕ Е НА ПОЛОВА ОСНОВА.
70
2
 
2
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Ako Aleko beshe bulgarin,nikoga nyamashe da se podigrae na sebe si pismenno i da vi kaja kakuv e bil- rudar.A za prostaka nyama naciya.Izlezte v chujbina i shte vidite i romunci i gurci i turci,albanci,makedonci vseee sushtite bez razlika,daje po zle sa.A za naglost chernite...nyyama drugi nagli kato tyah ..
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бай *** сие все още бай ***.Мутра,*** без образование ,не спазваш никакви правила ,искащ да е тарикат мечтаещ за пари -без да учи и работи ,а с някоя далавера да забогатее.Кражби от банки,телефонни имзмами,кражби на коли,толковз много гении ....байганьовци,пребиват 18 год момче на улицата. във Враца....20 %от мъжете в Бг имат висше образование ..що да учат като могат да краднат...Бай *** е недоволен от имиджа си нещо...
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българската жена подобно на арабската такава има интерес мъжът да е патриархално добиче,защото е достатъчно само с креватна физкултура да постигне икономоческо благополучие.Ако се стреми да е нещо значимо извън модела на сексуален обект,става много по-трудно.Затова оформя едно високо холестеролово, шкембесто,с перспектива за кратък живот добиче за скоростно доене от благоверния,пък в зряла възраст си живее живота.
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мдаоще по ясно е твоята злоба.Явно доста ти отказват:)Бг мъжете-в световен мащаб- са известни като мутри ,крадцина коли ,източващи дебитни карти продаващи наркотици,,балаканския субект е тъмен ,*** крадлив' МЪЖ злоба.Голямааст от жените в Бг работят и доколкото могат живеят -мутресите и фолкаджийките /които ти явно искаш ноне можеш да достигнеш/ самалцинство.Издържани жени има навсякъде -проблемъте твой -в това че ти нямаш пари за държанки.
66
4
 
7
 
! Отговори
Алеко преди 8 години
Днешният Бай *** е всъщност бг жената.Вижте я.Докато обаче онзи герой на Алеко е донякъде и забавен ,колоритен *** попаднал в Европа то нашата ГАНКА е нагла секси използвачка ,която ще те съсипе за пари и власт ...С които няма да направи нищо положително .
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече публикувахте статия по темата, но с противоположна теза.Последно?
64
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
снимката е от шията нагоре ...та мислите на човека показват ясно същността му ...който е *** /и в снимка на женско лице-пък било то и на красива жена- вижда покана за просташки цинизми е доста зле.Товва че като видиш жена п о улиците почваш да ''мислиш'' как ще я нае*еш -си е личен твой проблем,не обвинявай другите за подсъзнанието си.Близостта на мисленето на бай *** до ориенталското мислене на ''бежанците'' /според които жена без бурка ''иска '' изнасилване /е защеметяваща...