Последните думи на Тодор: "Мамо, спокойно"

"Хора, дайте да се събудим!", призова бащата на момчето
15 яну 2016 12:47,
189
Последните думи на Тодор: "Мамо, спокойно"
Снимка: Facebook

"Той каза, мамо спокойно, падна и повече не стана. Все още не съм си видяла детето. Това са ми спомените. Видях как се опитаха да го спасят и го натовариха в линейката". Това разказа пред Нова тв почернената майка на Тодор от Враца, който бе пребит до смърт от двама братя преди дни.

"Какво е за един баща да затвори на детето си очите, пълни с кръв, кажете ми!?", попита бащата на Тодор.

Още по темата

"Ние все още с всяко отваряне на вратата го чакаме да влезе. Със всяко отваряне на вратата мислим, че нашето дете идва. Какво значи, че детето ми е с лека телесна повреда, след като е мъртво", коментира майката.

"Колко деца трябва да загинат!? Хора, дайте да се събудим!", посочи бащата, като се обърна към цяла България.

"Искаме адекватна реакция от институциите. Обещавам пред детето си, което го няма вече, че ще се борим докрай, за да има правосъдие. Искаме реална, адекватна присъда за тези убийци, защото 5, 10, 20 години не е реално! Никой не може да ни помогне. Искаме поне да спасим другите деца. Нека нашето дете да е последното убито дете. Това искаме и затова ще се борим", категорични са родителите на Тодор от Враца.

Днес съдът гледа мярките за неотклонение на двамата братя, които пребиха Тодор. Те са вече обвинени за извършване на умишлено убийство по хулигански подбуди.

Както Dnes.bg писа, вчера аутопсията на 18-годишния Тодор показа, че момчето е починало от храна, попаднала в белия дроб, а не защото си е глътнал езика, както беше лансирано преди това. Според експерти това може да се случи след силен удар в корема, който да предизвика връщане на храна към хранопровода.

Именно заключението на лекарите доведе и до промяна на обвинението към двамата братя, убили Тодор. Тя беше променена от убийство по непредпазливост в следствие на умишлено причинена лека телесна повреда на умишлено убийство по хулигански подбуди. Така двамата братя ги чака между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
22
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Основния проблем е: Момчето е убито! От: ненамесата на немалко граждани, които са седели там и са гледали, че и снимали! Пък сега, нека да протестират!
123
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече и за друго ме е яд.Че когато им отърва на Врачани викат "малък ни е града и всичко се знае", а когато не им отърва викат "ние сме голям областеб град"...Ей затова няма да се оправите в Северозапада, ами винаги ще си седите същите бълхарници.
122
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименосвен ако не е някакъв абсолютен червей------------Е тоя не беше червей и какво?
121
1
 
0
 
! Отговори
До 132 преди 8 години
Как като не бил/а там и аз също но версиите са други . Нещо си противоречиш
120
2
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 8 години
Око за око, зъб за зъб
119
5
 
18
 
! Отговори
ppp преди 8 години
До Анонимен 124Знаем. Значи да ги осъдят за повредите по колата. В нито една бяла държава братята няма да лежат и ден в затвора при доказване че са нападнати с бокс. НИТО ЕДНА. Че и не само в бяла държава. Мислете преди да пишете изсмукани от пръстите клишета.
118
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aз лично мисля, че бокса може да бъде подхвърлен. Ако са му ритали колата, нормално е да бъде извън нея. Всеки нормален би бил извън нея, освен ако не е някакъв абсолютен червей. Имало е достатъчно свидетели и достатъчно сеирджии и достатъчно снимащи, за да може да се разбере кой какво е направил. Поне аз мисля, че са достатъчни.Кой крив и кой прав, аз това не знам. Да прощава Господ, ако сбъркам с нещо.
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 132 тук не става въпрос за симпатия въпроса е че са убили момчето
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SMARTNATA PRISADA DA SE VARNE I KOLKO UBIICI NIKOI NEMA DA GI VIDI ILI DA GO E STRAH CE OTNOVO CHTE SA NA SVOBODA.
115
1
 
18
 
! Отговори
me преди 8 години
Но така или иначе, основната поука от случката трябва да бъде - спрете се с тази агресия на пътищата. Защото ще ударите някой веднъж, ще падне и ще умре, я от аневризъм, я от инфаркт или инсулт и ще бъдете виновни. Защото хората не са здрави, зравеопазването е ужасно и както го гледаш здраво-право момче (или момиче), и след един удар го няма. И това си е непредумишлено убийство, защото ако не беше ударен, щеше да е жив. Така че спрете се с тия кретении, няма нужда сами да се избиваме.
114
7
 
25
 
! Отговори
@131 преди 8 години
Не мен не ми трябват доказателства, защото не съм нито прокурор нито защитник. Фактите са, че Тодор е бил извън колата си, бокса му също, и очевидно е имало разправия, за да се събере тълпа, че чак и да снимат.Както съм написала, редно е съдебните лекари да кажат всеки от тримата какви наранявания е имал и криминалистите да възстановят хронологията. Иначе няма как да се установи, дали е убийство. На мен Тодор също ми е симпатичен, но в съда си трябват доказателства, иначе - условна.
113
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 129 имаш ли доказателства че Тодор ги е нападнал само не знам кой от тримата се е защитавал всъщност знам Тодор
112
13
 
5
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
Ако тръгнем да занимаваме цялата държава за всеки побой и убийство, значи наистина сме много зле. Всеки ден умират десетки. По различни причини.
111
2
 
31
 
! Отговори
me преди 8 години
Дебатът който се разгаря, хора искащи линч за братята, хора плюещи по Тодор задето излязал от колата с бокс, само показва колко сме назад като общество. Ами хубаво, Тодор е налетял на бой. Само съдебните медици могат да кажат дали братята са го ударили в самоотбрана, или не. Това което трябва да се говори е кому е нужна тая агресия по улиците? Изнервени шофьори, изнервени пешеходци, толкова ли струва един човешки живот? Някакво тъпо спречкване за клаксон? И затова един мъртъв, двама в затвора?
110
5
 
21
 
! Отговори
me преди 8 години
Видеото не е запечатало цялото събитие. Достатъчно е било Тодор (мир на душата му) да е получил 1 силен удар от някой от братята, за да провокира сърдечен арест. И това не е задължтелно да стане веднага. Връзката между причина и следствие не е нужно да е 10секунди, за да се брои като убийство. Че е неумишлено, неумишлено е, но когато удряш някого, трябва да си готов да понесеш последствията, защото никога не знаеш дали има болно сърце, епилепсия и т.н. Ако го удари и умре, виновен си!
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие добре ли сте
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Do 122 I 125 ne galili sa go po glavata s Pero I toi e umrql it kef .Vie fibre life site stava vapros za ubiistvo
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От това което видях на видеото удари няма.Видях,че нито пра_сето нито кифлата му оказват помощ.
106
4
 
4
 
! Отговори
в преди 8 години
аз не виждам някой някого да биеhttps://youtube/watch?v=hXzevJsRzl4
105
1
 
15
 
! Отговори
До кога бе еййй преди 8 години
Мутри и съдебна с-*** ръка за ръка.Това е Бе-ГЕТО.Ботев,Левски,Раковски,Волов,Вазов и т.н. ако бяха живи щяха да се срамуват че са българи!!