Семейството на Тодор няма пари да погребе детето си

Ударите причинили болка на момчето, но не са го убили, твърдят експертите
16 яну 2016 10:25,
464
Семейството на Тодор няма пари да погребе детето си
Снимка: bTV

Семейството на 18-годишния Тодор, който бе убит в центъра на Враца, няма пари за погребението му.

За да се подпомогнат родителите на загиналото момче е разкрита дарителска сметка. Семейството е финансово затруднено и те трудно могат да посрещнат разходите около погребението на убития си син, пише bTV.

Сметката е отворена от българско семейство, живеещо във Франция. 

Още по темата

Семейството на ученика иска да наеме адвокат от София, а не местен, за да продължи битката в съдебна зала за смъртта на детето си.

Вчера стана ясно, че Врачанският окръжен съд пусна под домашен арест двамата братя, обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди.

Близки на Тодор обсадиха Съдебната палата и не искаха да пуснат Десислав и Иван Дамянови да напуснат съда. След дълго чакане обаче хората изместиха протеста си.

Междувременно случаят с убийството на младото момче се заплита все повече. 

По информация на Нова тв е имало над 20 удари върху тялото и лицето на Тодор. Но според заключението на експертите, тези удари са му причинили само болка и страдание, но не са довели до неговата смърт.

Вече има втора аутопсия от екипи от ВМА. Но към този час няма информация каква е причината за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца.

Припомняме, че резултатите от аутопсията бяха засекретени. От прокурата твърдят, че нямат информация от патоанатомите за причината за смъртта на Тодор.

Предстои хистологична експертиза, която да докаже дали проблеми със сърцето не са причина за смъртта на момчето.

Според съдия Снежана Наумова, която е говорител на Окръжния съд във Враца, в делото има документи, които показват, че Тодор е имал сърдечни проблеми, сърдечно заболяване. 

Десислав Дамянов, един от братята, нападнали Тодор в злополучния ден, има криминална регистрация – за шофиране в нетрезво състояние.

Прокуратурата обаче е категорична – в ръцете на Тодор е имало бокс. Това твърди и неговата приятелка Грета. Боксът пада, когато Тодор се свлича на земята. Негов приятел прибира бокса и го изхвърля впоследствие.

Въпреки услията на криминалистите, този бокс още не е открит.

Всички, които биха искали да помогнат на майката и на бащата на Тодор, могат да използват следната сметка в "Прокредит банк България" ЕАД: BG41PRCB92301039643716

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
8
 
5
 
! Отговори
лъжат преди 8 години
няма нито един ударен с прословутия бокс, който Тодор е взел за кураж. поничките лъжат за всичко, включително и за това, че не са пипвали с пръст момчето!
231
2
 
16
 
! Отговори
спешно преди 8 години
Преди години в Студентски град една жена припадна в аптека. Викнахме спешна помощ - дойде след час и доктора констатира смъртта на жената. Това се случи 2003 година. 12 години по късно нищо не се е променило. И стари и млади умират защото спешната помощ , която най-късно до 10 мин. трябва да е там , идва най-рано след 40 мин. Момчето можеше да е живо , ако имаше екип и реанимобил. А ние плащаме данъци за колите на депутатите. СРАМ. Това не са управници щом една спешна помощ не могат да направят.
230
3
 
10
 
! Отговори
Бензин преди 8 години
Прокуратурата да събере доказателства , дали майката на момчето и пиклата Грета , не са виновни за смъртта на Тодор .Те са последните , които стоят до него се вижда от видеото
229
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анаболите му пръснали сърцетоДнес бг непрекъснато ги рекламира
228
15
 
6
 
! Отговори
мнвт преди 8 години
родителите на поничките са виновни, че са отгледали убийци. Не са ги научили на основното - да пазят живота, а не да убиват.
227
6
 
5
 
! Отговори
дано преди 8 години
да се надяваме, че подкупната община Враца ще намери пари да помогне на родителите на момчето.
226
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боксът е подло оръжиеРодителите са виновниОтгледали насилникКойто нож вади( в случая -бокс) от нож( бокс) умира
225
5
 
4
 
! Отговори
мале мале преди 8 години
ако всички, които са на 18 биваха убивани заради това, че се показват пред момиче, докъде щяхме да стигнем
224
7
 
5
 
! Отговори
ко кой преди 8 години
двамата *** са играли кючек пред колата и са правили напук на момчето. кой ще издържи на такава провокация от двама, които би трябвало да имат ум в главата аи да се държат адекватно за възрастта си.
223
1
 
3
 
! Отговори
problemi преди 8 години
Момчето е тренирало интензивно преди години. Всеки знае че при един такъв режим на тренировки може да се случи да има сърдечни оплаквания, които са физиологични и се оправят с правилен хран. режим и намаляване на натоварването за определен период. Те не са хронични. Стига са злоупотребявали с това. Момчето си е било право и здраво. Свидетелите да кажат какво се е случило, били са там видели са. Ама то е ясно. Момчето и семейството изглеждат видимо недохранени и един удар може да е фатален.
222
6
 
6
 
! Отговори
Доживотен за понички преди 8 години
Тодор не е използвал бокса, всичко е измислица да отърват двамата престъпници пандиза. Както е измислица, че не го били пипнали с пръст.
221
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички участници в инцидента носят вина, но най-голяма такава има починалият. Просто младежът е трябвало да изчака пешеходците, които са с предимство да пресекат - така както правят масово хората в цивилизованите държави. На второ място младежът ги е нападнал с бокс, като е предизвикал по този начин реакция на самозащита. Има и прикриване на оръжието, а като добавим и че най-вероятната причина за смъртта е инфаркт, не виждам причина "поничките" да получат по-тежка от условна присъда.
220
11
 
5
 
! Отговори
сигурно преди 8 години
Едната поница се била навела да види дали момчето е живо още. Че ако шаваше, щеше да го нацели още веднъж здраво, за да е сигурен, че не е жив.
219
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съдете семейството,че нямат пари!Цинично е!Оставете ги с мъката им!Вие се елияете от едно заглавие на статия,което е избор на журналиста.Аз смятам,че не им е проблем погребението,а искат да наемат адвокат за,което трябват много пари.Трябва да се замислим за агресията в България,за причините-СЕМЕЙСТВО,политика,училище,общество.
218
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я си представете следния казус -скарвате са с някой за нещо банално -почвате да се биете -той ви бие и вие му отвръщате -той дъвче дъвка -лепвате му шамар -глътва си дъвката се задавя се и умира нелепо . Трябва да прочетете един вагон правна литература за да можете да квалифицирате точно това деяние . Така че нещата не са винаги черно -бели и е работа на съда да прецени фактите ,а НЕ тълпата ,близки ,съученици и приятелки ,за които нещата стоят на основата -око за око зъб за зъб.
217
7
 
6
 
! Отговори
ами да преди 8 години
Ако ми свирнат с колата да се отстраня от пътя, се отстранявам, за да не ме сгазят. Не псувам и не ритам колата, на този който се опитва да ми пази живота.
216
14
 
6
 
! Отговори
Доживотен преди 8 години
Доживотен затвор за мутрите, които решават проблеми като убиват! Доживотен за поничките!
215
8
 
6
 
! Отговори
о преди 8 години
Нито един убиец няма оправдание. Ако не бяха били момчето, то сега нямаше да е мъртво.
214
10
 
9
 
! Отговори
Нло преди 8 години
Един живот си отиде, защото двама възрастни решиха да действат по мутренски и да решат проблема по мутренски с бой!
213
11
 
8
 
! Отговори
боят не решава преди 8 години
момчето щеше да е живо и здраво, ако двамата дебели бяха намерили начин да се разберат с други средства, не с бой!