Борисов разговаря с Нюланд за газовия хъб

Очакваме реформа в съдебната система, разясни премиерът
95
Борисов разговаря с Нюланд за газовия хъб
Бойко Борисов и Виктория Нюланд. Снимка: Правителствена пресслужба

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд, която е на работно посещение в България.

Двамата оцениха като успешна форма на сътрудничество създадените работни групи за развитие на стратегическия диалог между двете страни в ключови области като сигурността, енергийната диверсификация, върховенството на закона и културните връзки. Работните групи бяха създадени в резултат на постигнатите договорености при посещението на държавния секретар Джон Кери през януари миналата година, съобщиха от правителствената пресслужба.

В контекста на световните усилия за овладяване на миграционната криза и заплахите към сигурността, Бойко Борисов и Виктория Нюланд разгледаха сътрудничеството в областта на отбраната и оцениха високо взаимодействието между правоохранителните органи в борбата с тероризма.

Силната ангажираност на общественото мнение и политическата воля на правителството са фактори, които очакваме да доведат до истинска реформа в съдебната система. Нейната цел е да предостави ефективно и справедливо правосъдие, бизнесът и гражданите да се почувстват равнопоставени с държавата, заяви премиерът Борисов.

По съдебната реформа сме си поставили две цели – важните промени в Конституцията за засилване ролята на инспектората, отчета на главния прокурор пред парламента, разделянето на ВСС и др., както и влизането на конкретни дати в парламента на пет закона – за съдебната власт, антикорупционният закон, двата кодекса и законът за борба с тероризма.

Други основни акценти в разговора между министър-председателя Борисов и помощник държавния секретар Нюланд бяха икономическото сътрудничество и енергийната диверсификация. Борисов информира госта си за стартирането на проекта за интерконектор България-Гърция и за подкрепата, която страната ни получи за изграждането на газов хъб „Балкан”.

По думите му, тези два проекта, както и започналите проучвания в Черно море за добив на газ, ще гарантират енергийна независимост на България и ще разширят възможностите за диверсификация на източници и маршрути за доставка и за част от Европа.

Премиерът постави и въпроса за съществуващия визов режим за български граждани като посочи, че страната ни е заинтересована от запазване на перспективите за разширяване на програмата на САЩ за безвизови пътувания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо говори с тая терориска.аз мислех че петрола излиза 70%от персийския залив не от сащ.все едно да говори с африканец да ни донесе синско месо
35
1
 
19
 
! Отговори
malee преди 8 години
Нема и един одобрителен коментар.Има надежда за тази държава!
34
0
 
21
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
Отпадъкът се събира с друг ***. Отпадъците взаимно се привличат.
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боце, какъв газов хъб те гони?. От къде ще го пълниш?. Сигурно Софийските дрогиранти ще *** в него за да го пълнят.
32
1
 
23
 
! Отговори
Оставка преди 8 години
ОСТАВКА !!!!
31
1
 
11
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
До знайкоНе го разглеждам като занимание с политика! Критична съм към БГ политиканти, поведението на тез които са правят в БГ на политици и правя сравнение между професионалните политици не бг! За мен ББ е изключително неграмотен/невеж за политик и от тук опасен когато особенно става въпрос за външна политика!пп. представата/моделът какво трябва да е поведението на политик е от не бг политиканти, а от шлифовани диаманти! Политика не се прави с политиканти, затова и бг няма реално своя собстве
30
1
 
11
 
! Отговори
Не съм ли поет? преди 8 години
Стопи се снега и спре да вали Бойко се пак яви визи че ми декларира бугарите у краварника да разпростира... А Народа На Бога се надява да не огладнява.. Турим ти винетка и фашлива магистрала да се вози некоя бугарска будала... Точат фондове и така 26 годин нищета... Има тука там комисии да анализират и според тях бугарите просперират ама на хартия... Та нече ни руснаци ни кравари с нас да борави... Оти бугарите са проЗтаци и киртаци... Чека на готово некой без пари да даде ама все х.. го яде.
29
0
 
12
 
! Отговори
asdf преди 8 години
Газов хъб - пръстче дръп!
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази грозна буца трябваше да бъде обявена за персона нон грата на европейска територия след каруцарската й псувня по адрес на ЕС, ако ЕС имаше ръководители, а не меки китки.
27
0
 
14
 
! Отговори
Язе преди 8 години
"помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд,"Да разбираме ли,че за САЩ европа и евразия са под общ знаменател?
26
0
 
20
 
! Отговори
Държавата пропада преди 8 години
До Анонимен 28Нашите продажни върховни политици са й дали позволение. Не станахме 16-та република на СССР,но ни превърнаха в протекторат на САЩ.
25
0
 
15
 
! Отговори
44 преди 8 години
Тази е специалистка по майданите!
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да е жив и здрав Джим Кери
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На какъв език разговаря нашия полиглот!?
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На какъв език разговаря нашия полиглот!?
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тази и казват ПСУВАЧКАТА !
20
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
edno vreme gi vikaxa tam sega idvat tuka aaa rabotata otiva na zle
19
0
 
7
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
До 25 АнонименГонят си интересът! Проблемът е, че от страна на бълг. правителство няма кой да защити българските интереси! По интересно е за ББ да се взира в бюста на Нюланд,
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще стане като златото в Родопите....За тях всичко , за нас -потупване по рамото!
17
0
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
И защо винаги трябва да си даваме печеливши "пера" на чужди фирми, пак ли срещу лични облаги, ай стига вече, така стана и със златото ни, тецовете ни, БТК, енергото, и какво ли не още, всеки идва тука да ни граби, не да ни помага, Е, НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКИВА ПРОДАЖНИЦИ, ТОЧНО ТАЗИ ЛИ КОЗА ПАК ЩЕ НИ СЪВЕТВА. Колко български фирма има в краварника дето точат кинти, а?