Драги крадци... едно мило писмо до апаша безименен

Жена от Варвара им остави букет и чинийка с жълти стотинки
2 фев 2016 11:22,
62
Драги крадци... едно мило писмо до апаша безименен
Писмото. Снимка: "Монитор"

Жена от септемврийското село Варвара, която за пореден път сърбала попарата от набезите на неизвестни крадци, изтарашили къщата на родителите й - покойници, написа писмо до апашите и им остави букет изсъхнали цветя... ей така.

Лилия Георгиева не потърсила досега съдействие от органите на реда, тъй като в бащината й къща нямало ценности, само стари дрехи и посуда, но всеки път когато се прибирала заварвала стаите обърнати наопаки.

Това я провокирало да напише писмо до анонимните неканени гости, които оставяли след себе си или строшен прозорец, или разбита врата.

Тъй като жената имала свой имот в селото, идвала от време на време да нагледа бащиното си наследство и всеки път оставала натъжена и ядосана, че някой нахлува в къщата и разбърква спомените от родителите й. 

"Драги крадци, забелязвам, че сте много постоянни в своето нахалство и безочие", започва тя трогателното си писмо до взломаджиите.

"Разбирам ви и напълно ви влизам в положение. Вероятно сте необразовани и за това сте безработни или дори да работите, парите не ви достигат. Но, мили мои, тази празна къща, чиито обитатели отдавна не са измежду живите, няма да ви оправи живота", с подигравателен тон се обръща тя към крадците.

Лилия им пише, че единствената ценност в къщата на родителите й били книгите - "но аз съм убедена, че вие такива глупости не ползвате".

По-нататък тя любезно ги предупреждава, че ако още веднъж доближат къщата й, ще ги подведе под съдебна отговорност.

"Желая ви спорен ден, много усмивки и всичко добро!", завършва писмото си Георгиева, цитирана от "Монитор".

В чинийка, оставена на масата, тя им оставила стотинки, за да се почерпят. После намерила хербаризиран букет в една от стаите и го поставила във ваза, в обраната къща, като добър жест на домакиня, за да посрещне неканените гости, ако решат отново да се отбият и да тарашат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 22А в момента сме най бързо изчезващата нация от лицето на земята, благодарение на демокрацията.няма лошо - като изчезнете любителите на соца и нещата ще се оправят.
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една пералня Перла струваше 600 лв при заплата 180------------абе айде стига само телевизори и перални сте сравнявали, сравнете цените на тока, парното , водата, бензина, лекарствата, лекар и зъболекар, образованието, транспорта, жилищата, храната, почивките и тогава повтаряйте колко е струвал тогава един телевизор и колко сега.Доходите сега са се повишили номинално 3 пъти,а разходите -10 пъти, докато работните места са намалели с 3 млн., а възрастта за пенсиониране е увеличена.
32
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 31спокойно можеше да спестиш за пералня..и като спестиш какво правиш? Търсиш връзки, щото нито перални има, нито телевизори, нито печки, нито бойлери, нищо. За храната да не почвам да изреждам - по рафтовете само салам кучешка радост, някое пиле и парче свински кокал.
31
0
 
12
 
! Отговори
бг преди 8 години
А относно писмото....да напише едно и до парламента....и да нарисува един голям....щото башибозука който вилнее по селата го изтърваха те....да им дават права и свободи да правят каквото си искат...и сега не могат да ги спрът щот са се обвързали с колегите от ДПС то....хората дали кръвта си за тая държава ...и ако могат от някъде да видят какво блато и какви ла..а са в България....а ние спим...
30
0
 
9
 
! Отговори
От 27 до 29 преди 8 години
Нали знаеш кой използва изразите "батко" и "братчет". На такива като теб от Факултета и Столипиново няма да отговарям.
29
2
 
24
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Кога си роден...приятелю?Прав си че парите "тогава" не бяха много...но...наистина с 220лв. плащаш всички консумативи..общо 20-30лв. най - много,храната беше стотинки...ама храна а не това което дъвчем сега,бензин стотинки,просто ти стигат и спокойно можеше да спестиш за пералня..и говорим за 220лв...море 14дни и след това балкан за 7 дни.А сега с 400лв. съм 100пъти повече скот от когато и да било, за спестяване и не мисля....не си много в час ми се чини....
28
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 89 година почти нямаше престъпност, хората не си заключваха къщите, а ключа се оставяше под изтривалката.Ама тогава народната милиция биеше здраво, а римляните си знаеха мястото и освен от махалата на работа и обратно не смееха да шетат повече.Отделно, че имаше работа за всички, а сега в цели региони няма абсолютно никакво препитание, освен ако не си държавен служител.
27
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
27, дебИ*л, сравни за една и съща година продължителността на живота на която и да е западна държава с България и с родината ти Расия и пак измисли нещо умно...това от комуниста по-просTo парче няма бе батко....
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадците вероятно са неграмотни, така че стигаше само да им нарисува "онова нещо", на един голям лист - А3(А-три) примерно :)
25
3
 
14
 
! Отговори
До 19 преди 8 години
Ти си много тъпо парче. Увеличената според теб продължителност на живот не е благодарение на по-добър начин на живот, а поради несравнимият напредък на технологиите. В резултат на това голям скок прави и медицината. Какво е било лечението преди 56 години /нали цитираш 1960 г/ на черепно-мозъчните травми, на инсулти, инфаркти и всякакви други болести и какво е сега. Нима тогава е имало ехографи, ехокардиографи, скенери, ЯМР, ПЕТ скенер, транпслантация на органи и т. н. Така, че извода е ясен.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
22, ти *** ли си или на *** се правиш??
23
0
 
10
 
! Отговори
Темида от БХК преди 8 години
> "По-нататък тя любезно ги предупреждава, че ако още веднъж доближат къщата й, ще ги подведе под съдебна отговорност."Мбуа-ха-ха-хаха!
22
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
21, стига вече тъпотии, парите бяха достатъчни за оцеляване, а не за нормален живот, който хората са си го гарантирали с промишлени количества зимнина, компоти, туршии, буркани и какви ли не неща не бяха принудени да си правят сами хората за да не гладуват. Една пералня Перла струваше 600 лв при заплата 180 - като не искаш - пери в леген - ето това беше социализъма - скотски живот и е нормално на скотовете да им е харесвало и сега да им е мъчно за него...
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просяци нямаше, но и пенсионерите пак бяха бедни.Бедни, бедни, ама не умираха от глад, студ и липса на пари за лекар и лекарства.
20
4
 
15
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Умнико, през 60 та година са умирали онези, живели през царско време, а през 2014- онези при социализма. А в момента сме най бързо изчезващата нация от лицето на земята, благодарение на демокрацията.
19
1
 
25
 
! Отговори
до анонимен 1 преди 8 години
Т***п***ко м***ло?мен, преди 89 г. жените се пенсионираха на 55, а мъжете на 60 г. трета категория, а доста и по-рано.Отгледана съм от баба и дядо ми, общо двете им пенсии бяха около 220 лева и им стигаха както за тях, така и за мен.Баба ми се беше пенсионирала на 52 години, беше учителка, дядо ми на 57 работник.Ходех два пъти по две седмици годишно на лагер на море.Не се плащаше нито на лекар, нито на зъболекар, лекарствата бяха стотинки, взимахме храна от стол- първо, второ и трето за 50 стотинки.Парното и топлата вода за 120 кв.м. беше по-малко от 20 лв.
18
0
 
16
 
! Отговори
долню преди 8 години
абе хора не можахте ли да разберете....толкова е просто...капан за вълци...на всеки пазар го има ....слагате го пред вратата....не е подсъдимо....в къщата оставяте бутилка с ракия наполвина пълна с сода каустик...продава се свободно...въпросния разтвор се използва за чистене на тоалтни и прозорци...когато дойде орката ако не си потроши краката в капана ще си изпържи стомаха...е нека влезе другия път...милиционерите няма да ви опазят...
17
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средна продължителност на живота в България 1960 г - 69 години, 2014 г. - 74 г. - ПЛЯЯЯЯССССС пореден звучен шамар в лицето на комунистите и техните митове за по-добрият живот на пенсионерите по времето на ЦоЦиализЪма....
16
3
 
9
 
! Отговори
_ преди 8 години
Доста детинска постъпка.Ако не могат да четат, няма да разберат какво е писала. Ако могат да четат, най-много да се подразнят и да направят по-големи поразии...
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли могат да четат,но идеята е добра,изключая жълтите стотинки.Заради тях могат пак да се върнат,като решат,че някой редовно ще ги черпи с пари за един хляб.