Тъмнина в душата! Към майце си... изповедта на Павлин

18-годишен със сълзи на очи споделя болката от живота у нас
Обновена: 8 фев 2016 09:44 | 8 фев 2016 09:07,
108
Тъмнина в душата! Към майце си... изповедта на Павлин
Павлин с майка му. Снимка: Facebook

Септември 2105-а, в 3 през нощта. Тъмнина и един глас, който говори със сълзи на очи за майка си, която е далеч от него.

18-годишният Павлин Иванов от лясковското село Добри дял предизвика фурор в социалните мрежи и YouTube с клип, в който остро критикува властта у нас за мизерията и безпаричието тук и призовава депутатите да си направят равносметка.

Бащата на момчето починал през 2010 г., а майка му вече 10 години е на гурбет в Италия, за да осигури препитание на двамата си сина, които живеят при баба им.

"С този клип искам да изразя мнението си за хората в чужбина и за нашата България! Искам да си изкажа мнението, каквото ми е на душата, каквото ми е на езика, искам да покажа какво представляваме ние хората! Нямам думи да изразя болката за тия хора, които са напуснали родината си, семействата си, за да се заробят на друго далечно непознато място, дали те не искат да са по празници със семействата си? Дали не искаме да живеем вашия живот?", говори Павлин.

Младежът атакува 240-те депутати в парламента, че всеки ден се карат за по-големи заплати, а пенсионерите вземат по 180 лв., с които да си платят тока, водата, лекарствата, без които не могат да живеят.

"Това за вас е просто една вечеря, а пенсионерите трябва да изкарат с нея цял месец", казва той и призовава народните представители да осигурят повече работни места за младите хора, да увеличат пенсиите и заплатите, а не да манипулират и да отпускат само нищожни бонуси за Коледа и Великден.

"Искам да се срещна очи в очи с депутатите, ако ме поканят, ще отида на разговор, но те няма да имат смелост да признаят собствените си грешки", допълва Павлин.

Момчето натъртва, че след като завърши училище, смята да замине в чужбина да следва там и да се занимава с фотография.

"Не виждам бъдеще за младите хора тук, колкото и да ми е болно да го кажа", казва още дванадесетокласникът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 30 (к-р 43)Такива са заплатите на работниците му, явно си малко бавен
31
4
 
12
 
! Отговори
30 преди 8 години
Братле, ако знаеш колко си ми смешен. Успял бил с 2600 заплатка :) Това са пари за семки, бе мен. Стигат да се облечеш, да не ядеш *** и да плащаш лизинга на Голфа :) Да не говорим, че ако шефчетото ти реши - оставаш и без тях.Не се излагай по форумите повече.
30
0
 
15
 
! Отговори
художника преди 8 години
До РуменГ-не, като Ви чета ми идва да си продам бизнеса и да започна работа при Вас.От 16г. имам свой бизнес и не съм минал границата от 100 000 год. оборот.И аз пестих, и аз ипотекирах жилището си, и аз взимах заем от приятели. Работя и до днес по 12ч. и по празници. Та ще дойда при Вас на работа, не за друго- да обменя опит.
29
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до успял българинАбе аутсорсвания, какво се фукаш с твоите мизерни 2600 лв. Ако имаше акъл, щеше да имаш собствен бизнес и да изкарваш по 100 000 месечно, а не да цункашг за на чуждестранните си шефове.
28
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момчето днес с един компютър и интернет може да научи език, компютри и да се самообразова по всякакви дисциплини. След това бързо може да си намери добре палтена работа във всяка точка на света. Аз съм на 35 години, преди 2 години започнах да уча сам програмиране и си намерих работа. КОЙТО ИСКА - НАМИРА НАЧИН, КОЙТО НЕ ИСКА - НАМИРА ОПРАВДАНИЕ. Скоро работа за необразовани, неговорещи чужди езици хора няма да има, освен на-нископлатената. Стягайте се и учете. Или ставайте политици, или бандити.
27
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не всички българи са бедни и пропаднали. Едни могат - други не могат! Който за каквото е учил.
26
3
 
13
 
! Отговори
До мафията преди 8 години
Айде сега пак портестирайте,за да върнете Боко. Докато Боко и ГЕРБ са на власт, бял ден няма да има над България. Амин!
25
3
 
23
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Платена била публикацията....ами и така де е, нима не е вярно всичко което казва детето?! Дори това е една капка в сравнение на свинщината с която е забъркана властта!!! И хора запомнете, не се делете на сини и червени, така нищо няма да се постигне... Властта точно на това разчита, нали ги виждате как си сменят политическата принадлежност , само и само да не изпуснат кокала!!!
24
9
 
3
 
! Отговори
citizen преди 8 години
Хаха, безработният ***, мечтаещ си за кенгура, пак се появи...Баце, пии си хапчИтата, okay? $$$$$
23
3
 
3
 
! Отговори
до 30 демосрат преди 8 години
Добре са платените писачи тук. Вие да не сте от тях?. Между другото , много се извинявам да нямате обратни наклонности?.
22
23
 
4
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 8 години
"предизвика фурор"олеле какъв фурор потресен съм някой да извика световната преса, аз отивам да звъня на Папата....Кога ще осъзнаете следното:1. парите се ИЗКАРВАТ а не се "дават", това относно тия 180 лева2. аз в чужбина съм за да ИЗКАРВАМ $$$$ и не само $$$, ами да живея сред най райския край на Планетаа, Ав$тралия сред красота чистотота и съвършенство както господ го е създал неос.рано от човека девствена красота навсякъде. с две думи Лайф стайл! не само $$$$ но и лайфПоздрави на всички!
21
3
 
26
 
! Отговори
милен преди 8 години
На 14г останах сирак. обаче още от 15г. винаги съм търсил начин да си докарам пари, като работя през лятото. в началото поддържах тенискортовете на един хотел в Бургас и учих в английската гинназия. впоследствие съм работил на различни позиции в различни хотели в Сл.бряг като учих и висше образование. Винаги съм разполагал с достатъчно пари, че да не се чувствам беден. иначе хората не са ми помагали. аз пък се научих да не разчитам на тях, а на себе си. Доволен съм че животът ми е тръгнал така.
20
2
 
18
 
! Отговори
3355 преди 8 години
Хубаво е да си буден но трябва да си и събуден. Със сълзи не се воюва за свобода. Още дон Кихот го е казал на Санчо Панса . СВОБОДАТА САНЧО Е НА ВЪРХА НА КОПИЕТО.
19
15
 
10
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Това е платена провокация! Този чете от листче и цялото видео е поръчано от противниците на управляващите. Освен това е монтаж и е незаконно направено! Да се изправи и да каже кой му плати за да говори тези неистини за българските политици! Нима иска да срине правителството! Играе си със стабилноста на България с тези свой думи!
18
22
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Това момченце, май пада малко нещо ***.В момента у нас по строителните обекти има работа за "целия китайски народ", но за да строиш се иска мъжки характер и умения.
17
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
едно време при соца баща ми като бил студент, цяло лято работил хамалин на пристанището за да си плати общежитието и обучениетоТози мрънкач иска някой друг да му плаща, а той да кисне в нета и да реве
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми, браво! И кво? Прблемът е, че само социалните мрежи реагират еуфорично. Всичко е виртуално. Никой не е излезнал да хвърли еидн камък по тиквата на онзи ***. Или по всичките 240 или по корумпираната прокуратура или ВСВ. Всеки реве, ама във форума. А само с няколко клика и коментарите могат да бъдат затрити. Така, че ако някой иска промяна да протестира, а по-интелигентните да сформират граждански инициативни комитети, чрез които да провеждат проектозакони! Всичко друго е чесане на езици.
15
2
 
22
 
! Отговори
грешно завърнал се преди 8 години
Днес не публикувайте подобни неща , че онзи с голямата и празна кратуна ще каже, че пак е провокация това като в Лондон ! Такива неудобни въпроси не трябва да се задават на властта !
14
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
искал да живее живот като депутатите....е сори няма как да станете и руснаците искат да получават колкото Путин, ама не става
13
34
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Младо, здраво момче, вместо да се хване на работа да изкарва пари, той хленчи в нета записва сълзливи посланияАма за интернета и компютъра има пари