Кандидатурата на Бокова – огромен шанс за България. Или?

Всеки втори читател на Dnes.bg би се гордял с успеха й в битката
15 фев 2016 17:14, Красимир Ангелов
175
Кандидатурата на Бокова – огромен шанс за България. Или?
Снимка: Reuters

През изминалата седмица Ирина Бокова официално бе номинирана от Външно министерство за Генерален секретар на Организацията на Обединените нации (ООН).

С биографията си и натрупания опит Бокова може да бъде една от значимите кандидатури в предстоящата кампания за Генерален секретар на ООН, се чете в мотивите за издигане на кандидатурата й.

Естествено, както всяка по-важно решение в родната политика, и издигането на Бокова срещна много противници. Най-яростни като че ли бяха от ДСБ, които определиха кандидатурата й като "жест към кръговете, свързани с комунистическото минало на страната, от които г-жа Бокова не се е разграничила".

В разгара на дискусиите за кандидатурата на Ирина Бокова Dnes.bg реши да попита своите читатели: Гордеете ли се с номинацията на Ирина Бокова за шеф на ООН? В анкетата гласа си дадоха близо 3390 души.

Оказа се, че всеки втори от анкетираните е горд с номинацията на Бокова и шансът й да поеме ООН, който би бил невероятен успех за България. Това споделят 49% от отговорилите в анкетата.

Според 16% от хората обаче кандидатурата е преди всичко успех на самата Бокова и едва ли би била някакъв повод за гордост на цялата държава.

Крайните противници на Ирина Бокова са 10%, според които трябваше България да издигне друга по-подходяща кандидатура, като например Кристалина Георгиева. Други 11% пък си задават въпроса какво пък толкова ще спечели България като държава, ако българка оглави ООН?

14% от анкетираните пък не се вълнуват особено от темата, може би заради топлото време и наближаването на пролетта.


175
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
Отговори
граничар преди 3 месеца
Какво ли ще спечелим нищо от такива като Бокова цял свят знае от какво семейство е БКП ТЯ ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ СПЕЧЕЛИ ще бъде до децата си в САЩ защо не са в България да ядат попарата която надробиха нейните родители всички бягат в чужбина и толкова натискане че ми става омразна толкова няма кой да номинираме като няма не ги пращайте отново да се излагаме стига толкова срам нямате ли
0
 
2
 
Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борисов е на път да си вкара поредния автогол. Както писа британската преса, много е вероятно друга държава да номинира Кристалина Георгиева за поста генсек на ООН. Това е позволено от устава на ООН и ако се случи, ще е най-големия провал на българската дипломация.
Борисов се огъна пред малкия вътрешнополитически келепри-изнудването на Гоце и може да плати сериозна цена за това.
0
 
3
 
Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България действа закон, който обявява БКП за престъпна организация. Другарката Бокова е била член на тази престъпна организация.
1
 
2
 
Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бойко прецака Гоце и Бокова, а от там и Путин.
Защото се съгласи на тази кандидатура и Гоце няма да бута кабинета.
Бокова няма да бъде избрана- така е прецакана тя и Путин.
А запазваме Кристалина за по-избираемо място.
Бойко само доказва, че е по-хитър от тях :)))
1
 
4
 
Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"С биографията си и натрупания опит Бокова може..."
-------------------------------------------------------
И каква й е биографията на тая мас-тия ве днесаджии? Дъщеря на нагъл комунист убиец, леля на отявлен крадец на коли и престъпник, най-обикновено крадливо болшевишко ИЗЧАДИЕ.
Баси биографията, цял живот на партийна хранилка, затвор за тая мър-ша, не пост в ООН!
0
 
3
 
Отговори
nikname преди 3 месеца
Интересно какъв огромен шанс е за България. С какво ще допринесе нещо. Даже и парите които ще получи няма да ги харчи тук. Разбрахме само, че България е длъжна да финансира кампанията и. Ясно е и кой ще и дърпа конците.
1
 
3
 
Отговори
ленин преди 3 месеца
За Бокова не ми пука, да върви на майната си! Ако остане в БГ току виж и дали някое министерство да управлява! За ООН-то също! Ни слава, ни полза! Тревожно е, че Тиквата клекна на Гоце! Или: Няма вечни врагове, има вечни интереси! А за всички наследници на БКП най-важно е запазването на статуквото! А това не предполага промени ,реформи, ДЕМОКРАЦИЯ!
1
 
7
 
Отговори
Тъжен факт за Бокова преди 3 месеца
На тази комунистка Ирина Бокова, племенникът и(синът на брат и Филип Боков) е най-големият крадец на коли и паталогичен рецедивист. Как си представяте , че в ООН ще вземат тази комунистка с такава биография.
1
 
8
 
Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 138-човек който се разхожда с георгиевска лента из Червения площад, ще стане шеф на ООН когато костенурка пусне вълна.
0
 
8
 
Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Повръща ми се само като я видя, нея или брат и, но както е тръгнало няма да се учудя и да я изберат. След като агент на КГБ стана ген. сек. на НАТО вече нищо не може да ме учуди.
1
 
9
 
Отговори
До 135 преди 3 месеца
Бкова е комунистка, следователно не е българка. Тези са безродни интернационалисти. Навремето се кълняха във вярност на СССР и Коминтерна. Аз съм нормален българин, който СЕ ТРУДИ И ПЛАЩА ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ И С ТАЗИ НЯМАМ НИЩО ОБЩО!!!!!!!!!!!!!!
12
 
4
 
Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой не би се гордял българка да е ръководителя на ООН? Няма ли да я надрастнем тази завист?
1
 
13
 
Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затънали сме до гуша във воняща комунистическа помия. Дечицата на извратените болшевишки садисти, като Боков, Буруджиев, Пирински и Станишев с наглите си комуноидни мутри ни поучават как и какво да правим, вместо отдавна да са на бунището на историята.
Набийте си го в главите: докато такива ретроградни, човеконенавистнически креатури задават реда на обществото, то ще агонизира в мизерия. Погледнете къде са останалите държави от Източна Европа, дори Румъния и къ де сме ние.

Братът на тази
4
 
3
 
Отговори
ЦЕко минев преди 3 месеца
Само глупости пишете и коментирате! *** племето просто!!! Нали оня *** Стоенчо Ганев беше в ООН-то-е, и?! Срам ме е от вазе, глупци малограмотни!
2
 
2
 
Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То е вярно че ООН-то си една комунистическо- организация, дето ни бедните е нахправила по-малко бедни, ни гладните по- сити, ни болните по-здрави. Там е да решават великите сили, кои държави ще цицат и кои ще мачкат, така че да има "справедливост", "световен мир" и "равенство". Все либерастки глупости. Така че е всеедно коя комунистка от България ще се кандидатира - Сталинка Георгиева или Ирина Бокова. Все едно е.Никоя от двете няма да изберат.
6
 
2
 
Отговори
Хъм преди 3 месеца
Половинат българи се гордеят с Бокова, 15 % отчитат постиженията и. Десетина % не знаят за какво става въпрос, други десет % псуват. Последните са най-нещастни, те винаги са дърпали България надолу.
4
 
6
 
Отговори
тролгеносен преди 3 месеца
Като я видя и ми се повръща. Изплува ми пред очите мръсотията комунистическа и хилядите съдби погубени. Няколко поколения обречени на нищета заради "добруването" на стотина фамилии като нейната. Иде ми да счупя лаптопа като я гледам тази..................няма да пиша епитети щото ще за 18+.........
5
 
7
 
Отговори
Бокова-жалка преди 3 месеца
Тази комунистка Ирина Бокова сега ще изконсумира цялата комунистическа вина с всички "мезета"(както казваше брат и Филип Боков преди 20 години в народното събрание) , които ще и предложи българският народ в интернет пространството...
6
 
11
 
Отговори
Бокова-унизителна ка преди 3 месеца
Тази унизителна кандидатура е поредното доказателство, че комунизмът никога не си е тръгвал от България. Ето защо сме в пъти по-бедни, болни и онеправдани от чехи, словаци, поляци, унгарци... Докато не се изкорени до край червения тумор ще сме все в калта.
5
 
9
 
Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бокова-руска подлога

На "руския борш' и пука на клитораната.........Три апартамента на пъпа на Манхатън........Ако ги сравним по цени "Цецо 6-те апартамента има 1/82 от единия нужник на единия апртамент......