САЩ чакат 100-хилядния наш студент за бригада

Скоро обаче визите за българи в САЩ няма да отпаднат
27 фев 2016 07:45,
223
САЩ чакат 100-хилядния наш студент за бригада
Снимка: архив, Ройтерс

Около 6000 кандидати от България за студентски бригади в САЩ се очакват да бъдат одобрени таз година. Толкова са били те през 2015 г. Ако това се случи, участниците в бригадите за 16 години ще надхвърлят 100 хиляди. Това заяви генералната консулка на САЩ Кейт Макгиъри, цитирана от вестник "Труд".

Лятната програма за работа и пътуване съществува от 2000 г. и се радва на голяма популярност.

Новият американски посланик у нас Ерик Рубин избра за своя първа официална проява да връчи лично визите на първите 5-има български студенти, които ще участват в традиционните летни бригади на САЩ през тази година.

"Много съм горд да се срещна с български студенти и да им пожелая успех, приятелства и забавления в САЩ, програмата ще им помогне да тръгнат по пътя на успешната кариера, която надгражда глобалната им перспектива, владеенето на английски език и взаимоотношенията, които изграждат”, каза Рубин.

По думите на Рубин основната цел на бригадите е насърчаването на културния обмен и укрепването на отношенията между България и САЩ.

Много студенти работят в САЩ през лятото по няколко пъти по време на следването си. В момента най-популярни сред предпочитанията на младежите са щатите Мериленд, Масачузетс, Охайо, Флорида и Ню Джърси.

Макгиъри съобщи още, че отказите за US визи за българи през 2015 г. са били 17,3%, което е твърде далече от изискваните максимум 3%, за да падне този режим за страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми хвалете експлоатират децата ни.Комшийка умно дете инженерка бе ходила слагали и се беха да я чукат 'черни' мениджъри за да и давали повече часове.Като се оплакала работило спокойно.и ни е бяха спазвали нищо от офертата.Колко такива има другари от амер. посолство Знаете ли колко струва на бедна България заемите на тия деца.Те нищо не изкарват като теглят чертата.Билети ,заеми към банки,транспорт,храна квартира какво им остава.Вие сте едни истински използвачи на Деца.Деца ходете в Сингапу
7
8
 
19
 
! Отговори
препатил преди 8 години
Не се подмамвайте да ходите в САЩ за печалба, за туризъм може , но ако ви е дебел портфейла. Разходите по отиването са почти толкова, колкото ще донесете чисто в БГ. Ходих 3 пъти, сестра ми 2 пъти /защото мама е там/ и труда ни оставаше за слава. За пушачите е още по-зле. Не слушайте хвалбите на някой за огромни печалби, не им вярвайте.
6
9
 
18
 
! Отговори
Запознат преди 8 години
Децата ни робуват в възможно най минималните доходи там на които никой не работи.Няма бригада повече от 8-9 долара на час за големи градове това е да си *** черна,отритната отвратителна работа това едно на ръка.Договорите им не се спазват.Работодателите не им дават договорените часове и париАмериканско посолство добре знаят каква дискриминация е Работи се по 18 часа на две места офертите дадени ви не ви стигат само за квартира и храна.отделно всяко дете му трябва заем 5000 лв за да иде.
5
6
 
3
 
! Отговори
Икономов преди 8 години
Грешките във възпитанието на младите хора се открояват най-силно в училищата. Има твърде много часове по чужди езици и литература, които само вредят. Трябва многократно да се увеличат часовете по спорт и по политическо възпитание. Заради нуждите на икономиката ни, може да има и няколко специални училища с малко часове по инженерни науки, но (Подчертавам, НО) само за проверени кадри с изградена политическа култура.В края на образованието задължително трябва да има 8-10 годишна казарма!
4
6
 
7
 
! Отговори
Икономов преди 8 години
Известно е, че младите хора трябва да слушат активните във форумите наши членове и членки. По-конкретно, младите хора не трябва да ходят да работят във вражески страни. Те трябва да даряват своя труд на нашата държава, да се занимават със спорт и с правилно политическо възпитание, да бъдат радостни и ентусиазирани, когато получат срещу труда си тук одибрението ни, а понякога дори и материална заплата!Тези патриотични ценности трябва да бъдат възпитавани у младите хора от раждането им!
3
6
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Евтина работна ръчица за през лятото.. Ако мернат нещо по-талантливо може и да си го задържат. Кой печели и какво точно оставям на вас да се сетите.
2
7
 
8
 
! Отговори
Искат съвсем преди 8 години
До XAXAXAда оголят България и се целят в младото ни поколение. Ако сте умни не им се връзвайте искат БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ защото е стратегическа за прокси воината им срещу Русия
1
7
 
15
 
! Отговори
XAXAXA преди 8 години
Сигурно търсят за МcDonalds да им сервира някой да не останат без храна и до колкото спомням едно 80% от инженерите в САЩ са отишли от Европа, *** иначе са най-могъщите и умни хора в света!