15 жени дариха косите си за перуки за онкоболни

Кампанията набира дарители в Старозагорско до 6-ти май
6 мар 2016 22:22,
3
15 жени дариха косите си за перуки за онкоболни
Снимка: Архив Reuters

Заместник-председателят на общинския съвет в Стара Загора Даниела Лекина, дари косата си за инициативата, която организира в област Стара Загора в подкрепа на онкоболни жени.

Дългите черни коси на Лекина подстрига нейният партньор в инициативата коафьорът Станимир Нанчев - Стенли от Казанлък, пише БТА.

Днес 15 жени дариха своите коси, за да помогнат за изработването на перуки за онкоболни, а в замяна получиха стилни прически.

В подкрепа на благотворителната проява се включиха народният представител от "БСП лява България" Георги Гьоков и председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски.

"В онкодиспансера в Стара Загора, който обслужва и област Сливен, през 2015 г. са регистрирани 3302 болни от рак на гърдата жени", обяви Даниела Лекина.
Новите случаи с това заболяване са 287.

"Радвам се, че политическите партии в региона подкрепиха идеята, както и множество фризьорски салони, които залепиха логото на кампанията и подстригват безплатно, желаещи да дарят косите си. Инициативата може да бъде подпомагана и финансово, както направиха днес и присъстващите мъже", добави Лекина.

Кампанията набира дарители на коса за онкоболни в Старозагорско до 6-ти май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
0
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Който иска да помогне, по-добре да дари средства за лечение. Мисля че перуките са последното нещо, от което се интересуват онкоболните. Що за цинична инициатива?!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудесна инициатива! Силно се надявам косите наистина да стигнат до онкоболните. Преди време моята коса свърши за екстеншъни на някаква *** със спонсор. От тогава, чрез майка ми която за щастие оцеля от тази ужасна болест, се свързвам директно със семейство на болен и отиваме заедно до салона.
1
9
 
0
 
! Отговори
Катеричок преди 8 години
МНого искат да са рунтави и без да са болни!