8-милионният българин: Топим се като нация, не е добре!

Емил Хаджиев мечтае децата му да останат в България
143
8-милионният българин: Топим се като нация, не е добре!
Емил Хаджиев. Снимка: Нова телевизия

За мен ние изчезваме, топим се като нация, което не е добре!” Това обяви пред Нова телевизия пловдивчанинът Емил Хаджиев, който остава в статистиката като 8-милионния българин.

Такива са времената, споделя тъжно Емил и споделя, че има две мечти - едната е децата му да останат тук. А другата е да дочака 9-милионният български гражданин.

Емил е роден на 2 април 1952 година в Пловдив. Когато той се ражда, радостта в семейството му е била огромна, но не защото в ръцете си държат бебето-гордост на социалистическа България, а защото са чакали своята рожба дълги години.

„Доскоро пазех и телеграма от Хрушчов, в която поздравява България и родителите ми за 8-милионния гражданин”, разказа Емил Хаджиев. Той посочи, че никога не е имал привилегии от своя статут на гордост на социалистическа България, но признава, че често за рождения си ден като дете е получавал честитки не само от своите близки.

Години по-късно Съветският съюз отново проявява интерес към личността на бъдещия адвокат. Братската социалистическа страна му предлага да се обучава във външнополитически връзки на държавна издръжка. Родителите му обаче отказват.

Въпреки че става медийна и държавна звезда с раждането си, неговото семейство не получава традиционните за онова време дарове от държавата като апартамент или луксозен съветски автомобил. Родителите му обаче получават колело тип триколка, а синът им е обявен за почетен гражданин на Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Киро. можеш да си завреш статистиката знаеш къде. През 1989-та в България имаше 9 009 018 граждани!
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 9, И ти ли си толкова про.ст като тоя 2-ри или сте един и същи човек. В България имаше 9 милиона граждани до 89-та година. Имаше едва 0,5 % емигрирали от 1945-та до 1989-та от България.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Да бе да Ами те ромите в България са роми, като излязат в чужбина са българи. Оцелели сме толкова години, с по 10 деца на семейство, сега смятай проста математика, виж как се гледат деца и прецени...
5
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статистика....и аз се водя, че съм в БГ със семейството ми, но не сме. И ние ли сме в тази 8-ем милионна статистика. Според мен сме под 5 млн. Цели градове са обезлюдени, та какво да кажем за села. Вижте какво е в София, преди не можеш да се разминеш по Граф Игнатиев, сега си вървиш спокойно.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам думи за този тъ.панар написал пост номер 2. Алоууу, човека е роден 52-ра година. Тогава почти никой не имигрираше. България преди 64 години е имал 8 милионния гражданин, а до края на комунизма 89-та в България имаше 9 милиона граждани. Това ясно ли ти е, про.стий човече?
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В МОМЕНТА СМЕ 5 МИЛИОНА ЗАЕДНО С ТУРЧЕЕЩИТЕ СЕ И РОМИТЕ! ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ВИ Я ДАВАМ С ДОСТОВЕРНОСТ НА 100 %. КОЙТО ВИ КАЖЕ ДРУГА ЦИФРА ЗНАЧИ ВИ ЛЪЖЕ!
2
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 2 Ти си бил много пр.ост бе. До 89-та година в България имаше 9 милиона български граждани . Това ясно ли ти е? След промените от 89-та хортата започнаха да напускат страната и сега сме 7 милиона. Това ясно ли ти е , уби.так?
1
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как 8 милиона бе вие сте в заблуда половината избягаха на вън . сега сме има няма 5 милиона а догодина като се изнесем и последните дето сме останали с здрав разум ще останете 2 милиона джипси и два милиона пенсионери .