Хора в клетки – протестът "Аз съм куче"

Активистите влязоха в клетки, за да станат гласът на животните
17 мар 2016 11:14,
84
Хора в клетки – протестът "Аз съм куче"
Снимка: кадър bTV

Десетки природозащитници се събраха на протест под надслов: "Аз съм куче" пред Столичната община тази сутрин.

В демонстрацията имаше и театрален елемент, като част от недоволните граждани влязоха в клетки, за да покажат лошите условия, в които живеят кучетата в приюти.

"Хората се самоорганизираха, след като разбраха какво се случва зад затворените врати на приютите – мизерия, смърт и колосална кражба на обществени средства", коментира общинският съветник Марта Георгиева от Реформаторския блок, която стана известна с едно от тематичните боядисвания на Паметника на съветската армия.

Според нея Столичната община е "най-масовият, системен и институционализиран убиец на животни".

Участниците в протеста поставиха конкретни искания – животните в приют да не се държат във външни клетки и приемът да бъде изцяло спрян, докато условията в обектите не бъдат подобрени. Те настояват животните да бъдат гледани в по-хуманни условия, а не на открито, където температурите се колебаят.

Никола, който сам е влязъл в клетка, обясни, че хора като него са гласът на кучетата.

"Условията са ужасни, това са концлагери, защото животните биват пребивани, не се грижат за тях след кастрацията, не им се чисти, умират от жажда", заяви той пред bTV.

Представител на общината обаче бе категоричен, че приютите отговарят на нормативната уредба и изискванията на Световната здравна организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искате да бъдете европейци или се наричате такива?Разходете се по европейските държави!Вижте първо "кучкарите" как разхождат и чистят след кучетата си,вижте отношението им към животните,вижте приютите им,как отпускат и разходват средствата за тях,вижте отношението на другите хора към "кучкарите",вижте колко детски площадки са осеяни с отрова от мразещите и моля ви,вижте дали тези животни се допускат в градски транспорт и магазини, защото хората там имат отговорност и разбирания!Сравнете се с тях
42
6
 
13
 
! Отговори
Симеонов преди 8 години
Тези хора наистина са за затваряне в клетки. В много цивилизовани страни куче без придружител се прибира в приют и до един месец ако не бъде потърсено се евтаназира(убива безболезнено).Ако някой го прибере слага се чип на кучето и ако бъде повторно уловено без придружител глобяват солено стопанина. Това води до положение, че няма бездомни кучета в тези страни. Няма и хрантутници на екоорганизации и други келепирджии.
41
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има решение. Всеки активист, любител на бездомните кучета да плаща по примерно 100 лв на месец. С тези пари да се открият и подържат домове за кучета кудето да ги отглеждат с много грижи любов. Така и едните и другите жовотни ще са доволни.
40
3
 
12
 
! Отговори
Тралала преди 8 години
До До 49Не мисля, че съм болен човек. Смятам, че тея пари, които се отпускат се крадат, а не се използват по предназначение. Нямаме отговорност към животните, които се отглеждат. Ако всеки кастрираше кучето си и не го изхвърляше, защото е старо, нямаше да ги има на улицата. Ако Екоравновесие си вършеше работата, нямаше УЖ да кастрира кучетата и да ги пуска обратно. Не трябват повече пари, трябва тези, които са отпуснати, да се използват за това, а не да се прибират в нечий джоб!
39
6
 
9
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Аз обичам животните. Най-много обичам хората от всички животни. За разлика от *** с клетките, те не обичат даже себе си;)
38
1
 
5
 
! Отговори
Тралала преди 8 години
Ако искате промяна, трябва да започне от нас! Първо да бъдем хора, след това отговорни към себе си и постъпките си! Трябва да се промени манталитета ни, разбиранията, защото саморазправата, в което и да е направление, няма да помогне с нищо, освен да се стигне до анархия.. Трябва да се променят и тези в НС, ама.. Съмнява ме някой да вярва, че ще се случи. Но лошотията не води до нищо добро..
37
9
 
15
 
! Отговори
Тралала преди 8 години
А тези, които тровят - дали куче, котка и т.н., това не е човек! Някой път ще се случи детето ви да вземе от земята това нещо, да го изяде, тогава кой ще бъде виновен? Общината? Кучетата? Котките? Природозащитниците? Кучкарите? Има си начини, но начинът не е агресия! Тези хора защитават правата на тези, които нямат глас и не са виновни за положението си! Това не ги прави луди! Ако за всичко парите се използваха правилно, щеше да има и за детски, и за пенсионери, и за кучета..
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен41-ви ,не смятам че има глупави животни
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 43-ти пропускаш кокошки, *** и телета които със сигурност защитниците на кучета и котки сладко си похапват
34
3
 
12
 
! Отговори
Тралала преди 8 години
Човекът е човек, ако зачита всички живи организми около себе си! Вместо да плюете по тея, дето ви вземат парите уж за поддръжка на приюти, вие се насъсквате срещу хората, които защитават нещо хубаво! Ако правилно се използваха средствата, които са отпускани, щеше да се намали популацията на бездомни животни и нямаше да има протестиращи, нахапани, размножаване и т.н. Но не, всичко се гълта, пък "ако не ни хванат - най-добре!"
33
2
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Animal Rights Activists with Mental Disorders
32
8
 
6
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
Добре де, колко от тези загрижени за кучетата хора са осиновили бездомно куче и си го гледат вкъщи? Масово у нас защитниците на тези *** предпочитат да не си ангажират ежедневието и да ги гледат, както би било редно, а да им подхвърлят храна, докато животните лаят, размножават се и хапят на свобода на улицата.
31
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучетата са доста по-интелигентни от някои хора !!!
30
14
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
До писалия по долу за тормоза от кучешки лай - една туба антифриз, топиш в него гранули за кучета една нощ, после ги омешваш с нещо апетитно, пастет или копърка да не миришат на антифриз и ги даваш на лаещото изчадие да папка, после спиш спокойно, Успех
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пффф, очаквах да се посмея на ожесточен спор, но явно само един малоумик пише едни и същи неща под различни имена. Хората работят сигурно и нямат време за глупости.
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това мяза на гей парад. Ей на на. Вижте ни колко сме хубави. Чиста проба ексхибиционизъм. Вършете си работата според вижданията ви за живота. Тихо и кротко.
27
1
 
5
 
! Отговори
БХК & Co. преди 8 години
Всички защитници на човешки права ако се преквалифицират на защитници на животните голяма услуга ще направят на човечеството. При същите заплати разбира се ще кандисат. Горките животинки ще вдигнат и четирите си лапи от ужас.
26
7
 
5
 
! Отговори
дядо Данчо преди 8 години
Всички защитници са пасмина,заплатена за деструкция на народа,докаран до просешка тояга!Време е да се защитим от тях!
25
8
 
8
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Те били кучета? Ами бъдете си- лайте, носете топки/клони, които някой ви хвърля, препикавайте дръвчетата и така.Аман от глупости и издуханяци, които нямат с какво да се изявяват и си търсят измислени каузи, които да бранят.
24
7
 
10
 
! Отговори
коко преди 8 години
По-добре си стойте в клетките и не излизайте!