Мюфтийството зад молитвения дом в Люлин: Законен е!

Мюсюлманите искат сигурност за вярващите в квартала
17 мар 2016 18:40,
95
Мюфтийството зад молитвения дом в Люлин: Законен е!
Снимка: архив Булфото

Главно мюфтийство обяви, че молитвеният дом в столичният квартал "Люлин" е легитимен и призова мюсюлманите да не се поддават на провокациите на „група граждани, крайни националисти”.

С позиция до медиите от ръководството на мюсюлманското вероизповедание у нас опровергаха информациите, че дейността на молитвения дом е незаконна.

Още по темата
Както Dnes.bg репортаж на ”Господари на ефира” преди седмица показа, че в сграда, която в община "Люлин" се води склад за обувки, се провежда молитва. За нея в крайния квартал пристигна бившият главен секретар на мюфтийството, а сега депутат от новата партия на Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов, както и дипломатически коли на Йемен, Либия, Йемен, Судан и Румъния. 

Репортажът показа документи, според които складът е собственост на фирмата "Смолян Интернасионал". Съдружник в нея е Хусейн Одех Абу-Калбайн, чието име фигурира в доклад на бившия американски посланик Джон Байерли като председател на фондация "Тайба". Основателят на "Тайба" в България, йорданецът Абдурахмах Такан, пък е експулсиран от страната ни за проповядване срещу държавата

"Молитвеният дом е регистриран в Дирекция по "Вероизповедания" на Министерски съвет и е заведен в регистрите на Столична община съгласно действащите нормативни актове. Главно мюфтийство е назначило свещенослужител – имам и следи богослужебния и проповеднически процес в месджида. В този смисъл уверяваме гражданското общество, че не са налице причини, които да ги безпокоят", се казва още в съобщението на Главно Мюфтийство.

Заради информациите за незаконна дейност в мюсюлманския молитвен дом и подозрения, че в него се проповядва радикален ислям, гражданите в Люлин са обявили за утре протест в часа за петъчна молитва на мюсюлманите.

Главно мюфтийство пък призова институциите да обезпечат сигурността на вярващите, ”за да не сме свидетели на втори 20 май по подобие на случилото се пред столичната джамия „Кадъ Сейфуллах ефенди".

Тогава депутати от ”Атака” начело с лидера им Волен Сидеров се опитаха да нападнат мюсюлмани и се стигна до ранени и задържани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Законен си е точно толкова КОЛКОТО новата НАЙ ГОЛЯМА в Европа Джамия в МОСКВА
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо тия брадясали, смрадливи типове се крият в склад за обувки ? Тия са спящи клетки на Ислямска държава! Ако си правят пропагандата на улицата, ще изядат много бой!
11
7
 
5
 
! Отговори
До художника преди 8 години
Защо ли се крият в склад и знаеш ли от колко време много толерантните бг европейци не им дават на тези хора да си построят храм. Наясно ли си колко нелигитимни секти и организации има само в С-я но там не може никой да пипне и никой не смее да каже нещо
10
2
 
21
 
! Отговори
художника преди 8 години
До Анонимен 10Православието и ВЪЗПИТАНИЕТО ни учи на толерантност спрямо легитимна религия, каквато и да е тя. Когато се криеш в СКЛАД за ОБУВКИ и няма обозначени символи на религиозен ХРАМ тогава толерантността е НУЛЕВА.Айде мишоци, излизайте от дупките и проповядвайте където ТРЯБВА !!!!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропагандата яко върви, *** се хващат на провокации. Метода е ясен бе хора: разделяй и владей!
8
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно некой който е задръстен и комплексиран и неможещ да види по далече от носа си мисли че само той и негоподобни са в правото си да имат храм или молитвен дом. А тун коментиращите явно са безработни драскачи които са против всичко и всички. Като се събират в тоз молитвен храм нещо незаконно ли правят??? Мисла че пияните зад волана са по опасни от тези хора дето се молят там а вече повечето зад волана и непочерпени са опасни
7
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е най-гнусната религия. Само за бомби и рязане на глави на неверници говорят. По пет пъти на ден си бият челото в земята! Това не е религия, а малоумщина.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9в Япония религията на убиствата,изнасилванията,педофилията и простотията им е забранена.В цивилизования няма място за диваци. Сащ и Русия единствете сили ,който могат да ги пратят на бунището на историята да ги пратят в пустинята
5
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кат гледам всяко нещо свързано с турците или с мюсюлманите се посреща с остри реакции и коментари. На това ли учи православието??? Къде е търпимостта и приемането на другите различните. Ако арменци си строят храмове проблеми нема. Има сумати християнски храмове които не са православни, но никой нищо не казва. След 89-та се навъдиха какви ли не, методисти евангелисти мормони и знайни и незнайни секти и групировки, но за тях въпрос не се повдига защо ли???
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1800 пъти по малка на площ от НОВАТА джамия В МОСКВА
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
исляма трябва да бъде забранен в Европа.
2
3
 
35
 
! Отговори
вън от България преди 8 години
Мюфтийството се финансира от Саудитска Арабия-един от създателите на главорезите от ИД.Следователно и то ги подкрепя.
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, да бе! И даже регистриран в МС? Кой го е регистрирал това? И защо е финансирано с пари от Саудитска арабия?

Спонсорирани публикации