Полицаите пак на протест - с листовки "Птиците отлитат"

Униформените предупредиха, че мислят за национално недоволство
17 мар 2016 22:39,
43
Полицаите пак на протест - с листовки "Птиците отлитат"
Снимка: архив Булфото

Полицейски протести имаше тази вечер в различни градове в страната.

Служители на МВР от Смолянска област протестираха пред сградата на полицейската дирекция. Те раздаваха листовки с нарисувани отлитащи птици от мрежата на МВР и надпис: "Това се случва в МВР след всяка "реформа", съобщи БНР.

Полицаи излязоха на протест и пред Народното събрание в столицата. Униформените застават твърдо против новия проект за Закон за МВР, който беше внесен в парламента. Според Синдикалната федерация на служителите в МВР проблемът не е единствено в посягането към социалния пакет на служителите.

Борис Прешелков от синдиката смята, че предлаганите от ръководството на МВР промени, като намаляване броя на заплатите при пенсиониране, няма да важат само за новопостъпилите служители.

Масово се твърди, че това, заради което протестираме, били някакви социални придобивки, но това не е истина, каза Прешелков, цитиран от ”Дарик”.

"Това са едни обезщетения, без които системата на МВР ще остане без качествени служители и това означава рухване на сигурността. Постепенно хората виждат, че това не е само за новопостъпили служители, тъй като това рано или късно ще бъде приложено към всички в МВР”, прогнозира той.

От думите на полицаите стана ясно, че ако управляващите не се вслушали в аргументите им, щяло да има национален протест между първо и второ четене на промените за реформа в МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
21
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До МВР и Полицията !!!На тази държава и трябват хора които да бият и изгонят *** от тази територия! Вие ли сте тези хора? Ако сте вие, направете го и хората ще ви подкрепят за заплатите и правата и ще има за всички след като милиардите левове давани за *** всяка година бъдат свободни за истинските хора! Ако не сте, заплатите и правата ви ще бъдат намалявани постоянно защото за *** ще трябва да се отделя още и още и от вас ще се взима още и още а хората ще бягат от БГ
14
21
 
10
 
! Отговори
121212 преди 8 години
Чета ви коментарите и си мисля. Защо ДА не ги подкрепим полицаите, ТРЯБВА и ние да искаме повече, а НЕ трябва и тях да ги дърпаме назад. Точно като казана с българите в ада защо нямало дяволи. ИСКАЙТЕ, НЕ ЗАВИЖДАЙТЕ. Трябва да си променим начина на мислене. Не трябва да дърпаме хората имащи повече, а да ИСКАМЕ да ги стигнем тях.
13
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз когато съм недоволен от условията на труд си сменявам работата. Ама тези знаят че там е на хляба мекото и не мърдат. Да отидат да поработят в някоя частна фирма да видят какво значи привилегии. Да не ми се сърдят куките, ама за работата която вършат са им много тези пари.
12
4
 
33
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
А ,дай боже ,нека да отлетят към селата ! Не онова недоразумение да ни казва ,че полицията не може да пази селата от престъпността и *** орди !Нека тези хубавци вместо по градинките ,да идат по селата и там да обяснят ,че видите ли им малко парите и придобивките, та затова не могат да ги пазят !
11
3
 
33
 
! Отговори
Американ преди 8 години
"Това са едни обезщетения, без които системата на МВР ще остане без качествени служители" - да ви пикам на качеството !!Българските полицаи имат хулигански, а някои и мутрански, вид, а може би и поведение.Работата им и тя подобна - обажда се майка ми в полицията, че някой разбива бетонови ограничителни колчета поставени от общината, а те не иска да дойдат, понеже щетата била за под 500 лева!!!? Но иначе обезщетения искат, интересно както им е сторено че да се обезщетяват?
10
4
 
42
 
! Отговори
Полета преди 8 години
Отлитайте! Ама ако може тихичко! Че ни писна от квиченето ви! Нямали били социални придобивки, а? А пенсия на 47 години ? Докато учителя, хирурга, шофьора, инженера трябва да работи 20 години след вас торби! Нямате безплатни дрехи ли? Нямате също и безплатни телефони, а ?! Да не би някой от вас да има платена винетка, гражданска отговорност или технически преглед. ОТЛИТАЙТЕ ! Няма да липсвате!
9
5
 
27
 
! Отговори
Пилето преди 8 години
ПОЛИЦИЯТА в България = Новите Еничари на нашето време мислят само за собственият си *** и на техните еничарски семейства , но не и за бъдещето на БЪЛГАРИЯ и българите !!!
8
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много искам да знам как протестистарт полицаите? те са държавни служители и нямат право на протести. Щом искат да протестират - да се откажат от ДМС-тата и 20 те заплати
7
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е да излезем на контрапротест и да изметем ушевите ***..иначе бойко ако клекне ще увеличи винетки ..гражданска .данъци да нале пари за заплати на ушевите
6
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз до сега, са напуснал милиционер не съм чул. А уникалната комбинация е рушветчия и педагожка. Дремят до гроб на държавна хранилка Напускайте бе, никой не ви държи на сила. Колкото по-малко останете толкова по-добре. Другите които трябва да намалеят са ***. За развъждане на тези два вида асоциални типове се харчат над шест милиарда лева годишно. За младопенсиониращите се корумпета два милиарда, а за интегриращите се плащачи четири милиарда лева годишно.
5
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Птиците отлитат на пролет, но се завръщат на есен. Когато видиш как живеят нормалните хора пак ще се сетиш за хранилката.
4
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това правителство направи най-лошото за България.
3
9
 
48
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Време е правителството да покаже твърдост. Уволнение на всички стачкуващи. Уволнение и то дисциплинарно! И назначаване на нови кадри! Време е да се измете мършата! Писна ло ми е да гледам катаджии на хранилка зад шубраците!
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата държава трябва да излезе на протест.
1
4
 
47
 
! Отговори
BG преди 8 години
А дано "отлетят" 60-70% от търтеите!Ама как да литне120 килограмов *** който знае само да се вре зад храстите.