Процент от глобите сменя рушвета в КАТ

Предлагат: Глобите да бъдат вързани с "Гражданска отговорност"
10 апр 2016 10:12, Елка Василева
137
Процент от глобите сменя рушвета в КАТ
Снимка: архив, Булфото

"Процент сменя рушвета в КАТ". "Връзват глобите с "Гражданска отговорност", пише "Стандарт".

"Глобяваш и печелиш. С такъв подход може да бъде сложен край на порочната практика пътните полицаи да си затварят очите срещу рушветите", коментира изданието.

Промените в Закона за движение по пътищата предвиждат катаджиите да получават процент от санкциите, които са наложили.

Според председателя на комисията по транспорт Настимир Ананиев по такъв начин ще се "пресече корупцията при осъществяването на контрола по пътищата“.

Друга новост цели да се увеличи събираемостта на глобите, ако и тя мине на второ четене в парламента. Идеята е наказанията да бъдат свързани със застраховката "Гражданска отговорност" и техническите прегледи.

Шофьорите, които не плащат глобите си, няма да могат да получат двата задължителни компонента, допълва "Стандарт", цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
aiknab преди 8 години
Marmalad ot offshorki s zemedelski gorski agrion v junski avion
94
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗНАЧИ ПОЛОЖЕНИЕТО Е ТАКОВА..ТОЗИ С ЕВРЕЙСКОТО ИМЕ Настимир Ананиев ЛИ Е..КАКЪВ Е ПРИЗНАВА ЧЕ КАТАЖИИТЕ ВЗЕМАТ РУШВЕТИ!ЩОМ ВЗЕМАТ РУШВЕТИ ЗАЩО НЕ СЕ БОРЯТ С ВЗЕМАЩИТЕ..ДА ГИ УВОЛНЯВАТ..СЪДЯТ..РЕЖАТ ДВЕТЕ РЪЦЕ ИЛИ КАКВОТО И ДА Е ТАМ А ПАК ПРЕХВЪРЛЯТ ПРОБЛЕМА ОТ БОЛНАТА НА ЗДРАВАТА ГЛАВА???ЗАЩО НАРОДА ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ВЕЧЕ ДВОЙНО НА ВЗЕМАЩИТЕ РУШВЕТИ??АА????ТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ ГИ ВЗЕМАТ ДАЖЕ И ДО ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ!ЦЕЛТА НА ЦЯЛАТА ГИМНАСТИКА Е ЕДНА- ДА СЕ ПЪЛНИ ИЗДЪНЕНИЯ БЮДЖЕТ НА ФАЛИРАЛАТА ДЪР
93
1
 
13
 
! Отговори
Ники преди 8 години
И тия *** с коремите и мустаците, замършили средно образование ще печелят повече от лекарите.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала 110 , дано има още останали такива като тебе !!!!!
91
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до нашите мъдри законотворци явно сте пропуснали да наложите раята с еко такса за издишаният въглероден двуокис и други вещества отделяни от нея.
90
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кат някаква частна фирма ли е.това е нещо от рода като не можем да решим проблема с изнудването да го узаконим.има хора незнайно какво работят дежурни по екраните от разни сдружения които осмислят съществуването си с безумни предложения през седмица.явно от векове нищо не се променя завардваш пътя и доиш.
89
1
 
10
 
! Отговори
redordead преди 8 години
ами то е крайно време ГО да се отдели от колата и да бъде вързана с шофьора.
88
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Другото безумно предложение - нарушенията на някакъв шофьор да се отразявали на ГТП и ГО на неясно каква кола или какви коли. Как не разбраха, че ГТП и ГО са за колата, а не за шофьора?!
87
0
 
10
 
! Отговори
Арести за бандитите преди 8 години
Терористите с униформи няма как да с е скрият .Всичко писано на хартия се пази милиони години..Пазят с е и имената подписите дати ..Умрели твърдят че с а увреждали околната среда заради нагли терористи от КАТ и МВР които са ги принуждавали със непосилни глоби да увреждат с включени фарове през деня и набор от тежко терористични холограмни оръжия налепени на предни стъкла..Вместо да спазват закона наглите престъпници от МВР тероризират всички вкл земята..Безкрупулно..
86
0
 
12
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Други неща трябва да се направят, а не предлаганите. Първото е да се закрие КАТ като особено вредни за безопасността на движението. Второто е да се намалят сегашните прекалено високи наказания,
85
0
 
32
 
! Отговори
КАТ до НС преди 8 години
Писна ни от малоумия и *** неадекватни промени за закона . Упражнявате се на наш гръб и хората ни плюят за щяло и нещяло ,а вие си седите на дебелите *** на топло в парламента .Всички негативи от вашите промени и така наречени реформи изгониха от редовете много дългогодишни професионалисти ,а дупките попълнихте с пълнеж от връзкари и неграмотници .От елитна структура превърнахте КАТ в сбирщина и издънките вече са налице .Лошото е ,че ние опираме пешкира заради вас.
84
0
 
4
 
! Отговори
Сноиудън преди 8 години
Спомням си една случка с мой колега, който е работи като снабдител по Тошово време. Един от шофьорите го помолил да внесе в КАТ възражение за наложен му глоба. Там записали името му. За изненада колегата ми, който нямал шофьорска книжка получил акт за 20 лв. Подал съдебен иск но съдийката не сметнала за доказателство факта, че не е имал никога книжки и потвърдила глобата. На излизане от съда той нарекъл състава Фашисти. Глобили го още 20 лв. за обида на съда.
83
0
 
27
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Ако се приеме това предложение, все едно се приема ценоразпис на рушветите.
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаше глоби в брой, налагани с квитанция. Бяха кочани от по сто броя листчета всяко с номонал от един лев. Глобите бяха до пет лева. Отчитаха се на касиерката. Фишовете бяха за съгласен гражданин за нарушението, до двадесет лева.
81
0
 
14
 
! Отговори
AMAN Ot Teroristi преди 8 години
Не е редно полицаите които пишат глоби са нагли престъпници увреждащи трайно общия ни дом .>Водят ги терористи ..Вместо да осигурят общата охрана и да спазват Основния закон те рекетират Водачите с цел изпълнение на НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ТЕжко Терористични проекто разпоредби прокарвани с измама ,корупция и video блокажи..Всички нагло престъпни разпоредби противоречат на ЗАКОНА ..Арести за престъпниците от МВР е нареждането..До 100 000 години з атвори след смърта ..
80
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КратунПо времето на Бай Тошо част от заплатите на КАТ-аджиите ги даваха в талони за глоба.Това е абсолютна измислица - никога не са давали такива талони, такова нещо няма. Вярно е, че тогава имаше рушвети както навсякъде - и сега дори и в Германия има корумпирани полицаи. Но големият бум на корупцията в България дойде заедно с евроатлантическата мизерия след "бай Тошо".
79
0
 
19
 
! Отговори
ор преди 8 години
Рушветите се дават и взимат защото глобите са нечовешко високи. Жив грабеж, който властта иска да стимулира, за да се облажи.
78
11
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
По времето на Бай Тошо част от заплатите на КАТ-аджиите ги даваха в талони за глоба. В реазултат КАТ-аджиите се заяждаха за какво ли не, само за да глобят и да си изхарчат талоните. И сега ще има много измислени глоби от типа: Аз и колегата видяхме, че ти мина на червено....
77
0
 
18
 
! Отговори
Голям Българин преди 8 години
Абе тез подиграват ли се с обикновенните БЪЛГАРИ.Все повече ме отвратяват,а гласувах за тях.Супер измамници се оказаха!
76
1
 
9
 
! Отговори
redordead преди 8 години
да имат високи заплати, както и камери - в колата + на дрехите. Не е нужно да са на процент. При опит за подкуп - подкупващият да се съди по бързата процедруа и директно в затвора или обществено полезен труд. А при полицай приел подкуп, уволнение завинаги от системата на МВР. Я пробвайте да подкупите ченге в Гърция, да видите какво ще ви се случи. Не е нужно да откриваме топлата вода, нещата са измислени, трябва само воля да се приложат!