130 учители по ислям с дипломи от Саудитска Арабия

Не ползвали помагала на мюфтийството, а свои на арабски
Обновена: 15 апр 2016 08:46 | 15 апр 2016 08:30,
26
130 учители по ислям с дипломи от Саудитска Арабия
Снимка: Reuters, архив

130 човека у нас са имали дипломи за преподаватели по ислям, издадени от учебни заведения в Йордания, Саудитска Арабия и други държави. Дипломите им не се признавали, но нито един не поискал да придобие правоспособност в България с мотива, че са взели най-доброто от исляма и тук нямало с какво да го допълнят, пише Монитор.

Въпреки това продължили да проповядват, като не ползвали помагалата на мюфтийството, а свои, на арабски. Това разкри бившият служител на Главно мюфтийство Николай Панков, който бе свидетел по делото за проповядване на радикален ислям в пазарджишкия Окръжен съд. 

Според Панков Ахмед Муса бил в Германия, а там се учел от Метин Каплан, по-късно осъден доживот за пропагандиране на халифат-държава с религиозно управление. При проверка в Пазарджик било установено, че  когато Ахмед Муса се върнал от Германия, той проповядвал в няколко незаконни месчита-молитвени домове, сектантска идеология, за което през 2003-та бил осъден условно.

Пазарджишкият съд отказа да измени мерките за неотклонение на 9-ма от подсъдимите с по-леки, тъй като според наблюдаващият прокурор по делото Недялка Попова имало вероятност да избягат в чужбина или да се укрият, защото имали финансови възможности.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
5
 
! Отговори
мерки преди 8 години
Отнемане на българското гражданство на 130те, изгонване от България завинаги.
12
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Държавата да вземе на-бързи мерки и всички тези имами с удостоверения издадени от Суадитска арабия да бъдат анулирани без право да ги ползват.Ние сме светска държава и вякакви удостоверения издадени от несветски режими трябва да бъдат забранени.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напред към средновековието!
10
2
 
11
 
! Отговори
Правда преди 8 години
Е как може да се позволява на средновековна държава (по манталитет) като ОАЕ да изнася религиозни учения, след като на нейна територия не може да се изповядва нищо друго освен техния фундаментален ислямизъм!ПРОСТО ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ВСИЧКИ РАЗЛИЧНИ ВЕРОУЧЕНИЯ КОЙТО СА БЕЗ ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ И НЕ ПОДЛЕЖАТ НА КОНТРОЛ!
9
2
 
12
 
! Отговори
teo преди 8 години
ТЕЗИ УЧИТЕЛИ ДА ОТИДАТ ДА ПРЕПОДАВАТ ИСЛЯМ В ТУРЦИЯ И САУДИТСКА АРАБИЯ! ТУК В БЪЛГАРИЯ СА ОПАСНИ, ЗАЩОТО ПОДГОТВЯТ ТЕРОРИСТИ И "СПЯЩИ ВЗРИВАТЕЛИ" ЗА ТЕРОРИСТИЧНИ АТАКИ !!!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха... джипситата минали инструктаж как да се самовзривяват и как се правят бомбички . Голямо учителство е паднало нямо що . Хайде сега в затвора всичките да понаучат как се въртят и гЮвреци.
7
3
 
4
 
! Отговори
leopold преди 8 години
ТИЯ ЩЕ НИ ПРЕВЗЕМАТ
6
2
 
23
 
! Отговори
Аха преди 8 години
Осъден условно? Ахм! Ами осъдете ги пак условно! За да могат да си вършат работата хората!Смешна държава!
5
1
 
14
 
! Отговори
gergana maneva преди 8 години
Обявяваш за нелигитимни и толкоз!Предтекст?-Това не е традиционният ислям в България!Ако самите български имама не се съпротиивляват на тез джихадисти,то и те са обречени!Дано им е ясно вече това!Така ,че ги съветвам да се държат за ръка поне с християните и с българският род,а не срещу!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече български граждани приемат исляма, но не и българи, а ромеи срещу заплащане. Ок в най-песимистичния сценарии ще се съберат ромите и турците ще се раздели държавата и какво територийте с мързеливи арабски емигранти роми и помаци ще просперират ли. Друг път арабите живеят зле защото са мързеливи, даже богатите арабски държави са ресурски икономики. Те нямат индустрия ИТ сектора им се подържа изкуствено като плащат с пари от петрол на западни специалисти да живеят и работят в Дубай.
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БългаринКое е добре ? Да лъжат хората с тази пародия на религия ? Евреите си имат Аврам и Моисей които са говорили с бог . Християните имат Христос, който е Божи син . А мюслитата имат Мохамед - е питам кой е Моамед ? Моа намазана с мед ? Смешници !
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А колко от тях имат дипломи от АМУ анадолски м... фски университет?
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В затвора! Също и останалите без диплома, които проповядват радикален ислям. Да не ги почваме със свински опашки...