Бонусът "Гласуване": 50 джипа, 1000 плазми, 100 бона...

Симеонов сметна: 1,1 млн., които за какви ли не глупости се дават
15 апр 2016 11:07,
135
Бонусът "Гласуване": 50 джипа, 1000 плазми, 100 бона...
Снимка: архив, БулФото

50 български джипа, 1000 плазмени телевизора, парична награда от 100 000 лева... Такива награди да получат българите, които гласуват, предлага един от идеолозите на изборната томбола лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Още по темата

Вчера депутатите от правната комисия приеха на второ четене неговото предложение за задължително гласуване, както и искането му за следизборна томбола с предметни и парични награди.  

С промените в Изборния кодекс избраниците записаха, че след гласуване избирателят ще получава билет, издаден от финансовото министерство, с който ще могат да участват в томболата. 

"Това е мое лично предложение - 40-50 джипа, български, едни 1000 плазми - 32 инча телевизори, някоя и друга финансова награда - едни сто хиляди лева. Едни такива награди, направих си труда да сметна, ще излязат 1,1 милион лева. Милион и сто хиляди за какви ли не глупости се дават, за тях държавата може да си осигури много добро участие в изборите", каза Симеонов. 

На критиците на изборната томбола патриотът отвърна с поговорка: "Не е важно дали котаракът е черен и бял, важно е да лови мишки".

Найден Зеленогорски от РБ обяви, че Блокът е против задължителното гласуване. Той беше категоричен, че купените гласове и корпоративният вот няма да бъдат победени от задължителното гласуване. 

Той обори и теориите, че задължително гласуване ще пребори влиянието на ДПС в политиката. Според Зеленогорски и в момента гласуват едва 60% от имащите право на глас представители на етническите групи. 

Валери Симеонов пък обясни, че макар и санкциите за негласувалите да са отпаднали, те пак ще търпят загуби.

Причината е, че те ще бъдат вадени от избирателните списъци, а за да влязат отново в тях, ще трябва да подават заявления, да губят време и средства с това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
3
 
! Отговори
Механджийски сапуни! преди 7 години
Не че се заяждам, ама да питам иронично... Испания още ли е без правителство? И върви ли и икономиката?
102
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То си е казано-който играе печели,който не играе не печели.Законно е така,че няма лошо.От изборите 2005 спечелих плазмен телевизор който още ми работи.
101
0
 
10
 
! Отговори
Случаен преди 7 години
Защо изобщо не спрат субсидиите си. Парите да ги дадат за увеличение на детските, минималната работна заплата и пенсиите. Тогава хората ще имат стимул и ще гласуват масово. Тази глупост която предлагат е една лъжа и измама. Значи всички ще гласуват , а само малцина ще се облагодетелстват с джипове и тем пододбни. Пак ще има шмекерии.
100
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блокаж на следващите избори и да ги видим тогава.
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е че реално гласуват 20-24% от имащите право на глас . Което само по себе си означава че изборите не са легитимни. Народа се е отрекъл от партиите защото тази система при нас не работи. Партиите са перачници на пари, разпределяне на влияние и власт. Аз НЯМА да гласувам! Няма с гласа си да узаконявам техните избори. Според конституцията ни всеки има право на свобода на мнение включително ако тази свобода включва въздържане от гласуване. Излиза че ми ограничават правата и свободите!
98
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 7 години
Какво друго да очакваме от псевдо патриотите освен поредната тъпотия?Народа няма желание да гласува, защото ни управлават 26 години престъпници. 90% от медиите постоянно, когато дойде време за избори ни представят, че тези са единствения изход за България.Реално същите са продали душите си на дявола и продължават да грабят с всичка сила.Всеки ден новините започват с царя слънце и завършват с него, а всички останали са лоши.Вижте за кои говорят лошо или нищо най-вероятно те са изхода за България
97
0
 
17
 
! Отговори
бинго зала преди 7 години
о изборите ще се превърнат в национална лотария!!! Ми то за повечето депутати /малцинства си е лотария така или иначе , само за забравили , "апартамент в софия" ха ха ха ха ха ха
96
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След изборите депутатите да бъдат разиграни на "руска рулетка" !
95
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Готови са на всичко, за да ни накарат да им узаконим престъпната дейност, наречена политика !
94
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не предложат следното:не гласуваш-отписват те от списъците за 3 следващи гласувания!Искаш пак да гласуваш-плащаш глоба и тогава гласуваш пак!!!
93
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз лично съм против държавата да организира хазарт за да си купи гласове нека тия 1,1 млн се дадат на бедните ии болните или на децата може да се купи оборудване за някоя болница или нещо нека КС се замисли по въпроса отделно имаме право да си решим да гласувами или не, което е европейско и демократично. Разбира се оная мишка президента освен да дрънка за евроценности, когато трябва да се защитават никакъв го няма, баси държавата.
92
0
 
19
 
! Отговори
Кивачевски преди 7 години
Този от Бургас,е изперкал напълно.Що за простотия е, нещо което никога не може да се случи?Това може да излезе от устата на един самозабравил се "патриот",който вижда,че остава без избиратели.Ако утре има извънредни парламентарни избори,НФСБ ще бъде далеч зад "борда"Ето това притеснява чичото от "СКАТ".
91
0
 
18
 
! Отговори
до 106 преди 7 години
Защо идиотизми много умно е измислено това ще бъде направено да се даде на наши хора те изборите фалшифицират та това няма да направят.Не вярвам това да го приемат но ако стане на 100% ще бъде раздадено на свой хора.
90
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хе хе, то изборите ще се превърнат в национална лотария!!!
89
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата ще даде 1 100 000 лева, а ПАРТИИТЕ, които ще влязат в парламента и др. не влезли ще поделят над 30 000 000 лева - от всеки гласувал по 12 лева. Пускаш гласа си и даваш 12 лева!
88
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сега винаги съм гласувал , но ако това го приемат-повече никога НЯМА да гласувам!
87
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви ли идиотизми не сътвориха тия за 1 година. Как ги измислят.
86
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А що не и кон с каруца за електората и велосипеди.
85
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи признават че харчат парите за глупости, е как да гласуваме за ***. Нямам намерение да гласувам още по-малко пък задължително стига сте ни толерирали като някаква рая матрял или нещо подобно че ще ви се завие свят най-накраю ***.Щом не можете да се справите с купения вот, което е престъпление оставките и да ви няма.
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще си го преместя фара от другата страна на борда задължителното гласуване и наградите. А измислените патриточета се надяват да влязат, не проумяват че това повече няма да се случи, колкото и да се навеждат на гербавите.