Шефът на Фонда за лечение на деца в чужбина е арестуван

ГДБОП провежда спецоперация в сградата на фонда
Обновена: 20 апр 2016 13:45 | 20 апр 2016 13:39, Екип на Dnes.bg
38
Шефът на Фонда за лечение на деца в чужбина е арестуван
Павел Александров. Снимка: архив, Булфото

Повече от 10 души са арестувани при операция на ГДБОП,  която се провежда в сградата на Фонда за лечение на деца в чужбина.

По непотвърдена информация има задържани хора от ръководството на Фонда.

Още по темата

Антимафиотите са извели и председателя на фонда Павел Александров, съобщи БНР.

Разследването се води от няколко месеца и засяга нарушения на дейността на Фонда.

Злоупотребите, които са открити във Фонда са десетки и тепърва предстои разследване по всички случаи. Става въпрос за злоупотреби, свързани с лечението на деца в чужбина, настаняването на семействата, транспортирането на семействата до страни зад граница, както и ред други нарушения.

Операцията на ГДБОП продължава.

През август 2014 г. служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков върна като директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров, който бе уволнен в началото на октомври 2013 г., след като управлява фонда в продължение на три години.

Тогава здравният министър Таня Андреева обясни, че той е освободен заради нарушения в работата - както административни, така и в сферата на трудовото законодателство.

Ненков обаче мотивира връщането му с това, че по времето на управлението на Александров "фондът е работил по релси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С деиствията си, този "човек" е подписал смъртната присъда, на може би стотици невинни малки душици! И смъртна присъда да му бъде наложена, би било малко! Ум не ми побира как може да има такива хора!Но все пак, ас враговете на народа - смърт!
28
0
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
Ударихме дъното.В този случай и смъртна присъда е малко
27
1
 
0
 
! Отговори
Попов преди 8 години
Залага се точно на напълно обяснимото и предвидимо възмущение на хората. Декларирам: когато през 2012 г. на сина ми бе направена костно-мозъчна трансплантация нито са ми искали подкуп, нито са били бавени документите. Хората от фонда си свършиха работата бързо и професионално. Не познавах Павел Александров, запознах се с него едва след като лечението в чужбина бе приключило, за да му благодаря. В момента очернят достоен човек в опит (вече успешен) да се докопат до разпределението на едни пари.
26
0
 
0
 
! Отговори
Попов преди 8 години
Към коментар 32 - Напълно съм съгласен. Ситуацията е точно обратната на това, което се тиражира в медиите. Подхвърлят се "кьорфишеци", които би трябвало да са следствена тайна. Ако се не лъжа презумпцията е "невинен до доказване на противното", а не обратното. Съзнателно се създават и дирижират обществени настроения, за да се прикрият други неща. Оклеветяват един човек, който се опитваше да си върши работата въпреки МЗ.
25
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Това е кьорфишек ! Показна акция за отчитане на дейност, отклоняване на вниманието от истинската корупция и оклеветяване на човек, който не си е затворил очите, когато някой в МЗ не си е свърши работата.17.11.15 "Здравното министерство е забавило плащането на 1,7 млн. лева към Фонда за лечение на деца" По този начин е блокирано лечението на децата и Павел Александров се е обърнал към медиите.Фондът има граждански надзор, отчита се на МЗ и постоянно е проверяван.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vs korumpirani bg leksriv satvora moschenizi sa tova ne lekari slagat stend s nama nujda samo sa pari. Dalaverite s lekarite v bg e goljama mrasotia
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко струва оклеветяването на един достоен човек ?Малко от пишещите тук знаят или имат и най-бегла представа за какво става въпрос.Родител съм на дете, на което фондът помогна преди 4 години.И смея да твърдя, че благодарение на професионализма на Павел Александров и неговия екип Фондът наистина работеше и резултатите бяха видими. Заради корпоративни интереси към средствата управлявани от фонда "активното мероприятие" е на лице. Пожелавам на апартчиците и лелките в МЗ да ги постигне същото.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ako всички бяхме като него, BG. одавна да се е оправила.
21
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-12,допълнение,и арменец земеделец няма.
20
1
 
11
 
! Отговори
Ганьо преди 8 години
Какъв изкривен морал и ценностна система трябва да имаш за да си позволиш да въртиш далавери на гърба на болните дечица?? Отговора не е труден.....просто български морал т.е. крадлив, алчен, арогантен какъвто е на 90 % от българите!
19
2
 
12
 
! Отговори
нико преди 8 години
Браво , но и този , които го е върнал да понесе отговорност , Москов маи върши работа !
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...какъв ли *** трябва да си за да го направиш.....
17
2
 
10
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Къде и кога ще го обесят?
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поредното вдигане на пушилка че кои до сега от вишестоящите чиновници а там наи много се краде е вкаран в затвора еи тъи наречени политици народа е омерзен от вас до 10 години един читав българин няма да остане в тази страна народа буквално умира от бедност и болести авие си крадете ликрадете за 10 поколения напред нямате спирачки но да знаете като облечете дървеният балтон тои няма джобове няма къде дасложите кървавите си пари
15
2
 
30
 
! Отговори
тя преди 8 години
Престъплението е още по- тешко , като се знае за какво са тези пари! Незабавно в ЗАТВОРА!
14
2
 
1
 
! Отговори
Ivan преди 8 години
До ФАКТИProst Narod Slaba darjava nikade ne sam chul da izgonqt s kamani pravitelstvoto i sled nqkolko meseca pak da e tqhno pravitelstvovo vi sami si pravite tova nikoi ne vi e vinoven sega da mrankate
13
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
смърт,само това заслужава този ***
12
1
 
1
 
! Отговори
bobo преди 8 години
dnes.bg/obshtestvo/2016/04/14/pri-sybrani-pari-lechenie-na-4-mesechno-bebe-se-bavi.299357
11
1
 
25
 
! Отговори
ФХ преди 8 години
И оттам ли крадете бе, ***!
10
0
 
56
 
! Отговори
тя преди 8 години
Крадът от парите на болните деца ! "Бял ден "да не видят!