Христос Воскресе!

Православните християни посрещат Възкресение Христово
1 май 2016 00:01, Екип на Dnes.bg
125
Христос Воскресе!
Снимка: Архив Булфото

Православните християни по света посрещат най-светлия празник - Възкресение Христово.

На този ден се чества възкръсването на Исус Христос на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан.

В нощта на Великден миряните отиват на църква и палят свещи, които носят вкъщи за здраве и благодат.

На празника деца и възрастни се чукат с червени яйца. Вярва се, че този, чието яйце се окаже борец, ще бъде най-здрав през годината.
 
Червените яйца са символ на Христовата мъченическа кръв, а козунакът е символ на агнеца Божий - Христос.

Екипът на Dnes.bg ви пожелава Великденските празници да ви донесат здраве, радост и щастливи моменти с любимите хора!

Христос Воскресе!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Възкресение Христово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
3
 
! Отговори
вярващ в Тангра преди 7 години
До Turkish PowerВ български сайт се пише на български и Тангра уважава българския език. А не уважава "Турската Мощ" както си се кръстил. И няма нищо общо с тюркския бог Tengri, въпреки че Запада превежда така името на нашият бог. Но името на Тангра не може да бъде подменяно, сменяно, разделяно, спрягано или превеждано. Това е истинското му име. И Тангра няма общо с египетски или тюркски религии. Това са религии създадени да унищожат вярата в Тангра. Както и Християнството и Юдаизма и Исляма.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А няма новинана, че денят е годишнина от Априлското Въстание. Честит празник, но и Априлското Въстание трябва да се почете. Дано днес.бг го публикуват по-късно. Еййй народа това е въстание освободило ви от турско иго трябва да се почита така както се почита Великден.
56
4
 
5
 
! Отговори
Turkish Power преди 7 години
..ISUS...falshiv idol...svinya evreyska! Da jivee TANGRA...Boga na Bulgarite!
55
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой Христос Воскресе на Византия ли , ние сме Визиянтизирано племе по време на Византия , който искал да контактува и говори с другите трябвало е да говори славянски , тоест нямало е други езици по избор
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъгани сме много време първо, че сме славяни, сега че сме иранци. Това влияе лошо на обществото ние нямаме гражданско общество. Ние не знаем кои сме. А сме наследници на най-могъщите тюрки тези на Атила. Когато го разберем, ще имаме самочувствие. Ние сме били световна империя от Франция до Монголия, огромна световна държава
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на Екатерина Велика там се появяват идеите на панславизма. Русия се опитва на базата на език, а не на база етнос, да обедини славяните. Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България. Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград. Започва масова пропаганда, че българите са славяни и че страдат много.
52
0
 
1
 
! Отговори
Бакъря преди 7 години
Невероятно,но фак ! Сивушка се е покрила някъде и все още не се е изкашляла по въпроса,а Плюнката ,както винаги се наака.
51
4
 
3
 
! Отговори
Стоян Динков преди 7 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език. И така всички започват да говорят на славянски. По това време хората не са могли да пишат. Ние говорим за азбука, но тогава сигурно 1000 души са могли да пишат.
50
0
 
0
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Пробвай. Единият ми брат е във Алжир. Другия във френски кайен. Сестра ще те направим ако всеки прежали пари да напием някого и да гледаме сеир.
49
0
 
4
 
! Отговори
доган преди 7 години
Гледам пак я обърнахте на политика.първо трябва да се отървем от всичките 240 апостоли и управляващите божества а па после ще видим кой прав кой крив
48
3
 
14
 
! Отговори
доган преди 7 години
ХРОСТОС ВОСКРЕСЕ.честит празник на всички християни.
47
0
 
0
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Амсалак. Надявам се че можеш да четеш донякъде и на кирилица. Какво означава ешолешек бе .Ходих до тоалетната и все като ме напъне се сещах за устата на мамчето ти и си виках я си го спести .
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо повече....в кулите близнаци е нямало тогава нито един евреин, а са работили около 80 души еврео по принцип тогава в тия кули! Сещайте се!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 74Аз не говоря за предсказването- а за механизма по който е осъществен плана за срутването на кулите. В зайтгейст го има нагледно и подробно.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Какво да гледаме, бе брато? Нима не е ясно кой събори кулите близнаци?"За кулите близнаци не ти препоръчвам zeitgeist, а ти препоръчвам първи епизод на The Lone Gunmen на Крис Картър, създателя на Досиетата Х. Предсказва 9/11 има, няма половин година преди да се случи събитието.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 70 Какво да гледаме, бе брато? Нима не е ясно кой събори кулите близнаци? Нима не е ясно, кой ни управлява и нас и САЩ- шепа евреи. И какво повече ще ми каже тоя филм? Вече и малките деца знаят това. Що да си губим времето с някакъв филм, който прави"разкрития" които ние тук по цял ден казваме?
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Препоръчвам ви да изгледате целия филм Zeitgeist (2007) на youtube. Най-добрия филм за великденските празници.
41
0
 
0
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Идвай веднага. Ще те посрещнем агитката на Санкт Паули. Кога ше дойдеш, че да се съберем?
40
6
 
2
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Поповете има да пърд-т доволно.
39
1
 
4
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Когато Траките сме били по тия земи, ти още си обърквал задниците на камилата, мама, и женски чакал.