Помпаме мускули с най-мащабния парад от петилетка

Армията ни показва бойната си техника, освещава знамената си
255
Помпаме мускули с най-мащабния парад от петилетка
Снимка: Булфото

Навръх професионалния си празник Българската армия ще проведе най-мащабния си парад от 2009 година насам. В Деня на храбростта на площад "Княз Александър I" в София ще дефилират всички видове въоръжени сили.

Началото на събитието ще стартира в 10:00 часа по въздух и земя.

Очаква се най-атрактивна да бъде авиацията. Началото ще постави хеликоптер Ми-17 с националния трибагреник, след което в небето ще прелетят два транспортни самолета. Три самолета във формация "клин" ще преминат на височина от 250 метра и скорост от 360 км/ч, а след тях ще бъдат изтребителите МиГ-29 и два самолета Су-25.

1300 военни, 35 бойни машини и 12 самолета и вертолета ще отбележат Деня на храбростта и Българската армия в столицата. По традиция честванията ще започнат в 9:00 часа пред Паметника на Незнайния войн с водосвет на бойните знамена.

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит лично ще отслужи празничния водосвет и ще благослови българските държавници и военни по случай празника.
 
През жълтите павета ще преминат знаменен взвод и представителна част на Националната гвардия, блокове от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили и др.

Сред бойната техника, която ще видим са танкове, гаубици, бойна машина на пехотата, МТЛБ, БТР, зенитно-ракетни комплекси, ще преминат бронирани леки автомобили за повишена проходимост "Мерцедес" G 270, бронирани "Хамър"-и, бронирани автомобили "Пустинна котка" и др.

Командващ на парада е командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

В 12"00 часа пред сградата на Администрацията на президента ще бъде извършена тържествена смяна на караула.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
5
 
! Отговори
До 166 преди 7 години
В българския език има граматически правила ! Изречението започва с главна буква в края му има точка използват се запитай ! Моля ви научете елементарни неща после давайте становище !
141
4
 
4
 
! Отговори
26г преди 7 години
163 Пък вие какво знаете за Гърция? Та вие идвате от Египет, копирали тракийската култура и дори откраднали някой от тракийските богове. :D Забавни сте, траките са преди вас на Балканският полуостров, вие след това, после те ви откраднали културата. :D А като погледнем Библия Бесика, разбираме от къде е дошла нашата орда. :D Припомни ми, Византия от османци ли е създадена, та всички преклонихте главица? И до ден днешен там има турци, къде са великите гърци?
140
7
 
6
 
! Отговори
tim преди 7 години
честит празник на Българските военни всички те трябва да се чустват горди защото служат във единствената армия във европа и нато където няма пленено боино знаме във битка а винаги държавата и армията си е патила от политиците и само да кажа да стари са самолетите но миг си е миг с много по добри качества отколкото американските и натовските *** и ц300 и топ м нямат аналог може да са произведени преди много години пак нямат противодеиствие от америка и нато
139
3
 
17
 
! Отговори
681 преди 7 години
мащабен парад на СЪВЕТСКАта техника с която съпругът на нашата главнокомандваща на БА иска да стресне самият Путин! А границата ни се охранява от доброволци, "въоръжени" със свински опашки...
138
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно,момчета!Тръмп и Путин вече са се договорили:през гугъла:""Михаил ХАЗИН. Восточная ЕВРОПА войдет в СОСТАВ РФ!"
137
9
 
6
 
! Отговори
HELLAS ARMED FORCES преди 7 години
ДНЕС ПОЧИТАТЕ ГРЪЦКИ ВОЙН И СВЕТИЯ..РОДЕН В ГРЪЦКИ ГРАД ПРЕЗ 280 ГОДИНА..АХИОС ГЕОРГИОС Е БИЛ ГЕНЕРАЛ НА ВИЗАНТИИСКАТА АРМИЯ.АЗ НЕ ЗНАМ В ГЪРЦИЯ ДА ПОЧИТАМЕ И ДА НОСИМ ИМЕНАТА НА ПРАБЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ И ВОИНИК..-- СВЕТИ КРУМ, ИЛИ СВЕТИ ОМУРТАК ??ЗАЩО НОСИТЕ ТОЛКООВА МНОГО..АМА МНОГО --- ГРЪЦКИ ИМЕНА ??АЗ НЕ ЗНАМ ГРЪК ДА НОСИ БЪЛГАРСКО ИМЕ !АРМИЯ Е ГРЪЦКА ДУМА...ПАГОН-НИС СЪЩО. ХИЛЯДИ ДУМИ ОТ АРМИЯТА СА ГРЪЦКИ.ВАШТА Е ОРДА, ИЛИ ВОЙСКА ?? ПАК ГОВОРИТЕ МИЛИОНИ ГРЪЦКИ ДУМИ.
136
5
 
3
 
! Отговори
до 157 преди 7 години
"Аз не гледах парада, видях само полета на тримата пилота. Поздравления!"Той парада още не се е състоял. Довечера е. Това са само репетиции.
135
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 7 години
"Помпаме мускули с най-мащабния парад от петилетка...Навръх професионалния си празник Българската армия ще проведе най-мащабния си парад от 2009 година насам..."2016-та година сме. Новина за автора на статията. 2016-2009=7. Седем години, а не петилетка. И не знам защо го наричате помапане на мускули.
134
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парадът беше точно такъв, какъвто трябваше да бъде.Щото съветската армия прави грандиозни паради и от парад на парад, Бам! СССР се разпадна.Сега остатъчна Русия прави грандиозни паради и... Сещате ли се?
133
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От това което видях на "парада" става ясно, че "Ислямска държава" имат по-добро (или поне на същото ниво) като въоръжението на нашите "военни" (без самолетите-гробници). Не виждам какви мускули се помпат от синчета и щерки на разни смотли, връзкари и продажници (има и свестни, но стават все по-малко).
132
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""СТАНЕТЕ ГЪРЦИ И ГРЪЦКАТА АРМИЯ ЩЕ ВИ ПАЗИ..ЩЕ ВИ ПАЗИМ ОТ ТУРЦИТЕ."".................Станете българи ... българските банки ще ви пазят от гръцките политици !
131
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не гледах парада, видях само полета на тримата пилота. Поздравления!
130
8
 
5
 
! Отговори
HELLAS ARMED FORCES преди 7 години
СТАНЕТЕ ГЪРЦИ И ГРЪЦКАТА АРМИЯ ЩЕ ВИ ПАЗИ..ЩЕ ВИ ПАЗИМ ОТ ТУРЦИТЕ.
129
2
 
23
 
! Отговори
ярк преди 7 години
Едно време имаше армия, но днешното е някакъв срам. Набива се на очи колко много от войниците не могат да маршируват, дори и някои от офицерите. Все едно гледах парад на биреното шкембе, грозно набиващо се дебели войници шкембелии в редиците. Прелетяха 5 хеликоптера, 6 бойни самолета, минаха 10 бойни джипа, 8 танка, 3 БТР, 2 Зенитни установки. Ако с този военен ред и дисциплина и с такава остаряла военна техника ще всяващ респект у врага, мисията е невъзможно.
128
0
 
17
 
! Отговори
Афганец преди 7 години
А,на границата няма никой те били на площада
127
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
136 докато имаше руско лоби(89-та) имахме най-модерното въоръжение и не само самолети, а другите си ги плащахме с домати и чушки. 2те малки дизелови подводници да не би да бяха лоши? 2 учебни тренировки на НАТО срещу тях, 20014-2015 и 2то пъти нашите малки стари продупчени съветски подводници биха на ученията като кучета натовците, че заради релефа на Черно Море, не могат да бъдат засечени. Следователно НАТО ни ги извади от употреба като прекалено стари и ги пратиха за скрап.
126
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Армията, която воюва в Добруджа не е днешната българска армия, нали си давате сметка?
125
2
 
25
 
! Отговори
ХРИСТО АНГЕЛОВ преди 7 години
Извинете господа управници,офицер от резерва съм от 25 години .Това с което се опитвате да показвате респект е техника когато бях капитан. Т.Е. ТЕЖКОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ Е ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ .Нито главно командващия , нито армията показват нещо за което да ги уважаваш.Това , че не са професионалисти ми беше ясно, но мислех че поне стават за паради-уви .
124
0
 
21
 
! Отговори
Биляна преди 7 години
Днес БНТ ни показа нещо, което трябваше да е парад.Подиграха ли се журналистите, някой нареди ли им непрекъснато да наблягат на самолетите и въртолетите, защо постъпи БНТ по този непрофесионален начин - не зная, но видно беше, че имаше опит да се убеждават хората, че нашата авиация е нещо несравнимо, че служещите там са най, най, и че всъщност всичко беше, за да се потули скандала със самолетите.ТОЛКОВА РАЗХОДИ ЗА НИЩО - ЖАЛКО.
123
1
 
9
 
! Отговори
;) преди 7 години
Бай *** пътувал с една японка във влака. След дълго мълчание, тя решила да се запознаят:- Може ли да се запознаем? Аз съм *** Катояма!*** решил, че онази се базика и изцепил:- Приятно ми е, *** Катогреда!