Тръгваш, спираш... километрична тапа по пътя за Гърция

Дъжд и нерви за хилядите, тръгнали за дългия уикенд към южната съседка
Обновена: 21 май 2016 12:55 | 21 май 2016 12:50,
79

Снимка: Dnes.bg

Километрично задръстване се изви на 2-3 км преди границата с Гърция в първия почивен ден от дългия уикенд.

Тапата започва още от края на магистралата. Колоната почти не мърда, а пътниците се чудят каква е причината за задръстването. Автомобилите чакат по 10-15 минути, за да минат буквално няколко метра, разказаха пътници пред Dnes.bg.

Още по темата
Никой от тях няма представа каква е причината за голямото задръстване. Затова хората излизат от колите си и вървят по платното, за да видят дължината на голямата опашка.

Лошото време и силният дъжд допълнително усложнява пътната обстановка и изнервя шофьорите.

Хиляди българи са тръгнали на път за Гърция за дългия уикенд от четири дни. Най-много по традиция те са към Гърция, очакванията са броят им да надхвърли 40 000.

Силният трафик към южната ни съседка вероятно е причината за голямото задръстване. От граничния пункт при Кулата съобщиха, че всички гишета работят, а документите на колите се обработват бързо, информира bTV.

Междувременно стана ясно, че Гърция ще бъде блокирана от нова тридневна обща стачка, която може да затрудни трафика през граничните пунктове.

Метрото в Атина няма да работи този уикенд, а автобусите, тролейбусите и електрическата железница ще спрат работа утре.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още няколко милиона са на екскурзия в България.
9
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе как може само 500000 от 7 млн. българи да отиват в чужбина? Мизерия.
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герб докараха хората до просешка тояга. Нямат пари да отидат в Слънчев Бряг и се принуждават да ходят на почивка в евтините гръцки острови, в такива неизвестни курорти като Санторини.
7
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много от тези които всеки празник пътуват в гърция имат роднини там а някои си имат къщи и апартаменти като например нашия прецедент плевнята.. Но тази малка част която пътуват не е представителна извадка от болшинството на бг народа. Неможе да се съди от това че някакви си 40 000 души са паралий и не ги плаши нито път нито време. Болшинството от народа а това са милиони нямат пари да си купят хляб камо ли да си позволят да пътуват извън страната. Така че някои тавариши си правят грешни изводи!
6
9
 
21
 
! Отговори
ined преди 8 години
Нека чакат овцете, пада им се.
5
2
 
23
 
! Отговори
ss преди 8 години
"Никой от тях няма представа каква е причината за голямото задръстване" ами 40 хиляди човека на едно място по едно и също време кво може да стане? 40 000 човека мин 10 000 автомобила обработка 2-3мин на кола и 10 гишета да работят пак са 3-4 часа чакане и то ако няма ама никой от типа " ама аз немога ли ей тай само до фреешопа, или знам че нямам документи ама ней проблем, или таз кола ней крадена само дето бати ми я даде да я изкарам от БГ за хилядо лева и т.н.
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Софииски неволи...Тегаво им е на хората.
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги съжаляваме ли?
2
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите пишман туристи така и не разбраха , че Гърция вече не е нормална държава . Там всеки ден нещо си искат въпреки , че нищо не получават . Явно номерата им се свършиха и никой няма да им опрости дълговете . Имам чувството , че нарочно правят стачките точно в нашите почивни дни , ама нищо така ще се научим , че нямаме работа в Гърция .
1
15
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Така е. За православна Гърция - тапа, дъжд, лошо време ..Ако беше за Турция щеше да е слънце, спокоен трафик и мед и масло ...Е, може някоя бомба да избухне около вас, но това са бели кахъри .. :)Колкото и да се опитвате да откажете българите от почивка в Гърция за сметка на Турция, просто няма да ви се получи, господа !