След Слави в Лондон: Мила Родино, ти си земен рай!

Стотици българи огласиха метрото с родния химн
Обновена: 24 май 2016 10:30 | 24 май 2016 10:27,
547
След Слави в Лондон: Мила Родино, ти си земен рай!
Снимка: Facebook

След концерта на Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" в Лондон, който събра впечатляващите 12 500 българи, метрото в британската столица се превърна в сцена на родния патриотизъм.

В мрежата бе разпространено видео от подземната железница, в която стотици наши сънародници пеят националния химн, прибирайки се към домовете си.

Кадрите породиха противоречиви мнения, като едни нарекоха българите в чужбина "чуждопоклонници", а други се умилиха от национализма им.

"Знам, че концертите на "Ку-ку бенд" зареждат с много емоция и патриотизъм, но искам да се обърна към тези българи в Лондон, които така емоционално пеят химна... не е достатъчно да пееш химна и да се просълзяваш, когато чуеш българска народна песен. Вместо да пеете и да плачете на концерти, елате си тук и работете за държавата си, плащайте данъците си тук, отглеждайте децата си тук, харчете парите си тук. Това е патриотизъм, а не порив на такъв след концерт на Слави. Извинявам се, нищо лично!", написа под видеото Румяна Гетова.

"Браво ЛОНДОН!! Да, мила ни е Родината! А тоя дето се пени, че не сте българи, хич не му обръщайте внимание. Проблемът си е негов... ма и кой ли го пита?", опонира Цветомир Рангелов.

"Мила родино, ама си седите там смешници, чуждопоклонници!", написа и Любомир Нинков.

Васи Стефанова пък му отвърна: "Даже не намирам думи. Пиша и трия изречения вече няколко минути. И какво като сме тук? На нас не ни е мила родината ли? Ние нямаме право да милеем за нея ли? Това, че сме избрали този път, е наш личен избор. Къде живееш и дали си обичаш българското нямат връзка за мен. Аз бях на концерта и емоцията беше уникална - толкова много българи на едно място! Ако не бяхме пели химна, пак щяхме да сме черни - ни така, ни иначе. Струва ми се адски неуместно на такова събитие да те обвиняват за анти-патриот!" 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


547
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
15
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Я си представете същата картинка с група сирийци примерно в нашето метро...Какво ще стане??? Ще опищите света. Бай *** е все още толкова актуален, даже повече отвсякога
14
16
 
23
 
! Отговори
Мила родна картинка преди 7 години
Концертът свърши, хващайте парцалите и метлите и по-живо!
13
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пpовинциализъм и комплекцарщина. Какво да кажем за матpеял чиито патриотарски дух се събужда от шоуто на Слави... Всъщност разбираемо е - повечето българи в чужнина са смачкани, унизени и презирани черноработници а Слави им подмася патриотизъм с привкус на чалга и тогава низките инстинкти смесени с мъката по родните места и близките започват да избиват в пошъл коктейл от простащина.
12
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за чалга се събират по 10 000, а да гласуват се сещат по 100 човека.после питат защо ги управлявали комунисти милиционери
11
1
 
24
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 7 години
До Анонимендо 13 : За моята пенсия съм работил 42 години момко...Друг въпрос е ,че ЕДИН открадна Пенсионният фонд...
10
17
 
32
 
! Отговори
Бацковеца преди 7 години
Ще живея в Лондон, ще ходя да слушам Бац Славчо интелектуалеца и след това ще пея Мила родино в метрото...Защо тия берачи на ягоди не се приберат в България и да си слушат Славчо, Генка, Пенка и Иванка по цял ден...Да ги е.. в селската работа. Такива не трябва да ги пускат да преминават границата. На равно с нормалните хора ще излизат и ***...Да те е срам като чуеш в чужбина българска реч...и видиш че кака ти Вуна от Долно нанагорнище е излезнала у Европата...Ба.и майката...
9
15
 
39
 
! Отговори
Бг из Лондон преди 7 години
И какво да работим ,когато си дойдем ??? Слуги на милионерите от ГЕРБ и БСП !!!
8
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то много е лесно така,те в лондон,а ние да плащаме пенсиите на родителите им плюс здравните и медицинскоте грижи за тези възрастни хора. преди няколко години ги накараха да внасят по 18 лева здравни,те съдиха България,пък пеели песни.пълен фалш
7
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мила Родино само на Концерта на Слави а иначе си я плюем всеки божи ден в Лондон
6
34
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като си дойдем,кой ще ви плаща заплатите!? Българите,работещи в чужбина са най големият инвеститор в българската икономика. И за да успееш навън се изискват качества и кураж. Така че по спокойно с квалификациите и очернянето.
5
17
 
44
 
! Отговори
Пътуващ из чужбина преди 7 години
"...не е достатъчно да пееш химна и да се просълзяваш, когато чуеш българска народна песен. Вместо да пеете и да плачете на концерти, елате си тук и работете за държавата си, плащайте данъците си тук, отглеждайте децата си тук, харчете парите си тук. Това е патриотизъм..."Така и не разбраха българите, че тези които заминават за чужбина бягат от тези които остават в България... не толкова от мизерията и безработицата, и мръсотията...
4
10
 
20
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Сигурно не се диша вътре. Ужас.
3
16
 
51
 
! Отговори
лицемерие селско преди 7 години
Като е земен рай, какво правите по Лондон ?
2
8
 
43
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Скъпи сънародници от Лондон ,елате си работете за благото на Голям и Малък Боко...
1
13
 
31
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Р.Е.З.И.Л