10-те бона заплата на Пенка - от извънреден труд

Гушнала 7 000 лв. отгоре за 8 уикенда неуморна работа
104
10-те бона заплата на Пенка - от извънреден труд
Факсимиле: "Труд"

Заплатата на шефката на Инспектората в МЗ Пенка Белева-Тасева от близо 10 бона за един месец предизвика доста обществени дискусии. Тя е взела 7 бона за извънреден труд в 8 уикенда – през февруари и март, стана ясно от изказване на проф. Пламен Кенаров, главен секретар на министерството.

За всеки почивен ден са й начислявани 70% от надницата й за деня плюс съответен коефициент за длъжността и отслуженото време.

Още по темата

За 3 март, когато тя също била работила, ставката й е 100%, тъй като е почивен ден и национален празник, както регламентират Кодексът на труда и Законът за държавните служители.

Иначе Белева-Тасева се подписва под фиш за 3700 лв. месечно, но със стара дата получила през април 9795,85 лв.

Независимо че е оставала в МЗ в извънработно време в делнични дни, за този труд тя не е получила нито лев, тъй като за извънреден труд се плаща само в почивни и празнични дни, а в работните се компенсира с един ден почивка, обясни още проф. Кенаров.

По думите му, заедно с нея от инспектората са работили още трима служители, като са проверявали всички обявени обществени поръчки за две години назад, за да представят доклад, поръчан от кабинета. Тези трима служители обаче не са взели колкото Пенка Белева-Тасева.

Главният секретар заяви, че публикуваният преди дни фиш със заплатата й не отговаря на вида на фишовете в МЗ. Според него той е манипулиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми като е толкова неумна, вземете някой умен, който за по-малко време ще върши същата работа. През работното време сигурно е редила пасианси в чакане на извън работно време! Стига глупости има си закони, като не може да върши нещо в срок да си ходи!
17
25
 
13
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Браво! Мачкай Пенке комунистите!Още един мандат за ГЕРБ!
16
2
 
66
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 7 години
А АЗ РАБОТЯ ПО 10-12 ЧАСА НА ДЕН ВКЛЮЧИТЕЛНО И СЪБОТА ЗА ОКОЛО 800 ЛВ. НА МЕСЕЦ.*** И ДЪРЖАВАТА...
15
0
 
76
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
ЕТО, ТАКА ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ "ЗАКОННО" СЕ КРАДЕ ...
14
0
 
55
 
! Отговори
ОВЦЕ преди 7 години
ДРУГИЯТ ПЪТ ПАК ЗА ГЕП ГЛАСУВАЙТЕ !!
13
0
 
95
 
! Отговори
учител преди 7 години
Имам 30 г. трудов стаж.Тя е получила повече от моята ГОДИШНА заплата.ТОЕСТ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ Е ИЗРАБОТИЛА МОЯТА РАБОТА ЗА ЕДНА ГОДИНА.БРАВО!Срам ме е , че останах в тази държава.
12
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала ве?! :-) :-)как стават тез работи?! :-) :-)Я да ходи да поработи при честните бизнесменчета...Те и извънреден труд ше и платят и бонуси ше и начислят...:-) :-)
11
2
 
68
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Какви са тези основни заплати от близо 4000 лв. и то от държавна структура на средно управленско ниво? Ето поради тази причина народа е беден. Управляващите го грабят. В частния сектор може да си раздават каквито суми си искат, но в държавния трябва да се съобразяват с нивото на общите доходи. Пък за своеволията с извънредния труд - мирише на присвояване!
10
0
 
51
 
! Отговори
На село преди 7 години
Тази като е толкова работна що не дойде на село да копа - с извънредния труд, събота и неделя, няма да остане нива не обработена.
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато министъра на здравеопазването смята, че труда на чиновниците, независимо дали е извънреден или не, е по важен и по-скъпо платен от труда на лекарите, в здравеопазването нищо няма да се промени.
8
0
 
51
 
! Отговори
Пенке ле преди 7 години
E за това здравеопазването в България е като в Африка. Пенка се е изгърбила да работи.
7
0
 
39
 
! Отговори
Пипа преди 7 години
Фишът - манипулиран???? Може, ако цифрите са били двойни да са ги намалили наполовина.
6
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти бе, господин "професоре" Пламен Кенаров, ти под каква заплата се подписваш, щом така ревностно я защитаваш ? А и свети ли и на тая та знаеш колко и къде е работила ? Ако ми дадат гаратирано 10 бона заплата и на мен, и аз ще работя цял месец без почивка особено пък като шеф на инспекторат ! Даже мога и цяла година да работя като такъв без почивка !
5
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз така като го чета - очевадно е че Пенката като баш шефка всеки месец си е надписвала извънреден труд, ама сега когато се рззсмърдя работата уж за доклада била работила. Всъщност доклада са го направили въпросните трима служители. като затова не са взели и стотинка допълнително.
4
0
 
52
 
! Отговори
Медицински брат преди 7 години
Пенкеле .... Пенке.... Капацитет е Пенка. За 10 бона заплата ще да е ценен кадър на таз държавна службица.
3
0
 
49
 
! Отговори
Гошо и Пешо преди 7 години
Срам !!! Пропаднала държава!!! На хората се обяснява, че няма пари, но за определени има баснословни заплати. Самата заплата е много, 3700 взима един много добър ИТ специалист.
2
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хааааа, ха, ха, ха, ха, нали знаете приказката дето гарван гарвану око не вади ? Ха, ха, ха, ....
1
0
 
66
 
! Отговори
ined преди 7 години
В МЗ неуморно се трудят за източването на здравната каса, така че на Пенка трябва да и се плати допълнително, че е източвала касата и в извънработно време.