Съдът: Ученичка, забрадена в клас! Абсурд!

Драмата с Емине се разиграва в благоевградското село Вълкосел
11 юни 2016 09:00, Петя Славова
114
Съдът: Ученичка, забрадена в клас! Абсурд!
Снимка: архив, Булфото

Административният съд в Благоевград отхвърли жалбата на ученичката Емине Шаматарева срещу заповедта за преместването й в друго училище, съобщава "Дарик".

Родители съдят училище заради забрана дъщеря им да влиза в час със забрадка.

Директорът на гимназията в село Вълкосел издаде заповед на 7 март 2016 г. за преместване на деветокласничката в друго училище, защото не спазва правилника и се явява в час забрадена.

Бащата на детето Ресим Шаматарев, който е експерт към Главно мюфтийство, обаче обжалва заповедта на школския шеф в съда, защото смята, че са нарушени религиозните права и свободи на детето му. Съдия Ваня Вълкадинова обаче отхвърли жалбата на момичето.

Родителите на 16-годишната Емине подкрепят дъщеря си за решението.

Емине се забрадила миналото лято и въпреки многократните забележки на учителите отказала да свали бонето и забрадката докато е в училище.

Решението на съда може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
59
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
В немското училище имах две забрадени съученички - и двете пълни отличнички. В Германия всичко е разрешено и въпреки това е четвъртата икономика в света. В БГ хората са хомофоби, икономика няма, а старците ядат от кофите.
36
2
 
33
 
! Отговори
akut преди 7 години
на този индиянец първо да св разясни че преди правата и свободите има общо приети Български закони
35
2
 
42
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Ще следим какво се случва по случая. Ако някой съдия на някоя си поред инстанция си позволи да подкрепи иска на експерта от мюфтийството и дъщеря му, ще стане страшно.Който иска да се забражда- айде към Турция, Саудитска арабия или там някъде.
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАНС - турци.
33
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Бащата на детето Ресим Шаматарев, който е експерт към Главно мюфтийство"ДАНС да влезе в Главното мюфтийство и да просне всички, докато се разприказват кой ги подучва да налагат чаршафите на мюсюлманите.
32
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Родителите на 16-годишната Емине подкрепят дъщеря си за решението.Емине се забрадила миналото лято"Прави ми впечатление, че повечето отскоро се забулват. Тази е на 16, преди това не е ходела на училище забрадена. Допреди година как е можела да ходи без чаршаф и сега как така изведнъж й се ограничават "религиозните свободи"? Баща й е от мюфтийството, значи точно мюфтийството отскоро е решило да забулва мюсюлманите, а таткото е започнал да си налага волята над дъщерята да сложи забрадката.
31
1
 
8
 
! Отговори
до:44 преди 7 години
Гл-Редактор Желев е виновен , той бърка цялата каша в тоя сайт
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромите са най-уязвими и годни за хипнотизиране , нека ДАНС се вземе в ръце
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има си Роми-християни и Роми-мюслумани въпреки че българските турци не ги признават ромите за мюслумани
28
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ходи на училище?Според нейната религия единственото което трябва да прави е да стои вкъщи и да ражда деца.Няма право дори да си покаже носът навън.Наказанията за това провинение са бой с камшик ,заливане със сярна киселина или смърт.Ем се прави на много правоверна ем не спазва правилникът който сама е пожелала.Сигурно иска да направи впечатление на някой богат арабин и да я земе в харемът.Аре наслука,и дано никога не се върне в БГ.
27
1
 
25
 
! Отговори
демограф преди 7 години
Проблемът там е отново свързан с мързела на службите. Още преди 15 години в оня район саудитски агенти прокараха канал за изпращане на младежи в ислямски училища в Саудитска Арабия. Десетки деца заминаха и се върнаха с промити мозъци, но никой не си мръдна пръста за да не разсърди Доган - Левски. Службите знаеха кой, как и къде праща децата, но си тряха. Сега - сваляйте бурки...
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бурките нямат нищо общо с християнството или мюслуманството в България , проблем на ДАНС
25
3
 
32
 
! Отговори
Кукувица преди 7 години
Има по земята достатъчно много мусюлмански държави. Като не се чувства разбрана в България, може да се премести в Пакистан, например. Там никой няма да и забрани да ходи на училище със забрадка. Според мен, това са си чисти демонстрации. Нищо повече. Тези хора не са религиозни, те искат само да използват някъкви облаги, които им дава демонстрацията на исляма.
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да ходи при саудитците, таман тейко и ще вземе някой лев. Там и ще я побииват според правилата и всичко ще си е шериа
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 22 анонимен. Добре че не ги искаме но когато Живков им смени имената както турците сменят имената на всички българи с турски още го лаете по форумите диктатор бил човешки права и още куп помия и то от българи. На мюсюлманин ако подадеш ръка той ще я отхапи за благодарност
22
1
 
20
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До БЕЗ КОМЕНТАР : Ако дойдат, примерно протестантски емисари или методисти и прочие и налеят много пари по тия селца и цигмахалите - гаранция ще съборят джамиите и ще дигнат съответните църкви. И помаци и цигбългари са с много сбъркано съзнание. Да си виждал цигбългарин в църква ?
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Византия и други катаклизми по нашите Земи роми станаха съответно християни или мюслумани , нека въпроса бъде зададен към тях , защо са рещили да стават такива или онакива
20
1
 
15
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 7 години
Бурките в България са типично Ромски проблем , дори по време на Османско не е имало бурки в България , та нека разберем защо Ромите нисят бурки ами за да не бъдат наричани роми , готови са на всичко в името на изчистване на ромското в тях
19
2
 
19
 
! Отговори
assBanger преди 7 години
Хубавите мюсюлманки, се чудят как да махнат тия спарени чаршафи от лицата си и да се покажат на света, а отвратителните бузести и пъпчасали, дебели и безформени мюсюлмански *** се чудят как да се зачулят от деца.
18
3
 
32
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Пичове от форума - всичко е за ПАРИ !!! И помаци и *** - всички получават мангизи от Саудитските Арабски Щати, ходят като араби, за да покажат, че тук трябва да стане Арабска колония. Много ни е хубава територията - хубава земя, хубав климат, кротки и безволеви жители...затова е целият цирк с тия забрадки и чаршафи. Ще се осъзнаем ли навреме ?????????