Към Фандъкова за прайда: Забранете или подкрепете!

ВМРО предупредиха, че е възможно напрежението да ескалира
13 юни 2016 11:42,
175
Към Фандъкова за прайда: Забранете или подкрепете!
Снимка: архив Булфото

Дни преди провеждането на София прайд противниците му и участниците в него влязоха в остри спорове.

Общинарят от ВМРО Карлос Контрера призова кметът на столицата Йорданка Фандъкова да забрани гей шествието. Воеводите ще внесат днес официално искането си за това. Те настояват или прайда да бъде забранен, или да бъде изместен в покрайнините на града. От ВМРО предупредиха, че е възможно да се стигне до напрежение и сблъсъци.

В същото време друг общинар в София, Виктор Лилов от партия ДЕОС, покани кметицата да се включи в прайда и така да покаже подкрепата си за хората с различна сексуалност.

Контрера обвини организаторите на гей парада, че с проявата искат да направят заявка за участие в политиката и промяна на основни постулати на обществото. "Парадът се използва за внушения за признаване на брака между еднополовите, за осиновяване на деца от тях, което е в категоричен разрез с българските ценности", каза общинарят от ВМРО пред "Нова телевизия".

Лилов пък обвини, че се опитва да отнема на група хора елементарни граждански и конституционни права. Той се застъпи за еднополовите бракове и допълни, че те са нещо, което няма как да бъде забранено. "Бих искал да поканя госпожа Фандъкова да дойде и да изкаже подкрипата си за прайда. Прайд означава гордост, ние се гордеем, че сме гей хора и искаме равни права. И искането минава през подобни прояви като гей прайда", каза столичният общинар.

Контрера контрира, че подобни прояви не трябва да се провеждат след като по-голямата част от българите са против тях."Защо се противопоставяте на политиката за българското семейство?", попита воеводата общинаря от ДЕОС. “Еднополовите семейства също са български семейства“, отвърна му Лилов.

Общинарят, подкрепящ прайда обвини ВМРО в хомофобия и ксенофобия, а воеводата го прекъсна, че тази лекция обществото я слуша от години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
1
 
! Отговори
TOTO преди 7 години
LOTARIA BULGARIA. DAVAYTE.....
100
1
 
1
 
! Отговори
Колю с козичката преди 7 години
Аз също може да участвам, нали? С моята Деси много се обичаме!
99
1
 
2
 
! Отговори
Омар Матин преди 7 години
Подкрепям изцяло провеждането на прайда! Ще бъда там!
98
1
 
4
 
! Отговори
П.Г.УДХАУС преди 7 години
Какъв е този шум на улицата, Джон? - Гей парад, сър. - И какво искат? - Еднополова любов, сър. - И кой им забранява, Джон? - Никой, сър. - Тогава защо крещят? - ***, сър. . .
97
0
 
3
 
! Отговори
Мачото преди 7 години
До одобряващ:Браво бе пич,щом не одобрявам еднополовата любов ,значи съм дивак.Това гейска пропаганда:те са умни и красиви, а нормалните сме грозни и ***.
96
1
 
6
 
! Отговори
ЧичоТони преди 7 години
Онанисти могат ли да участват?
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"О, не, някакви си там, които не познавам лично, го правят по различен начин. Хами сега какво ще правим?"
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не зная коя е партията ДЕОС, нито кой /коя/ е Виктор Лилов. Необяснимо ми е, че някой дава платформа на такава партия /???/ и на такава особа. Мислете за децата си.
93
17
 
5
 
! Отговори
Одобряващ преди 7 години
Луков марш, сатана, накрая и неуместен цитат на Вазов. Скъпи съфорумци, не се излагайте повече и спрете да ползвате хетеросексуалността си за надмощие и агресия! Никой няма да умре от този парад, още повече че българският вариант е изключително консервативен. Мисля, че е време да спрете да живеете като коне с капаци и да разберете, че има различни и то НЕ психично болни хора! Съжалявам за ниското интелектуално ниво на повечето тук и няма поотделно да се спирам на глупостите им! Лека вечер!
92
3
 
11
 
! Отговори
спас преди 7 години
"ЗА ДА ОСТАВИ ТОЗИ СТИХ СЛЕДАНАДИГАМ ГНЕВЕН И ПРОТЕСТЕН ВОТГЪЗЪТ Е ИЗХОД ДРАГИ ГОСПОДАА ВИЕ ГО ИЗПОЛЗВАТЕ ЗА ВХОД" .....ИВАН ВАЗОВ....
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Драги гендери-пендери, едно нещо трябва да знаете: ИЗХОДА НЕ Е ВХОД.
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой гледа ли изявлението на германския депутат от "Алтернатива за Германия", където се обръща към 50-те вида полове "уважаеми двуполови", "уважаеми трансгендермендер" и т.н. Като ги изброи за 10 минути всичките накрая самото обръщение беше от рода на "***".
89
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аналния оргазъм си е тяхно право, което не засяга останалите, но те искат да ни го натрапят като висша ценност и цел на човешкото съществувание.
88
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПО ДОБРЕ ГЕЙ-ПАРАД ОТКОЛКОТО ПАРАДИТЕ НА БСП И НА АТАКА
87
9
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: МачотоАми оказа се че вчера с изненада научих, че моят 9 годишен син вече знае. Без да сме му обяснявали. И нищо ужасно не се е случило. Децата днес са много умни, не ги подценявайте!
86
2
 
29
 
! Отговори
аман ог педали преди 7 години
Когато един мъж се мисли за Наполеон,Цедар,Сталин-лекуват го.Когато се мисли за жена-дават му права и го защитават!! Що за наглост! И докога тия гнусни извратенязи ще ги толерират? Откъде накъде извратени *** ще правят паради? Защо няма парад на умните и кадърни хора,на свестните семейства, на добрите хора? А трябва да има парад на ***? Кви са тия гнусари бе,че им позволяват такова нещо?
85
4
 
30
 
! Отговори
мачо преди 7 години
Луков марш не може, а парад на сбъркани хомосексуалисти може. Искате да ни направите *** всичките.Как да обясня на седем годишния си син какъв е този "прайд" ?
84
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гейовете да се научат да зачитат различните от тях. Тези прояви показват, че нещо не е наред с любовта им. Гейовете са в състояние на интензивен вътрешен монолог и не забелязват колко жалки изглеждат техните манифестации. Гей или хетеро, който се държи с достойнство и уважава другте, получава в отговор уважение, разбиране и приятелство.
83
26
 
8
 
! Отговори
Mopcku преди 7 години
Понеже някой долу пита кога е прайда на хетеросексуалните да му отговоря - ежедневен е ! На никой не му прави впечатление, че двойка М/Ж се целуват по улицата. Във Варна на светофар в 6 сутринта съм виждал и да се оправят на капака ей така спрели на сред светофара. Обаче като стане дума за гей всичките реват, а повече от половината включително тия ревящите тук, както и тея по тв-то са любители (скрити) на еднополова любов. Еми да ви го таковам в таковата ... Като не ви харесва прайда не ходете
82
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гейовете доминират навсякъде от доста време. Тази манифестация отразява липсата им на вътрешна убеденост, че са нормални хора. Вече имаме седмица на гейското изкуство. Някой пречи ли на гейовете да се изявяват като творци, та им се прави отдена седмица? Или ще се правят демонстрации на гейска любов? На кого е нужно? На самите гейове, заа да покваряват млади наивници. Този парад е нагла провокация към хората, които се отнасят с толерантност към страдащите от хомосексуализъм.